VIP, na které je příjemné koukat;-)

01. zaří 2014 21:45
Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 31. března 2025 15:20

Raduza Ja ji nemuzu vystat od te doby, co jsem precetla The Devil Wears Prada (knizka se od filmu dost lisi) a zacalo me zajimat, jestli je to napsane podle pravdy. Tak jsem stravila trochu casu vyhledavanim na Internetu a musim rict, ze jsem byla sokovana. Jen tech penez, co vydavatel Vogue za ta desetileti zaplatil u soudu za zaloby byvalych zamestnancu

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 31. března 2025 15:30
Reakce na Miru:

barbucha 

...no, myslím, že je prostě Dáma(svojí podstatou. O tom, že má vkus a cit nikdo nepochybuje, a taky se celý život pohybuje v prostředí všeho krásna, kultury, historie. To všechno člověka prostě formuje).

​No, ocividne ji to nezformovalo natolik, aby nezneuzivala sveho postaveni, nechovala se k zamestnancum jako k otrokum, a neznicila karieru v branzi mnoha lidem, kteri se ji opovazili postavit do cesty.

Za me "Dama svoji podstatou" muze byt jen nekdo, kdo je krasny a stylovy nejen navenek, ale take zevnitr, a to se obavam, ze Anna neni. 

Vzpominam, jak treba britska aristokracie tradicne povazovala za velke faux-pas chovat se hrube ke sluzebnictvu, nebo vubec k lidem nizsiho postaveni. V tom je podle meho prava noblesa. 

Offline Miru
16588 příspěvků moje polička 31. března 2025 15:41

MP Marge 

...já její chování neznám, nesoudim.

Reagovala jsem na její vzhled.

To, že se něco říká, pro mě nemá vypovídající hodnotu. Musela bych zažít, vyslechnout obě zainteresované strany .

Pak je zde také právo volby - pokud člověku něco někde nevyhovuje, tak ať to změní, ozve se nebo odejde pryč. Je na každém, co si nechá líbit.

Ale ano, souhlasím s tím, že úroveň člověka, jeho noblesa není jen ve vnější sebe prezentaci, ale současně i v jeho vnitřku, resp. v jeho chování, chování se k druhým, v jeho reakcích, kultivovaném vystupování, atp.(to se ovšem nevylučuje s tím, že někdy vhodně zvolené i peprnejsi slovo v jistém, třeba náročnějším dialogu, u takové osoby člověk bere v pohodě, naopak to dodá na přitažlivosti...)

Offline moora
8663 příspěvků moje polička 31. března 2025 15:44

Tak ja nevim, pozna se dama podle hadru (vnejsiho vzhledu) nebo nepozna? :))

Offline Miru
16588 příspěvků moje polička 31. března 2025 16:01

moora 

...někdo to pozná,

někdo/většina potřebuje tu jistou osobu vidět alespoň třeba někde vystupovat, komunikovat s lidmi a tak

Offline Raduza
příspěvků moje polička 31. března 2025 16:29
Reakce na Miru:

Pak je zde také právo volby - pokud člověku něco někde nevyhovuje, tak ať to změní, ozve se nebo odejde pryč. Je na každém, co si nechá líbit.

Vzhledem k žalobám, jak píše MP Marge se asi našlo dost takových, kteří si ti líbit nenechali.

Ale že je Wintour jedubaba, to je všeobecně známý fakt.

Offline Samantha
3286 příspěvků moje polička 31. března 2025 16:48

MP Marge Možná si z toho, jak hnusně se chovala, udělala osobní značku. A když už to bylo rozjetý, tak se dost těžko z toho vystupuje. Moc a prachy, to jsou dvě nejvýraznější afrodisiaka. A teď mám na mysli i oblast sebelásky

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. března 2025 16:55
Reakce na MP Marge:

Raduza Ja ji nemuzu vystat od te doby, co jsem precetla The Devil Wears Prada (knizka se od filmu dost lisi) a zacalo me zajimat, jestli je to napsane podle pravdy. Tak jsem stravila trochu casu vyhledavanim na Internetu a musim rict, ze jsem byla sokovana. Jen tech penez, co vydavatel Vogue za ta desetileti zaplatil u soudu za zaloby byvalych zamestnancu

No super. Já ji nijak nesleduju ani o těch soudech nevím, prakticky jenom kdo je, čemu se věnuje a že má snad vychozenou jenom základku. :D U těch brýlí na přehlídkách jsem vždycky přemýšlela, jestli přes ně vůbec vidí, protože v reportáži kolikrát kouká úplně jinam. :D

Online Pinot Noir
29634 příspěvků moje polička 31. března 2025 16:56
Reakce na Raduza:

Přiznání.  Mě byla Wintour vždycky děsně nesympaticka.  Styl má, o tom žádná,  ale asi pěkná semetrika.  A to její mikádo,  s kterým se zřejmě už narodila,  hrozný. 

Nemůžu obdivovat někoho, kdo se chová hnusně, styl nestyl. 

Offline continuity
42339 příspěvků moje polička 31. března 2025 17:52
Reakce na MP Marge:

Vzpominam, jak treba britska aristokracie tradicne povazovala za velke faux-pas chovat se hrube ke sluzebnictvu, nebo vubec k lidem nizsiho postaveni. V tom je podle meho prava noblesa. 

Přesně tak, já hodně dám na to, jak se lidi kolem me chovají k těm, které sami považuji za nižší články potravního řetězce. S tím jde často ruku v ruce, že vůči těm nahoře se chovají až servilně. 

Za mě je pravý chlap ten, co je hodný na svoje podřízené a bojuje s těmi nahoře. V pátek Neštěstí řvalo na dodavatele za něco, co vůbec neměl šanci ovlivnit. Ale o nem všichni už dávno víme, že je blb. No vysvětlila jsem mu to rychle, máloco mě tak rozvrkoci. 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 31. března 2025 19:32
Reakce na Miru:

MP Marge 

...já její chování neznám, nesoudim.

Reagovala jsem na její vzhled.

​Ja to prave nedokazu moc oddelit. Kdyz o nekom vim, ze se nesympaticky chova, tak mi to zacne splyvat. Jako dokazu si porad predstavit, ze o nekom reknu "ona je krasna" i presto, ze se dotycna chova jako k...a, ale uz si nedokazu predstavit, ze bych o ni rekla, ze to je opravdova dama, pokud to dava smysl. 

Mimochodem, jen pro zajimavost, mne se Anna nelibila nikdy, ani v obdobi pred knihou. To jeji mikado a obri bryle mi vzdycky pripadaly takove legracni. 

Offline moora
8663 příspěvků moje polička 31. března 2025 19:34
Reakce na MP Marge:

​Jako dokazu si porad predstavit, ze o nekom reknu "ona je krasna" i presto, ze se dotycna chova jako k...a, ale uz si nedokazu predstavit, ze bych o ni rekla, ze to je opravdova dama, pokud to dava smysl. 

​no, tak nejak

Online Pinot Noir
29634 příspěvků moje polička 31. března 2025 19:34

MP Marge souhlasím 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 31. března 2025 19:37
Reakce na Miru:

​S tim souhlasim. Pamatuju si, ze uz kdyz jsem cetla tu knizku, tak me hlavni hrdinka iritovala vlastne nejvic. Prave proto, ze byla ochotna si takove chovani nechat libit. Ja vim, ze ji slo o ten job v prestizni publikaci, ktery mela slibeny, ale pro me to bylo proste nemyslitelne. Nedovedu si predstavit o nejakou praci stat natolik, abych nekomu dovolila, aby se ke mne takhle choval. 

Online Gatita
8554 příspěvků moje polička 31. března 2025 20:07

MP Marge myslim, ze to neni zas az tak neobvykle. Ze zijes v predstave (kterou ti tam vstepuji), ze pracujes v desne elitnim prostredi a ze jsi vlastne elita, ale zaroven se k tobe chovaji prinejmensim hodne drsne az hnusne. Takze jakoby je tezke z toho vyskocit, protoze mas pocit, ze by ses vzdala neceho nóbl, kdybys polevila. Tenhle pocit byl docela pekne popsany v knize Baletky od byvale baletky Cechove. Konec OT:))

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 01. dubna 2025 03:17

Gatita Baletky jsem cetla. Nevesele cteni

No, ja bych na to nemela naturu. Na to se mam moc rada

Offline Miru
16588 příspěvků moje polička 01. dubna 2025 04:32

MP Marge 

...to naprosto chápu.

Tak jinak - jasné, o Anně W. jsem určitě také někde četla, že byla ostrá.

Jinak jsem s ní vídala pouze příspěvky o módě, na kameru se vždy chovala "příčetně", kultivovaně. Takže vycházím z toho.

A ano, pokud se někdo chová k ostatním, nebo i obecně, jako hulvát nebo min nevhodně, také si ho podle toho zaškatulkuji...

Na stranu druhou - i když nějakého člověka předchází jeho - nevalná třeba - pověst, nesoudím ho dopředu. Resp. vezmu tu informaci na vědomí, ale

udělám si obrázek, až když ho, pokud možno, "zažiju sama na vlastní kůži".

A ano, každý člověk má nějaké vlastní vyzařování, jde z něj jeho vlastní osobitá energie...

...a je fakt, že ta energie nedobrá se do luxusních hadrů stejně neschová, vyleze ven. Dřív nebo později

(u někoho to člověk cítí/pozná hned/na první dobrou, u někoho trochu déle, ale jakoby podprahově už od začátku cítí něco "divného", může se tomu pocitu i bránit, jakože to přece není možné)

............

...knihu neznám. Ale podle toho, co píšeš, tak asi to, co musela hrdinka "vydržet", to bylo drsnější než ve filmu. No, jak píšu, každý má jinak nastavené hranice. Pokud o ten džob fakt stála, tak se kousla a zůstala. Ve finále jí to pomohlo - vnitřně se zocelila, zlepšíla se v mnoha oblastech svého života a nakonec si uvědomila i to podstatné... A tím, jak se vnitřně posunula, tak stoupla v ceně i své šéfky.

Jasně, že ne každý by to dal. Ale je to právě o tom, co člověk chce, za čím si jde. Pak je ochoten zvládnout téměř nemožné... No, a pak taky má ty nejlepší výsledky. Je to takové síto...

Je to pořád o té volbě

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. dubna 2025 20:05

Maminka Andy Warhola

Offline stes
9033 příspěvků moje polička 02. dubna 2025 21:16

Kan to je hezky

Online Sweet Potato
39945 příspěvků moje polička 02. dubna 2025 22:47

Kan Jee, to je hezký.