Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Blaire
80 příspěvků moje polička 30. července 2026 18:02

My jsme teď v Rakousku v Serfaus a to je pro děti naprostý ráj, zatím nejlepší, co jsme v rakouských Alpách zažili. Pokud hledáte inspiraci na příští sezónu, můžu doporučit. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2026 18:14

Blaire ten Serfaus jsem měla v merku, ale už nevím, proč jsem ho vyloučila On je docela daleko, že? Mají tam k ubytování kartu? A dají se tam udělat nějaké kratší túry, kdy ale nejdeš po kočárkové cestě akorát od lanovky dolů?

Offline Blaire
80 příspěvků moje polička 30. července 2026 18:30
Reakce na Evaeva:

Blaire ten Serfaus jsem měla v merku, ale už nevím, proč jsem ho vyloučila On je docela daleko, že? Mají tam k ubytování kartu? A dají se tam udělat nějaké kratší túry, kdy ale nejdeš po kočárkové cestě akorát od lanovky dolů?

​Je to daleko, ale zase je tady jen pár našinců a člověk nemá pocit, že nikam neodjel. :D Karty záleží na ubytování, my máme za 7,50 EUR na den pro dospělýho a 5 pro dceru, děti do 3 jsou zdarma. Dá se s nima neomezeně používat lanovky. Kratších treků je tady právě spousta na různá témata, dneska jsem šli třeba zlatokopeckou hřebenovku (Goldennerman weg). Děti mají 6 a 2. Je tady hodně i těch kočárkových, ale zas jsou tam třeba kuličkodráhy, piráti nebo čarodějnice.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2026 18:41

Blaire my už se od těch dětských tras docela odpoutáváme, tak jedna za pobyt docela stačí Ale fajn jsou různá ta menší hřišťata. Za dva roky už dětem bude 10, 8 a 4, příští rok asi vynecháme. Ale ty " nudné" cesty je nebaví, chce to kořeny a kameny

A ještě jedna otázka po letošní zkušenosti. Do kolika jezdí lanovky?

Offline Gatita
8771 příspěvků moje polička 30. července 2026 20:19

Evaeva

taky nam málem ujela! Sedime v klidu po vyletu u lanovky, kocháme se, děti se cákají u mlýnku v potůčku, slunce vysoko... a najednou k nám běží vlekar, jestli nejedem dolu? Kdyby nám to neřekl, tak vubec nevim, jak bychom se odtamtud dostaliOno bylo asi 17h, ale v té nadmořské výšce bylo to slunce prostě nejak jinak, než jsme zvyklí :)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2026 20:28

GatitaChápu! Ale 17 je ještě dobrá, u nás končili v 16:15! Nevím proč jí nevypnou třeba v 16 a v 17:30 neudělají ještě závěrečný svoz. Ranní jízdu takhle měli. Jezdit aspoň do 17, tak na těch horských chatách uděláme minimálně 2x takovou útratu Vždyť my radši nechodili na oběd, ani v těch místech, kde by se nám to hodilo. Na tyhle kochačky po výletě už prakticky nedošlo.

Offline Sweet Potato
40924 příspěvků moje polička 30. července 2026 20:35

Evaeva Kolem Kaprunu a Zell am See do pěti, jen ty úplně nejhořejší končily ještě dřív. Taky mi to přijde hrozně brzo, světlo do půl desáté.

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 30. července 2026 20:43

Evaeva

Pošlu je k babicce, pak na tabor a pak na ty kola. Teď se rozmýšlím mezi rittigsberg a reiteralm a je fakt horko, takže na nějaký větší výšlap to nebude nálada v tymu;-). Takže aby je to tam spíš bavilo;-)..

tenzie Žádné speciální tipy nemám, ono asi záleží, jestli máte schlamdingcard nebo ne. Protože je tu kupa zajímavých výletu i bez té karty, ale my je vynechává, že jakože když máme ty lanovky, tak je škoda to nevyužít. Určitě si zamluvte dopředu dachstein ale to asi vite;-)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2026 21:05

Karja a co nějaká soutěska? Tam bude v létě fajn.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2026 21:08

KarjaRittigsberg jsme nebyli. Z reiteralmu jsme šli fajn túru kolem těch jezer, ale myslím, že je tam i nějaká dětská stezka o zvířatech s klouzačkamia v jezeře Glackerch-Teich se lidi hodně koupali, kdybyste chtěli fakt osvěžení

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 30. července 2026 21:17

Evaeva Jo, ta soutěska spadá do výletu, co jsem si říkala, že je škoda dávat, když máme tu kartu no!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2026 21:20

tenzie zkopíruju ti, co jsem psala loni karje

Planai je vyloženě dětský kopec, tam strávíte minimálně jeden den, naše děti pak už to ani nebavilo. Určitě potřebuješ dvakrát dvě eura na kuličku, je tam automat a bere jen ty dvoueura, jestli se něco nezměnilo. A náhradní oblečení na vodní hrátky.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2026 21:22

Fajn je ten kopec Kaibling. V mezistanici bylo parádní hřiště na písek, kladky a tak, to nevím, jestli holky baví, a taky nějaká zvířata. A nahoře klasicky hřiště, opičí dráha myslím, a fajn výhledy, ten fakt doporučuju. My jsme šli podle mě po té hřebenovce přes Hauser Kaibling a zpátky kolem toho jezera. 

Z reiteralmu jsme šli k spiegelsee okolo těch ěch jezer, to bylo moc hezké.

Ještě jsme šli soutěskou Silberklarkamm. Dětem bylo necelých 3 a 5, mladší se nosil.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2026 21:38

Karja ale do některé byl vstup s kartou zadarmo (jako jo, je to pár euro úspora)

Online continuity
44168 příspěvků moje polička 30. července 2026 21:45
Reakce na Karja:

Žádné speciální tipy nemám, ono asi záleží, jestli máte schlamdingcard nebo ne. Protože je tu kupa zajímavých výletu i bez té karty, ale my je vynechává, že jakože když máme ty lanovky, tak je škoda to nevyužít. Určitě si zamluvte dopředu dachstein ale to asi vite;-)

​Už chápu, proč jsem ty karty nepotřebovala.  

Tu jednu lanovku za týden jsem nějak uplatila.

Jednak máme studené starty, jezdit domu v pět je na nás hrozně brzo odjakživa. Plus mi přijde lepší soutěska než lanovka. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2026 22:01

continuity ale bez lanovky bysme se skoro nikam nepodívali takhle vyjedeme, dáme těch deset kiláků a jedeme dolů. Soutěsky teda taky můžu, ale hřebeny víc. My se pak ještě někde stavíme, nebo zvládneme nějakou stezku dole. Myslím, že před sedmou jsme na ubytování byli max 2x

Ono teda ubytování bez karty stojí stejně jako s kartou a speciálně v tom Schladmingu jsou v tom i vstupy na biotopy nebo do bazénu.

Online continuity
44168 příspěvků moje polička 30. července 2026 22:22

Evaeva

v Kaprunu jsme meli vstupy do biotopu bez lanovek. Myslím, že jsme tam byli za týden 2x, vstup stal pár euro a po 17 zdarma.

My jsme přesně ti, kvůli kterým se všechny ty karty vyplatí provozovat. Využijeme to jednou nebo 2x. My nejsme schopni "držet úhel" ani na jednodenním výletě, vždy skončíme někde jinde než jsme ráno plánovali.

To stejné je se všemi City kartami. Vždy si to kontrolují a nepamatuji se, kdyby byla pro mne fakt výhodná, že bych alespoň teoreticky ušetřila víc než pár euro. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. července 2026 22:59

continuity na citykartě určitě neušetříme. Ale tady jo a dost, už jen proto, že ta karta nestojí nic navíc narozdíl od těch městských. V dolomitech si pamatuju, že jsme lanovky taky tolik nevyužívali, ale v téhle části Rakouska si to neumím představit, museli bysme zůstat v údolí.

A to ani neberu v potaz malého milovníka lanovek, který podle mě šlape jen kvůli nim. Zkoumá každé kolečko a zasněně pronáší věty jako "Tady parkují lanovky, to bych chtěl vidět" nebo "Ta páčka se takhle o to zarazí a tak otevře ty dveře"

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 30. července 2026 23:02

continuity Jako to záleží no, jednak na konkrétní oblasti, taky jak se ten program nakombinuje. Přijde mi, ze tady spousta lidí chodí tury i nějak po tech hřebenech, a tam jako ta rodinná úspora, byť se jede lanovkou  dvakrát behem týdne je znatelná. 

Offline Sweet Potato
40924 příspěvků moje polička 31. července 2026 12:12

continuity City karty asi nemám moc zkušenost, ale Alpy nám vždycky organizuje kamarád, který si dává sakra záležet, aby je vytěžil na maximum.