Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline notna
9569 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 12:03

Garfie Myrtila Za určitých jasných podmínek si dovedu i představit, že bych souhlasila i s natáčením těch reakcí. Protože to určitě bude velmi zajímavé, jaký na to budou mít studenti pohled. Ale nejvíc by mi vadila ta neinformovanost předtím. Jako záměr šokovat, ne vzdělávat.

Offline DruI
5620 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 12:09

continuity Já taky dětem nelžu, ale na některé otázky začnu odpovídat tak ze složita, že mi občas od té přednášky utečou ještě předtím než se dostanu k pointě

Offline Zuzuli
3892 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 12:25

Vcera jsme meli prvni tridni schuzku, mam tedy potvrzeno, ze nase skola opravdu uz nedava v prvni tride znamky, jen slovni hodnoceni. Celkove dojem z ucitelky pretrvava pozitivni a dceri se ve skole libi, takze u nas vladne spokojenost.

Ted ale ty wtf veci. Priprava tridy pro prvnaky po predchozi tride znamenala pouze vymenu lavic za mensi, ale ze treba vedle okna prochazi tridou okapovy svod, kolem ktereho je velky cerny flek na strope, protoze podel nej do tridy zjevne zateka, nikoho uplne nevzrusuje. Aspon vymalovat ty spinave opryskane zdi mohli. A padla prosba na doneseni mydla a toaletaku. Jak to rikala Evaeva  ? Skola s kvalitnimi pedagogy, ale blbym vedenim?

A co nam taky prislo nepochopitelne, tak do skoly muze dite prijit bud do 7:15 do druziny a nebo pak az na 7:40, kdy se otevira vchod pro vsechny. Je tam petadvacetiminutova dira, kdy prvnaka asi mate nechat stat na schodech pred skolou v desti, protoze ac chodi do druziny, neni po te ctvrt na osmou uz vpusten do budovy. Nekteri rodice z toho byli dost prekvapeni, vypraveli na schuzce, ze kdyz potrebovali cestou do prace predat dite v pul do druziny, tak je tam nevzali a vynadali jim, ze jdou pozde. S argumentem, ze kdyby tam chteli takhle rano chodit vsichni, pak by se jim deti do te jedne mistnosti nevesly. Po skolce, kde byly prichody volne mezi tou pul sedmou a osmou to je celkem prekvapeni. Jo a vtip je, ze skola se teda otevira ve ctyricet a nase ucitelka by chtela, aby ve 45 uz byly vsechny prezute a prevlecene deti ve sve tride na druhe strane skoly, kam ja sama sla vcera nekolik minut kolem dvou atrii, do tretiho pavilonu a druheho patra

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2026 12:29

Zuzuli ta družina takhle funguje i u nás. U nás je teda příchod, myslím, do 7:20, nevím, nás se to absolutně netýkáAle podle mě to souvisí i s převáděním dětí do tříd. Oni jsou v těch 7:40 už ve třídě, takže kdyby přišly v půl, tak se jim akorát pohybují po škole.

Známky máte zrušené úplně nebo jen na vysvědčení?

Ta údržba je wtf všude. Nejsou peníze. Tohle jde za zřizovatelem. U nás se to řeší každou schůzku rady rodičů (či jak se to volá), stejně tak to řeší žákovský parlament. My teda toaleťák nenosíme, jen utěrky a kapesníky, to mají ve třídě.

Offline Mohučanka
7376 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 13:34

Zuzuli u nás má ranní družina taky nějakou pauzu v přijímání dětí, ale mě se to teda absolutně netýká. Je to i odpoledne, mezi 2 a půl 4 se nevyzvedává. 

Být v 7:45 ve třídě beru jako špatný vtip

Offline Zuzuli
3892 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 13:35

Evaeva nas se to taky nastesti netyka, my jsme radi, ze nekdy po pul zvladneme opustit byt ale tohle fakt bylo tema na schuzkach a nedivim se. Kdyby ta mezera byla treba deset minut, ale skoro pul hodiny? 

Offline Zuzuli
3892 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 13:39

Evaeva znamky vypadaji zrusene uplne. Ukazovala nam i nejakou zakovskou pro slovni hodnoceni

Online Len
2685 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 13:40

Karja Já to úplně vidím, hlavně tu letící botu z auta.

A vyhodit ze zajetých kolejí je občas potřeba! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2026 13:47

Mohučanka ta odpolední pauza je, když jsou venku, ne? Nás se moc netýká ani ta

Zuzuli u nás je to od těch 7:20, což dává smysl. Než se to dítě svlékne a dojde tam, tak je skoro 7:30. V 7:35 už zase budou vyrážet do třídy. Takže s nějakou rezervou to tak vychází, aby jim před zamčenou družinou nestál zmatený prvňáček.

Zrušené známky jsou super! U nás jsou zrušené jen na vysvědčení, přes rok záleží, jak se k tomu postaví učitel. A nejsem si jistá, jestli i to vysvědčení nemá dvě části, starší to tak má. Schůzky máme až dneska.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2026 13:50

A teda prvňáček a školkový začátečník je nápor na matku. Hlavně teda, jak po vyzvednutí potřebují oba mojí pozornost. Houpat dvě děti na dvou různých koncích hřiště dost dobře nejde. Jsou okolo toho pořád nějaké emoce.

Offline Mohučanka
7376 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 13:51

Evaeva taky máme schůzky dneska

To zas bude.

Ta odpolední pauza ve vyzvedávání je pod záminkou, že chodí ven, ale buď jdou na školní hřiště, nebo nikam.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2026 13:54

Mohučanka aha. U nás chodí po okolí, ale nejsou pryč celou tu hodinu a půl samozřejmě. U švagrové taky a ty pak jdou ještě na hřiště u školy, takže jsou venku dokud to jde. To mi přijde super.

Offline Karja
45006 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 13:58

Mně včera řekla mladší, že na tanečky nepujde, že si myslí, že tento kroužek pro ní není vhodný. Těmito slovy. Já už jí snad ani nebudu říkat, že má zkusit první hodinu a rovnou na to kašleme asi. 

Online viktorka_od splavu
49484 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 14:01

Kokoska tak ty komunisticke valecne filmy me treba vzaly hodne, dodnes mam v hlave obraz jak pekne zpomalene vojaka trha na kusy naslapna mina, diky soudruzi

Offline dzizisketa
9049 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 14:05

Zuzuli 

U nás je stejná prodleva v otevření školy poránu, vysvětlovali to právě těmi přesuny po škole.

Schůzky máme dneska, už se těším

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2026 14:12

Tak edit, u nás družina zavírá až v 7:30. Tak to hrozí bloudícími prvňáčky. (Stejně si to ráno neumím představit. Do třídy je vedou paní učitelky, ale do družiny by šli sami hned od druhého dne?)

Offline Pinot Noir
30115 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 14:17

Zuzuli to bude všude podobné. V. není přihlášený do ranní družiny, takže čip funguje od 8:15, v 8:30 začíná výuka, učitelka prosí být tam aspoň 5 minut před začátkem. Takže máme desetiminutové okno, do kterého se máme trefit. 

Offline JankaM
3145 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 14:38

Tak u nás je příchod do ranní družiny do 7, párkát tam synek šel dobrovolně, letos už do družny nechodí. Pak je škola otevřená od 7.30, ale mezi 7 - 7.30 jezdím kolem do práce a furt tam někdo z učitělů a dalších courá, tak ty děti asi stejně pustí dovnitř... Odchod byl po o, ve 13 a od 15 po půlhodinách, každé dítě mělo nahlášeno na celý rok kdy odchází a jestli sám nebo s doprovodem, změny se hlásily papírkovou metodou.        

Offline Karja
45006 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 14:55

U nás je to hrozně fajn, děti jsem do družiny sice přihlásila i ranní, ale spíš, že chodit nebudou, když by nám někdy vyšlo že přijdeme dřív, tak je tam pošlu, je to uplně jedno. Jen asi dvakrát jsem vloni psala paní učitelce, že dcera přijde už o pul 7, jestli tam vubec ráno bude. Na tohle je to fakt pohoda nejvyššího kalibru, jak je to malý, tak se tyhlety věci vůbec neřešej.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2026 15:11

JankaM vyzvedávání dětí každou půlhodinu by mi dost komplikovalo život, zlatý čipy, i když mi občas napíšou jsme na obědě, zkuste to později To okno, kdy jsou venku a vyzvednout nejdou, mi nevadí, tomu se dá přizpůsobit.