Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MPLee
3039 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:02

Allysa pno by mozna stacilo vypadnout z Kobylis, no Ale proste me ten kontrast jak se muzou deti realizovat v horach a na P8 dost drtí. 

Catherinne no on muz chce nejpozdeji na duchod urcite do hor, jenze to se prave asi protne s tim, ze deti budou na stredni... je to cele slozitejsi i vzhledem k bydleni (komfortni velky byt vs 160 let stara roubenka kde se topi jen drevem...). To si uz musime vybojovat sami... 

Evaeva ja v Praze byt nechci, ale zase branit detem ve stesti taky ne. Treba tu objevime zakladku, ktera bude tak skvela, ze mi to ostatni nebude vadit tolik. Jinak taky dost bojuju s mimoskolni logistikou - vodeni do skoly a zpet, na krouzky... tam si to obehaji samy, tady v miste naseho bydliste urcite minimalne do 3, spis 4 tridy ne. 

Prarodice mame pouzitelne jedny, moje rodice, ale ne v ramci pravidelneho vodeni na krouzky nebo pravidelneho hlidani kazdy tyden. Kdyz je potreba, prijedou hlidat i na hory. 

Jako je to opravdu cele slozitejsi a na dlouho, ale rada bych proste mela nejake reference i na skoly v Praze, at se muzeme rozhodnout co nejlepe

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:03
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:05

MPLee hlídej si DOD, ty budou okolo Vánoc, když jsou zápisy už v lednu. A jestli máš možnost, tak rozhoď sítě a co nejvíc se poptej.

Otázka je, jestli štěstí dětí je momentálně v té Praze. Změnit to můžete vždycky, až vám to přestane dávat smysl.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:06

MPLee hlídej si DOD, ty budou okolo Vánoc, když jsou zápisy už v lednu. A jestli máš možnost, tak rozhoď sítě a co nejvíc se poptej.

Otázka je, jestli štěstí dětí je momentálně v té Praze. Změnit to můžete vždycky, až vám to přestane dávat smysl.

Online continuity
43234 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:13

MPLee

Já už vím, co chceš ty a co by preferoval manžel? Děti vám zpětně můžou vyčíst obojí, že jste je přestěhovali do Prahy, i to, že museli chodit do školy "v nějakém prdelakove". To je peklo toho rozhodování, že nevíš. 

Teď dceři kluk, kterého doučovala na přijímačky řekl, že mu rodiče "zničili život", protože ho dali do waldorfské školy přesně s tím argumentem, že je tam přátelštější prostředí. on by chtěl na normální střední a tam se nedostane. Prostě nikdy nevíš jak to vypálí, člověk dělá nejlepší, co umí, ale bez záruky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:21

MPLee Ještě tu nepadlo, že dostat se na střední v Liberci je jednodušší než v Praze, což ale neznamená, že tam jsou horší střední školy. Takže je otázka, jestli vůbec do té Prahy kvůli střední půjdete.

Offline Allysa
905 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:45

MPLee

Allysa pno by mozna stacilo vypadnout z Kobylis, no Ale proste me ten kontrast jak se muzou deti realizovat v horach a na P8 dost drtí

My jsme ještě poslední ulice v horní Libni, ale to asi není lepší

Nicméně zase objektivně ty možnosti vyžití jsou výrazně lepší, než byly na malomeste na hranici Prahy.

Na to hodnocení škol na 8 si ale počkám, za 3 roky jako když najdem.

Ale ve vaší situaci bych zůstala na horách, dokud jsou deti malé a vyhody velkomesta nedocení. Az odrostou, tak to muzete prehodnotit.

Offline 711990
18325 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:46

MPLee uprimne na P7,8,9 neni zadna skola kam bych dite v klidu dala...takze bych mela jasno:D 

Offline Allysa
905 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:48

711990

Já teď horko těžko našla školku

Offline 711990
18325 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:49

Allysa skolku umim doporucit tu nejlepsi na svete:) 

Offline Allysa
905 příspěvků moje polička 10. srpna 2026 18:54

711990 Nene, radsi ne, jeste bych mohla.byt nalomena,  ale mame nakonec dobrou, dcera je spokojena, jidlo kvalitni a je ochotna to jist a cena je pro nas prizniva, na soukromou skolku.