Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Potrefenáhusa
39180 příspěvků moje polička 01. října 2026 07:48

Evaeva rano je 7, odpoledne 25, tezky je to, ted jsem videla nejaky dite v tlustý prošívaný bundě a čepici 

Offline Zuzuli
3916 příspěvků moje polička 01. října 2026 07:59

Potrefenáhusa to pocasi je ted v tom stridani teplot blby. Rano se dite celou cestu ke skole klepe zimou a to mela dneska termoleginy, chlupatou flisovou mikinu a vetrovku, zatimco odpoledne je to na tricko. I jsem zvazovala, ze ji kvuli tomu ranu uz dam zimni bundu a odpoledne ji tak jako tak ponesem v ruce.

Online Pinot Noir
30230 příspěvků moje polička 01. října 2026 08:19
Reakce na Potrefenáhusa:

Mne na tom našem dojíždění přijde nejhorsi vykopat všechny ty lidi před dům, vsechno to oblict, nakrmit, ucesat, dneska jsem jim zapomněla dat svrchní oblečení (nevýhoda auta), takze snad se otepli, nez půjde skolka ven, primo do instituce to dneska od auta vleče tatinek, takze byla srdceryvná scéna ja chci maaaamuuuuu

​Tohle se u nás naštěstí neděje, kluci jsou často převlečení a komplet připravení dřív, než vstanu. Oblečení jim nachystám večer na hromádky, R. si maximálně jde vzít jiné tričko, ale jinak bez keců oblečou, co jim připravím. Snídají jeden suchý rohlík, druhý kousek buchty, napijí se vody. R. i sám odejde, takže jediný můj úkol je připomenout kartáčky na zuby. Fajn je, že to dojíždění na tomhle našem řádu nic nezměnilo, dokonce vyrážíme z domu jen o 20 minut dřív, než jsme vyráželi do místní školky.

Online Potrefenáhusa
39180 příspěvků moje polička 01. října 2026 08:21

Zuzuli mne je taky pěkná kosa, ty rána mi fakt moc nejdou 

Online Pinot Noir
30230 příspěvků moje polička 01. října 2026 08:22

Potrefenáhusa Zuzuli no a Viktor dnes už zůstal doma -

bolí ho v krku, smrká krev. A přesně, ráno je mu zima (a mně taky) a odpoledne táhneme hromadu hadrů. Naštěstí má úplně prázdnou aktovku, tak to můžeme nacpat tam. 

Online Potrefenáhusa
39180 příspěvků moje polička 01. října 2026 08:26

Pinot Noir tak to je dobry a v kolik vstavaj? Ja musim pred 6, deti jsou tou dobou uplne mrtvy, taham je ve ctvrt na 7, vsechno taky pripravuju vecer

(nejhorsi je tatinek, ten startuje tak v 10 nejdriv, do ty doby nerozumí lidsky reci, ale musi s nama)

Online Pinot Noir
30230 příspěvků moje polička 01. října 2026 08:31
Reakce na Potrefenáhusa:

(nejhorsi je tatinek, ten startuje tak v 10 nejdriv, do ty doby nerozumí lidsky reci, ale musi s nama)

​

Online Pinot Noir
30230 příspěvků moje polička 01. října 2026 08:32

Potrefenáhusa já vstávám v 6:45 a už jsou obvykle v obýváku, takže ani nevím. Pokud někdo ještě spí, obvykle to znamená, že je nemocný. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2026 08:35

Pinot Noir umím si představit, že by to u nás taky fungovalo, ale tak o dvě hodiny později

Ale starší je v pohodě, oblečení si najde ve skříni sám, zuby, svačinu do aktovky většinou taky zvládá a chce být brzy ve škole, tak si i hlídá čas. Akorát ho musíme vzbudit. Horší je to s mladším.

Online Pinot Noir
30230 příspěvků moje polička 01. října 2026 08:37

Potrefenáhusa vstávat před šestou, to je teda ale krušné

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2026 08:39

Potrefenáhusa my chodíme v osm, to už to jde. Na těch deset minut cesty do školky v pohodě stačí mikina, já mám dneska i krátké kalhoty a jen tenký svetřík. Klukům tu mikinu vyloženě nutíme. Samozřejmě kdybysme měli být venku dýl, tak si ty bundy vezmeme. Ale takhle je to jen chvilkové otužení. Mně jen v té šatně zajímalo, jestli jsme jediní blázni

Starší včera přišel z tréninku jen v kraťasech a tričku, má to i kousek metrem a bylo už skoro sedm, tak to jsem se teda rozčilovala i já, ale tvrdil, že mu bylo teplo.

Online Potrefenáhusa
39180 příspěvků moje polička 01. října 2026 09:57
Reakce na Pinot Noir:

Potrefenáhusa já vstávám v 6:45 a už jsou obvykle v obýváku, takže ani nevím. Pokud někdo ještě spí, obvykle to znamená, že je nemocný. 

​to je sen!!!!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2026 10:38

žluťásek prosím tě, existuje nějaká stránka, účet na ig nebo něco, kde bych našla doporučení pro starší děti, kterým nejde čtení? Mám problém něco vybrat staršímu. První čtení ho nikdy nebavilo a teď, v devíti, už tuplem ne, ale že bych mu předhodila něco jako Harryho Pottera je úplně iluzorní.

Offline Karja
45130 příspěvků moje polička 01. října 2026 11:01

Vstavame v 6:30. Starší zapluje hned ke stolu a jí, ucesana je z večera, takže ta je relativně vypravena brzo, ale zase ma tendence jit si hrat a tak....Ovsem mladší třeba 20 minut čumí v kresle(!!!), vypadá to, že nebude dělat nic a kdybych ji to třeba dvacetkrát nerekla a pak fyzicky do těch činnosti nedostala, tak tam podle mě čumí tak do 8:D. Takže se sice vypravujeme, ale ona za pulhodiny nic neudělá....

Offline continuity
44041 příspěvků moje polička 01. října 2026 11:28

Jak jsem si stěžovala, že dítě nechodilo rok a půl na obědy. 

Teď se hodně starala, jestli má přihlášený oběd (děje se chvála bohu na výsostech automaticky), tak snad tam chodi a něco i sni. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2026 11:35

Karja haha, to je jak náš mladší. Po dvaceti minutách buzení se přesune pod deku na gauč, kde nepřítomně čumí. Já mu teda dost rozumím, ale je to těžký ráno s ním Ale zlepšuje se to, vydrž.

Online Potrefenáhusa
39180 příspěvků moje polička 01. října 2026 11:39

Karja zname taky! Ale neni to probuzením, je to setrvalej stav, tlak to rozhodne nevylepši

Offline Mrakoplas
10006 příspěvků moje polička 01. října 2026 11:45

Karja staršieho musím každé ráno ťahať za nohy z (poschodovej) postele. Keď si vyčistí zuby, tak tam tajne zalezie znova. Po druhom vytiahnutí sedí v kresle dovtedy kým mi buď neprasknú nervy alebo nezahlásim, že odchádzame. Vtedy sa rýchlo oblečie, zbalí desiatu a ideme. 

A k oblečeniu - stále chodí v kraťasoch a odmieta si dať dlhé gate. Neviem teda čo ho hreje keď nemá na sebe gram tuku, ale asi nie je na škodu byť otužilý.

Dnes ráno som išla tiež bez mikiny, o pol 8 už bolo príjemne teplo na tričko s dlhým rukávom. Kolegyňa, ktorá prišla do práce o 10, prišla v zimnej bunde :)

Offline JankaM
3159 příspěvků moje polička 01. října 2026 12:14

Kam na to teplo po ránu chodíte? Já jezdím na kole kolem 7 v bundě a už je to skoro na rukaviceRanní vstávání naživo moc neznám, vzbudím a jdu, zbytek je na sambovi. Dcera nekdy vstane dříve, když usoudí, že je třeba udělat velkou ranní skincare a synek vytvoří účes .   

A svačinu chystám ráno, v našem provedení 1xnamazané pečivo + ovoce, zelenina a 1x půl okurky vcelku, ovoce a půl corny jahodové. Pití si zajistí sami.    

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2026 12:17

JankaM u nás je to ráno na muži komplet, já buď spím nebo se snažím neplést.

Věřím, že na kole bych rukavice potřebovala, prsty jsou nejvíc na ráně, ale k tomu by mi mikina určitě stačila. Ale já teda líp snažím lehký chlad než lehké horko.