Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MPLee
3064 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:02

Allysa pno by mozna stacilo vypadnout z Kobylis, no Ale proste me ten kontrast jak se muzou deti realizovat v horach a na P8 dost drtí. 

Catherinne no on muz chce nejpozdeji na duchod urcite do hor, jenze to se prave asi protne s tim, ze deti budou na stredni... je to cele slozitejsi i vzhledem k bydleni (komfortni velky byt vs 160 let stara roubenka kde se topi jen drevem...). To si uz musime vybojovat sami... 

Evaeva ja v Praze byt nechci, ale zase branit detem ve stesti taky ne. Treba tu objevime zakladku, ktera bude tak skvela, ze mi to ostatni nebude vadit tolik. Jinak taky dost bojuju s mimoskolni logistikou - vodeni do skoly a zpet, na krouzky... tam si to obehaji samy, tady v miste naseho bydliste urcite minimalne do 3, spis 4 tridy ne. 

Prarodice mame pouzitelne jedny, moje rodice, ale ne v ramci pravidelneho vodeni na krouzky nebo pravidelneho hlidani kazdy tyden. Kdyz je potreba, prijedou hlidat i na hory. 

Jako je to opravdu cele slozitejsi a na dlouho, ale rada bych proste mela nejake reference i na skoly v Praze, at se muzeme rozhodnout co nejlepe

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:03
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:05

MPLee hlídej si DOD, ty budou okolo Vánoc, když jsou zápisy už v lednu. A jestli máš možnost, tak rozhoď sítě a co nejvíc se poptej.

Otázka je, jestli štěstí dětí je momentálně v té Praze. Změnit to můžete vždycky, až vám to přestane dávat smysl.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:06

MPLee hlídej si DOD, ty budou okolo Vánoc, když jsou zápisy už v lednu. A jestli máš možnost, tak rozhoď sítě a co nejvíc se poptej.

Otázka je, jestli štěstí dětí je momentálně v té Praze. Změnit to můžete vždycky, až vám to přestane dávat smysl.

Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:13

MPLee

Já už vím, co chceš ty a co by preferoval manžel? Děti vám zpětně můžou vyčíst obojí, že jste je přestěhovali do Prahy, i to, že museli chodit do školy "v nějakém prdelakove". To je peklo toho rozhodování, že nevíš. 

Teď dceři kluk, kterého doučovala na přijímačky řekl, že mu rodiče "zničili život", protože ho dali do waldorfské školy přesně s tím argumentem, že je tam přátelštější prostředí. on by chtěl na normální střední a tam se nedostane. Prostě nikdy nevíš jak to vypálí, člověk dělá nejlepší, co umí, ale bez záruky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:21

MPLee Ještě tu nepadlo, že dostat se na střední v Liberci je jednodušší než v Praze, což ale neznamená, že tam jsou horší střední školy. Takže je otázka, jestli vůbec do té Prahy kvůli střední půjdete.

Offline Allysa
909 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:45

MPLee

Allysa pno by mozna stacilo vypadnout z Kobylis, no Ale proste me ten kontrast jak se muzou deti realizovat v horach a na P8 dost drtí

My jsme ještě poslední ulice v horní Libni, ale to asi není lepší

Nicméně zase objektivně ty možnosti vyžití jsou výrazně lepší, než byly na malomeste na hranici Prahy.

Na to hodnocení škol na 8 si ale počkám, za 3 roky jako když najdem.

Ale ve vaší situaci bych zůstala na horách, dokud jsou deti malé a vyhody velkomesta nedocení. Az odrostou, tak to muzete prehodnotit.

Offline 711990
18353 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:46

MPLee uprimne na P7,8,9 neni zadna skola kam bych dite v klidu dala...takze bych mela jasno:D 

Offline Allysa
909 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:48

711990

Já teď horko těžko našla školku

Offline 711990
18353 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:49

Allysa skolku umim doporucit tu nejlepsi na svete:) 

Offline Allysa
909 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:54

711990 Nene, radsi ne, jeste bych mohla.byt nalomena,  ale mame nakonec dobrou, dcera je spokojena, jidlo kvalitni a je ochotna to jist a cena je pro nas prizniva, na soukromou skolku.

Offline 711990
18353 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 19:05

Allysa tak to zni skvele!:)

Offline Allysa
909 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 20:08

711990 Uvidime, skolka je nova, otevirali v lednu. Ale zatim ok.

Online Blanka
příspěvků moje polička 10. srpna 2026 20:40

continuity   protože ho dali do waldorfské školy přesně s tím argumentem, že je tam přátelštější prostředí. on by chtěl na normální střední a tam se nedostane

Zaujímalo by ma, ako zvládajú žiaci t Waldorfských škôl prechod na  „ normálne “ stredné školy. Kamarát má vnučku na Wld. v Karlových  Varoch, už je na druhom stupni, a ako to on / pred odchodom na dôchodok učiteľ na strednej / hodnotí, tie deti výrazne zaostávajú s vedomosťami za tými z „ normálnych “ škôl. Podľa toho, čo nám rozpráva, sa im síce všetko podáva tak pianko, hravo, bez stresu -  ale škola sa neriadí  ministerstvom schválenými  učebnými osnovami .Plánuje sa síce Wld. aj ako stredná škola, ale to ešte nie je reál , a je otázne, či takouto formou môžu študenti získať vedomosti porovnateľné s „ normálnymi “ strednými školami.  Ako budú tie deti, vyučované a vychovávané ako v bavlnke  doháňať učivo po nástupe na strednú ,a ako budú reagovať na tvrdšie podmienky?  Ak je tu niekto, kto sa orientuje lepšie, ako ja, budem rada za komentár . 

Offline Aranel
6789 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 20:42

Evaeva Jako nevím, kde přesně MPLee bydlí, ale dost možná je odtamtud lepší spojení do Prahy než do Lbc

Souhlasím ale, že střední je za dlouho, a přikláněla bych se taky k horám, pak se dá jít na 8G nebo něco vymyslet...

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 20:49

MPLee Moc ti preju, ať se rozhodneš spravne;). 

Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 20:49

Blanka my jsme dál existuje i waldorfské lyceum. Tam ten kluk skončil. Asi by se dostal nakonec na nějaký gympl za Prahou, ale právě ten přestup je složitý. 

Ségry vyvdsny kluk tam začal chodit a ve třetí třídě ještě neuměl pořádně číst (toliko k argumentům, že číst se naučí všichni a počítat taky). Rok to s ním rodiče a ségra dohaneli a pak ještě nastoupil o rok níž na normální školu. A to se bavíme o prvním stupni, ty nůžky se spíš vyššími ročníky rozevírají. Přitom kluk je šikovný, aktuálně na španělském gymplu, příští rok bude maturovat. 

Švagr to tehdy popsal slovy: zvláštní škola pro děti bohatých rodičů. U nás je ta škola alespoň státní, oni za tenhle výsledek ještě dost zaplatili.

Online Blanka
příspěvků moje polička 10. srpna 2026 20:56

continuity - keďže je ale systém Wlsd.školy ministerstvom  schválený, neexisuje nejaká kontrola, niečo podobné, ako hodnotenie „ normálnych “ škôl a vedomostí žiakov  s výstupom či má tento systém pokračovať ? No čo sa pýtam, je zrejmé, že nie . Tie deti na to v živote môžu iba doplatiť. Ten náš kamarát, učiteľ, sa názorovo silno rozchádza s dcérou, ktorá tú Wlsd. školu obhajuje, a to, že dieťa nemá vedomosti na úrovni rovesníkov z „ normálnych “ škôl bagatlizuje.

Online letfenixa
11007 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 21:03

Blanka u nás nie je žiadna alternatívna škola, tak toto porovnať neviem. Ale mala som žiaka, ktorý bol po 5.ročník na našej ZŠ, potom homeschool, a v 8. a 9.rocniku opäť u nás.  Vedomosti mal, ale strádal sociálne a správanie mal také, že viac sa približoval mladším deťom ako rovesníkom. 

Offline continuity
44168 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 21:04

Blankavíš co, kdyby ty děti měly alespoň jiné kompetence. Ale dcera je má ve skautském oddíle několik a jsou zcela nepoužitelní tak nějak obecně. 

Ty děti se budou muset jednou starat sami o sebe a vždy se užíví líp se slušným vzděláním. K pásu můžou vždy, i když kdoví jak to s automobilkami dopadne, ale to většinou není to, co clověk pro svoje dítě chce.

Jako chápu ten specializovaný přístup u dětí, které mají reálný a velký problém, že se jim dostane příslušné péče, ale to není případ těch waldorfských a jiných alternativních pegagogik.