Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 17:01

continuity já se bojim, že ty 'elity co jdou příkladem' jsou trochu urban legend , ale samozřejmě máš pravdu v tom, že by to bylo moc fajn, kdyby zrovna přední představitelé státu měli čistý štít a chovali se v mezích dobrých mravů. Vzdělání je ale podle mě daleko důležitější. 

A to není 'moje stanovisko, že kdyby chtěli tak vidí' , a nesnažím se tím něco řešit, jen tím vysvětluju, že tyhle nevhodný názory se tím nedají omlouvat. 

A teda poznamka pod čarou, já vyrostla v docela xenofobním, maloměšťáckým a šovinistickým prostředí a rozhodně sem ty názory nepřejmula a odmítam něco takovýho. 

edit: každopádně tvůj prvotní příspěvek byl spíš o tom, źe do těch diskuzí píšou jen tihle pepové bez schopností utvořit si názor a to si úplně nemyslím. Každá sme asi mluvila o něčem trochu jiným ale neznamená to nutně rozepři. 

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 17:22

Ounz

To není ani omluva, já jsem jenom presvedcena, že je opravdu nutné pochopit, proč ti lidi říkají, co říkají. Spláchnout to tim, že jsou to debilové a sexisti sice lze, a to mozna i oprávněně, jenom nemyslím, že to povede k umenšení té propasti. 

já jsem teda taky myslela, že vzdělání pomůže, ale od chvíle, co se mi doneslo, že vyučující na nějakou ( asi nevhodnou) poznámku žáka čtvrté třídy základní školy reagoval slovy: Eva je náš místní homosexual, už mezi ty elity, co nefungují jak mají, počítám i nektere(!) učitele. 

Co jsi naopak myslím, že pomoct může jsou právě ty aktivity, které popisuje ten puvodni článek. Ono to správné nemělo být v omfg, protože je to jenom dobře, že se to rozkrývá a řeší. 

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 17:31

continuity já ničím nic nesplachuju, já myslím, že ty asi diskutuješ s někdým jiným o něčem jiným? 

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 20:39
Reakce na Ounz:

continuity já se bojim, že ty 'elity co jdou příkladem' jsou trochu urban legend

​Ale ne. Třeba Havel by určitě k některejm věcem nemlčel... nejde o osobní příklad, ale taky o možnost oslovit "lid" a říct mu svůj názor. Stejně tak Masaryk, to byl přece dobrej příklad pro slušný chování, mravnost nebo jak to nazvat, a lidi si to tím i poměřovali.

Ale dneska, kdy nejen soudce (kterej by měl bejt mravní autorita, dyk od toho tam prakticky je) je kolikrát třeba misogyn... ale zmíněnej premiér je známej zloděj a podvodník, o prolhaným sprosťákovi aka prezidentovi ani nemluvě... tak těžko čekat, že se někdo z lidu třeba zastydí. Proč by to dělal? Lidi potřebujou příklady, stejně jako děti...

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 21:10

barbucha tady to vytrhávání vět z kontextu a 'odpovídání' na ně je k čemu dobrý? Nebo si ji použila jako nadpis k svýmu příspěvku k tématu?

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 21:12
Reakce na Ounz:

continuity to já si právě nemyslím, že sou tam jen ti tví 'pepové z horní dolní' to je tak maximálně předsudek

​Naprosto souhlasim... 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 21:17

Ounz A naprosty souhlas i se zbytkem, co pises....

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 21:23

Ounz 

Proč z kontextu? Já s continuity se dovoláváme potřeby těch příkladnejch osobností, s čímž ty nesouhlasíš...

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 21:24

barbucha tak jestli tam vidíš jen tohle..

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 22:49

continuity Jak pises o elitach, ktere jdou priklafem, ja doted lituju, ze se prezidentem nestal Pavel Fischer. Verim, ze ten by pusobil jako velka autorita a mohl by zklidnit (nebo minimalne donutit zalezt zpatky do der) nektery ty entity, o kterych se tady hovori. Ale mozna jsem jen naivni a Fischer by jen byl nucen se po cely volebni obdobi brodit po kolena v hnoji.

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 23:18

razorblade no asi tak, vnímám teda dost velký rozdíl mezi Caputovou a Zemanem,co se týče vlivu na společnost. 

A dnes se z těch elit nějak vubec nemůžu vzpamatovat: Ovčáček s Bobo se modli v kostele, teď jsem našla toho Babiše jak se předvádí s dymicimi pneumatikami. ( a jeste nemám to proseko do Aperol Spritze). To je sobota,toto.

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 23:35

razorblade 

Přesně... jde to shora dolů. Ne že by člověk neměl mít vlastní rozum, ale jak víme, půlka národa je snadno ovlivnitelná, a pro tu by to význam mělo.

continuity 

Ovčáček se musí modlit třikrát denně - aby mu živitel eště vydržel... bojej se všichni! Najednou objevili boha - patrně v naději že když budou za křesťany, že jim nikdo nerozbije držku.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 23:41

barbucha hele, ja si tolik ovlivnitelna neprijdu, ale v pritomnosti lidi jako Fischer hned mluvim spisovne, jinak bych si pripadala jako tupy nevzdelany hovado. Tyhle osobnosti maji kultivujici dar

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 23:47

razorblade 

Jo, ale není to jen ve spisovné mluvě Takovej Schwarzenberg nemluví ani spisovně, ani příliš slušně, ale taky by se bejval hodil. Zeman je fakt neštěstí, podporuje a vytahuje to nejhorší buranství, co jen v lidech je.

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 23:49

razorblade já jsem dřív chodila do kostela, kam chodí P. Fischer s rodinou a on často čte první nebo druhé čtení. Vetsinou jsem se dostala do nejakyho úplně tranzu, to je úplně neskutečný, jakej má přednes. Od něj ta slova zní fakt jak rajská hudba, jakkoliv to zní jako příšerný klišé. 

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 16. srpna 2020 02:13
Reakce na barbucha:

razorblade 

Jo, ale není to jen ve spisovné mluvě Takovej Schwarzenberg nemluví ani spisovně, ani příliš slušně, ale taky by se bejval hodil. Zeman je fakt neštěstí, podporuje a vytahuje to nejhorší buranství, co jen v lidech je.

​k tomu si pamatuju jednu glosu z Respektu před volbami, ze zatímco Schwarzenbergovi bohužel často není rozumět, co říká, Zemanovi to bohuzel rozumět je ...

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 16. srpna 2020 10:09
Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 21. srpna 2020 18:15

Teď mě rozbrecela zpráva, že v Irzaeli ne o kde, opilou 16letou dívku znasilnilo 30 chlapů jako chápu že jsou lidi hloupí a zlí, ale že dokážou být takový zrůdy....

Offline Karja
44236 příspěvků moje polička 21. srpna 2020 21:47

Sairon Fuj, ja bych tady na foru zavedla snad slunickovost a maximalne tak psani o Babisovi a Zenanovi, nic horsiho uz moc nesnesu cist!

Online Kokoska
34409 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 12:51

barbucha ja myslim, ze zivitel vydrzi. On je asi dost opecovavanej, ted je zalezlej a ma klid a zadnej stres, ty jeho choroby uplne smrtelny nejsou. S tim se da zit i dost dlouho, pokud se trochu lekl a zacal drzet aspon o neco lepsi zivotospravu.