Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Aranel
6789 příspěvků moje polička 19. července 2026 21:58

EvaevaAle když je to herna a vedle stolky, to mi nevadí. Tady je to tak jako všechno promíchaný dohromady...

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 19. července 2026 21:59

continuity Já do zahradního bazénu nechodím taky, taky mě to nebavi, ale spoustu lidi to ma jako relax nebo se tam schladi po praci, kdyz je vedro atp, ono to osvezi a probere....ale na koupališti a v rybníce plavu, prostě spíše při břehu no, abych to měla blízko na melcinu;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. července 2026 22:00

Aranel mně asi jo, nebo nevím, my to moc nenavštěvujem. Jako když je herna v jiné místnosti a děti si tam hrají beze mě, tak to je ok

Offline notna
9659 příspěvků moje polička 19. července 2026 23:15

Nedávno mi vykládal kamarád, po dvou letech od nastěhování do domu přišla na řadu zahrada. Do teď tam měli jen kopec hlíny ze základů. A děti jsou naštvané, protože celé dva roky si na té hromadě hlíny hrály. Kamarád je svéráz, on by jim to tam nechal, ale manželka nechtěla. Takze někdy na té zahradě nemusí být vůbec nic :-)

U nás zahradu využívá i sedmnáctiletá. Taky je dost uz někde v trapu. Ale když je doma, zahradu užívá hojně. Občas tu má i kamarády na grilování, chillovani. Ale kdyby vyrůstala ve městě v bytě, určitě by ji to nechybělo. Město má taky ráda.

My máme pár kamarádů s bydlící na samotě nebo skorosamotě a jejich děti tam vyrostly a třeba do kroužků chodily až na základce a někteří vůbec nikdy a nijak negativně je to nepoznamenalo. Dost lidí žije dobrovolně a spokojeně mimo civilizaci.

Offline Pinot Noir
30266 příspěvků moje polička 20. července 2026 23:22

R. nám ohluchnul. Dlouho nám trvalo, než nám to došlo. Nevnímal, mysleli jsme, že nás záměrně ignoruje, nebo je něčím pohlcený. Na posledních tripartitách a ve vysvědčení učitelka zmiňovala nesoustředěnost a pokles aktivity, nezájem... Ale pořád nám to nedocházelo. Koncem června si stěžoval, že ho bolí uši. Pár dní na to, že neslyší. Teprve pak mi to docvaklo a začalo to jeho chování dávat smysl. Na ORL zjistili dlouhodobou zánětlivou zadní rýmu, kterou jsme mylně považovali za alergii, resp. alergie na pyl tam je, tak jsme mysleli, že původcem věčného smrkání a kýchání je pouze ona. Dostal ATB kapky, které ale nezabraly. Takže jsme byli dnes znovu, podle srovnání snímků se to opravdu nezlepšilo, takže dostal širokospektrální ATB na deset dní a Erdomed. 

Takže Rodiče roku se zase projevili, nepoznali jsme 5 let, že V. nerozumí, teď zase, že R. několik měsíců zřejmě vůbec neslyší.

Dlouhodobě zanedbanou těžkou rýmu ani nezmiňuju!

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 20. července 2026 23:45

Pinot Noir Ríšu lituju, asi to musí být strašně moc nepříjemné a tak, vůbec se do toho nedokážu vžít, to jsi jak v takové "hluchové" mlze. A k vám, co napsat...to jsem přesně já, fakt přesně já! Takže mám pro to pochopení, taky by se mi to stalo.....

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 20. července 2026 23:49

notnaJednou vyhnala synovce segra z téhleté hromady u nás, že má nové boty. To mu bylo ty jo asi 6? a on jí řekl, "tak jsem asi dítě, ne, tak to je asi jasný, že když vidím hromadu hlíny tak na ní jdu:D". On je vostrej. Ted v pátek jsme byli společně všichni u rybníka a sambo o něčem říkal něco, o nějaké aktivitě nebo programu asi, že je to spíš pro holky, jako naše a pro neteř, že pro kluky - ty dva bratrance, by to nebylo. A on se na něj tak podíval a říká mu "mě už to vážně nebaví, tohle dělení na kluky a holky, tak jsme snad jedna parta, ne?" Bože, to je prostě takovej stěr slušnej, nemáš na to co říct, má pravdu. 

Offline letfenixa
11007 příspěvků moje polička 21. července 2026 01:27

Pinot Noir chúďa R., a sinupret by nepomohol? Ja som to mala teraz v júli, najskôr týždeň kašeľ, potom mi úplne zaľahli obe uši a na druhý deň žlté hlieny. A Sinupret mi pomohol. Ale začiatok bol z alergie. 

Online Miru
17313 příspěvků moje polička 21. července 2026 07:37

Pinot Noir 

...máte to opravdu náročné...,

ale máma jsi úžasná!, to bez debat

Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 21. července 2026 08:16

Pinot Noirtlapkam, ať to rychle zabere. 

Offline Tabea
8452 příspěvků moje polička 21. července 2026 08:16

Pinot Noir kdyz jsou ty příznaky takhle plíživý, tak to není snadný poznat. Dobrý je, že teď o prázdninách má R. klid a čas uzdravit se.
Taky mám pár zářezů v soutěži o nejlepší matku...

Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 21. července 2026 08:21

Tabeamůj poslední zářez je, že mladší kdovíjak dlouho nechodila ve škole na obědy. Vrátili mi několik hodně tisíc na konci roku a teprve pak mi to šlo. 

Muž ji podezíral vic, když tady potřetí za odpoledne svačila. já jsem se spokojila s vysvětlením, že ji oběd nastacil. Ona kolikrát i řekla, co měli

Online Kokoska
35467 příspěvků moje polička 21. července 2026 08:47

continuity a proc to delala?

Online Kokoska
35467 příspěvků moje polička 21. července 2026 08:50

Pinot Noir tohle se zrovna asi tezko pozna, kdyz to dite nejdriv nic nerekne, navic s tou alergii. Ze musim na deti mluvit opakovane, nez me vezmou na vedomi, je bezna vec, nenapadlo by me za tim hned hledat zdravotni problem. Hlavne si nic nevycitej, vsak delas, co muzes, mas nalozeno dost.

Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 21. července 2026 08:53

Kokoska

prý ji tam nechutnalo. Ale to jsem já tušila, ale měli jsme dohodu, že když nejde na oběd, ať řekne a buď dostane peníze na oběd jinam něco bude mít doma. Nikdo by ji hlavu neutrhnul, já dělám 2-3x týdne z domova, řeším vždy oběd pro sebe. 

Ale teda si myslím, že se do toho měla vložit i škola, já jsem tam posílala každý měsíc litr na obědy. Vraceli mi 15 tisíc. Jako vůbec nechápu, že to někomu nepřišlo divné. 

Ona doma normálně ji, kdyz je to oblíbené jídlo (to může být třeba i segedín) tak toho sni fakt dost, do toho stabilně 2x večeři, takže anorexii doufám nemá. 

Offline Tabea
8452 příspěvků moje polička 21. července 2026 08:53

continuity Jo, tak o obědech vím, že je platím, ale konzumovány moc nejsou. Tak doufám, že tam aspoň sedí, jí salát a socializuje.
U nás se teda na nějaký vracení peněz nehraje. 

Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 21. července 2026 08:58

Tabea ona je neměla ani přihlášené, to si musí deti sami. Proto mi to vraceli. Ale mi právě říkala, že škola neřeší ani obědy přihlášené a neodebrané (je tady takové teoretické pravidlo, že by se ten oběd měl zaplatit cely (děti platí asi 30 a nedotovany je myslím 90, protože na něj není dotace). 

Že mají spolužačku s anorexii a ta si je prohlašuje, ale nechodí tam, aby se to doma neprovalilo a nikdo nic neřeší. Resp. vydrželo to dost dlouho. 

Online Kokoska
35467 příspěvků moje polička 21. července 2026 09:02

continuity tak snad dcera pochopi, ze ji hlavu neutrhnes, ale ze bys to rada vedela. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. července 2026 09:51

continuityže to bude řešit škola, bych nečekala. Škoda, že to neřekla, fakt člověk kolikrát nepochopí, co se jim honí hlavou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. července 2026 09:53

Kokoska my si taky mysleli, že nás syn neposlouchá nebo, že třeba mluvíme moc rychle a on to nepochopí. Pak se ukázalo, že má zvětšené mandle a hůř slyší, při rýmě ještě hůř.