Víc zmatku než kamarádka, které zůstalo dítě bez pasu jako poslední na pasové kontrole za plnyma dveřma, asi neuděláš. Naštěstí ještě v Praze, takže se kluk alespoň domluvil
Přes všechny turnikety se děti zásadně pouštějí jako první.
Vše o těhotenství a dětech
Karja continuity dcera prisla s myslenkou, ze bychom mohli pristi leto jet do Italie k mori na misto, kde byli letos. A ze bych mohla vzit deti letadlem do Rima, kde by nas vyzvedli. Mam z toho spatny spani uz ted, i kdyz litam kazdy rok 3x a nebojim se. Tam jeste v pohode, ale pamatuju si to rimsky letiste jako dost rozlehly, jeste se jelo pri odletu nejakym vlackem... sama jsem to tehdy dala bez problemu, a doslova sama, protoze muz se zasekl, ze jeste na gate nejde, ze je moc brzo. Ale s detma teda nevim nevim!
Jakože oni by jeli autem a vy letěli?
vláček jede z Říma na letiště Fiumicino, ale kdyby vás vyzvedli přímo na letišti, tak tím jet vůbec nemusíš.
continuity jo, ze by vyrazili driv a uzili si cestu ![]()
Ten vlacek bylo spi neco jako metro, uz na letisti se slo strasnej kus, prislo se na nastupiste a jeste popojelo tim onim. Jak rikam, cesty tam bych se nebala, z letiste se vzdycky nejak vymotam, zadna zavazadla bych nemusela resit, to je v pohode.
continuity ted jsem se docetla, ze je to automaticky vlacek k nejakemu satelitnimu terminalu, ktery je primarne pro mezikontinentalni lety. Odbaveni je normalne na letisti a pak se jede tam, pokud se pamatuju, trvalo to asi 5 minut. My leteli z Rima do Prahy, nevim proc zrovna z toho terminalu.
Karja jojo, my s nimi letěli, když byly mladšímu skoro 4 a bylo to tak akorát. Ale víš co, kdybych s nimi jela sama, tak pojedu spíš do přírody, a to nepotřebuješ letět.
Karjajídlo moc neřeší, naši si vozí svačinu pokaždé. S dětmi můžeš mít i ty kapsičky a dětské jídlo, akorát prý můžou chtít, abys ochutnala.
Kokoska ty jo, to je dcera docela odvážná, že tě o to požádá
Ale když si chtějí užít cestu, tak bys zpátky mohla jet autem ty a ona s dětmi letadlem. Pokud máš strach z toho římského letiště.
Karja nemam to doctene, ale let s dvema detmi a mamou (takze "sama") mam cerstve za sebou a z Korfu byl zazrak, z jsme odleteli
. To byl slusny chaoz, nekolik letadel naraz (vcetne Praha, Brno, Ostrava) a typicky recky pristup k veci. No bylo to velmi velmi neprijemne, ty davy, clovek ma dite co vyskakuje z kocaru a za nim dva dalsi nesvepravne cleny vypravy. Tresnickoi bylo, ze nas pdvezli k letadlu uplne jine spolecnosti a pani za mnou, prosim vas, leti to vubec do prahy?
. Nastesti jeste na palube personal kontroloval letenky. Ale karjo zvladnes nakonec vsechno, neboj.
continuity potvrzuju, ze Praha uuuuplne v pohode. Moje neprijemna zkusenost je z Recka. Priority pro deti nula, ty tam ma kazdy. Naopak meli u rtg velky problem, abych prosla se synem. Musely jsme se v drzeni prostridat s mamou aby maly "prosel sam" po me kontrole. A nic se poradne nestihalo, davy, nebylo kde si sednout atd
Jos No, já tam naštěstí žádné takové třetí problémové dítě nebudu mít. My jsme byly vloni s holkama samy v Alpách a jakoby nebyl problém, fakt ani jeden, kromě toho, že jsem si dovezla domů hotelový klíč...a to mě jako navnadilo, že to s nimi jde;). A možná nakonec pojedu jen s jednou, ta starší je prostě zaseklá, ona má nějaké období, že se všeho bojí, prostě ta jako nechce vybočit ze zajetých hranic, je taková hodně přecitlivělá, je to těžké a bojím se, že to nebude období, ale povaha....
Karja tak to ale může být taky hezký, ona si to tady užije s tátou a ty tam s malou. Třeba se jindy zase prohodí. Ten pobyt to asi tolik nezjednoduší, ale pohyb na letišti určitě.
Evaeva Jelikož vypadnout potřebuje nejvíce maminka, už jsem se smířila s variantou, že jí kdyžtak necháme doma, byť je to smutné....
continuity aha, na skříňky jsem ještě nenarazila na žádném cestovatelském účtu. Zajímavé. Já před těmi pár lety kapsičky měla a nikdo nic neřekl, ani jsem je nevydávala.
Karjazvládnete to, pokud jste byly spolu v Alpách. to letadlo to zas tolik nezkomplikuje. Za mne je letadlo jednodušší než vlak. Nástupiště ti dají na posledni chvíli, tahat kufry po schodech, protože schody nejezdí, nejakého zřízence se nedočkas, ani srnka netuší, kde bude zařazeny tvůj vagón, WC nefunguje, voda neteče.
Karja bude to jiný, ale myslím, že si to užijete!
U nás taky potřebuje nejvíc vypadnout maminka, ale nutí celou rodinu. A ta se teda ráda nechá, i když Vratislav nebo Drážďany vlakem mi zaříz!
Evaeva to byl jen takovy napad, jeste neni nic definitivniho. A proc by nepozadala, kdyztak proste reknu, ze ne, a hotovo.
continuity to jsem rada, ze jsem to necetla. Ja mela jeste kocar a kufr samozrejme. Takze clovek je hodne mobilni v tech davech. Treba za mnou najednou z niceho nic pretahli pasku ve fronte na odbaveni a odrizli syna s mamou. To jsme se hned ohradili ale. Pak otevreli sice 7 prepazek ale realne 3 zustaly prazdne a u dalsi pracovnik najednou odesel a uz se nevratil...Nebo u pasove kontroly byly fronty a slecne prede mnou nesla nacist letenka z mobilu. Chudak se tam trapila nekolik minut, ale nadhera metr od ni ji jenom nastvane pozorovala a nepomohla. Ted z te fronty neprejdes vedle, kdyz vas je tolik a pasy ma ze skupiny v tu chvili jeden dospelak ze. No proste jim to moc neodsypalo. Navic v Praze uz dal pasy nekontrolovali, v Recku i u Gatu a opet to strasne zdrzovalo. Jinak nejsem nejak extra zcestovala, ale par desitek letu za sebou mam. A ani ty dva posledni s Ryanair predtim nebyly nijak zapamatovatelne, ani neprudili nejak moc, jak jsem od nich cekala.
Kokoska tak já to nemyslela takhle vážně
Ale moje mamka by na to odvahu neměla, i když cestuje dost a ráda.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY