Evaeva jj, já jsem to nemyslela nijak hanlivě, jen že prostě zdarma jsou jen lanovky a koupání, jinak bych řekla, že ty další slevy jsou zanedbatelné, že je s tím třeba počítat. I když vlastně jsou zdarma ty místní busy;)
Vše o těhotenství a dětech
V infocentru jsme dětem vyzvedly "kids hiking challange", musíš projít minimálně 4 kratší trasy, cvakáš si jako v orientačním běhu. Dostali pak medaily, nic, bez čeho by nešlo být, ale celkem je to motivovalo. Měli tam i dobré mapky tras.
první den jsme jeli lanovkou Hochalmbahn, tam okolo toho jezírka byla náhradní dětská stezka Kodok. Původní je u lanovky Reiterkogelbahn, ale tu teď staví novou, nicméně příští rok už by měla jet. Tu náhradní stezku jsme nešli, ale ta originální vypadala velmi dobře, kus jsme šli, ale ty stanoviště byly zavřené. Hned u lanovky je i "hřiště", byly tam různé stanoviště jakoby hry pro jednoho nebo úkoly, kluky to bavilo. Šli jsme teda od lanovky přes horní stanici té Reiterkogelbahn, okolo Speicherteich Reiterkogel až do saalbachu. Ale ten konec už byl celkem úmorný.
Radši to rozdělím, ať mi to nezmizí.
Další den jsme vyjeli na Schattberg. Tam šli moc pěknou trasu přes sedlo Marxtensattel jsme jako z východu obešli ten kopec, zpátky nahoru jsme jeli lanovkou Schattberg
, ale pak jsme ještě vylezli na Stemmerkogel, kde je právě jedna ta kids challange. Jakoby tenhle výlet by šel naplánovat o dost líp. Na Schattbergu je pěkné velké hřiště, ale hlavně sjíždění kopce na duších a šlapací káry.
Pak byl odpočinkový den
Dojeli jsme na "talschluss". Z konečné autobusu vyjíždí turistický vláček v ceně karty. Původně jsme mysleli, že třeba zpět půjdeme, ale je to celkem nezajímavá a celkem dlouhá cesta. Ten konec údolí je trochu Disneyland. My šli do lanového centra, na ministrasy můžou děti od 1m výšky, mají průběžný systém jištění, tak šel i mimiňák. Můžeš tam chodit celý den za jednu cenu, kluci vydrželi asi 1,5h. Pro ně už by teda byly lepší trasy v náročnější kategorii, pro tvoje kluky bych doporučila tu těžší. Kromě vodního hřiště je tam ještě obří zipline, pak takové megaduchny, do kterých skáčeš z výšky, a možná ještě něco, to už jsme vynechali. My jsme šli ještě na visutý most, který ale vede jen na takovou malou stezku korunami stromů, to bych příště vynechala. Stezka za to nestála a z mostu mi nebylo úplně dobře. Ale pak jsem šli ještě dál ke konci údolí, kde jsme šli stezku Wanderlehrpfad, což je trasa, která tě má naučit, jak chodit po horách. Skoro nikdo tam nebyl, ale je to tam moc hezké, pěkná příroda a člověk unikne tomu ruchu.
Nejhezčí výlet byl z Kohlmaiskopf po hřebeni směrem k Grosser Asitz. Tam jsme šli po jedné straně a zpátky nějak po druhé. Dalo by se dojít ještě dál, tam pak jsou nějaké dětské atrakce, co patří k tomu leogangu, ale asi by to člověk už nestihl zpátky a musel přijet autobusem z toho leogangu.
Další odpočinkový den byl ze stejného kopce dolů po dětské trase Montelino. U dolní stanice si musíš vyzvednout hrací kartičku, pak opět dole dostaneš odměnu. Byla to zajímavá kombinace prolézaček, úkolů a otázek, ale z pohledu dospělého nijak zajímavá trasa, jdeš po cestě ke střední stanici lanovky. Těsně před ní je restaurace a vodní hřiště. Vypadá jako jeden potůček a malý rybníček s opičí drahou, ale bacha, určitě kluky aspoň zuj, zahučeli tam i odhadem desetiletí kluci, byli totálně mokrý. Náš nejmladší tam zajel po hlavě
Dole v saalbachu startuje ještě motorikweg, končí v Jausern. Ty "prolézačky" bavily všechny včetně mých rodičů, ale trochu jsme to neodhadli a ty čtyři kilometry šli asi tři hodiny, domů jsme jeli posledním autobusem asi v půl osmé, ještě měl zpoždění. Takhle my odpočíváme
Ale doporučuju. Navíc vede v údolí, takže se dá absolvovat i v horším počasí.
Moc pěkná byla taky hřebenovka z Zwölferkogel přes Hohe Penhab. My šli okolo Seekar see ke střední stanici lanovky, naši si to protáhli ještě dál, někam k tomu Zehentner Stange (2114 m). U horní stanice je opět hřiště a kus od té střední je Ellmaualm, kde měli trampolínu a hlavně velké šlapací traktory a káry, malém nám kvůli tomu ujela poslední lanovka. Přímo u té střední stanice je další menší hřiště a různé slackliny.
Pak ještě doporučuju zastávku v Weissbach bei Lofer, kde jsou asi dvě soutěsky a snad jeskyně. My zvládli Seisenbergklamm, dole je knaipování, během soutěsky můžou děti odpovídat na otázky a na konci dostanou z automatu drahokam. Soutěska byla parádní.
Evaeva jj, já jsem to nemyslela nijak hanlivě, jen že prostě zdarma jsou jen lanovky a koupání, jinak bych řekla, že ty další slevy jsou zanedbatelné, že je s tím třeba počítat. I když vlastně jsou zdarma ty místní busy;)
Jo, jasně. Ty lanovky jsou největší úspora. A ten ledovec v tom není?
Myslím, že ty lanovky jsou takový standard, že málokdy je ta karta nějak výrazně lepší.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY