Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 15. března 2021 22:24
Reakce na Lav:

Ach jo, takže se stalo přesně to, čeho jsem se bála. Skutečně nechci mít - ani tady na internetu pod nickem - nálepku někoho, kdo si myslí, že žena si je znásilněním vinna, je mi z toho už ne jen smutno, ale i špatně. Jestli je chyba na straně mé neschopnosti srozumitelně formulovat, nebo na straně porozumět psanému textu nevím, ale každopádně jesli je tu někdo, kdo to celé může smazat, tak ho o to prosím. A pokud je tu někdo, komu se znásilnění stalo, tak mě to moc mrzí a omlouvám se, jestli jsem se neúmyslně vyjádřila nějak zraňujícně.

​Můžeš myslím editovat příspěvek, ale citace tu zůstanou...... Jinak za mě byl mnohem horší příspěvek madluši, která vyloženě psala o svádění, ale chápu, že i ten Tvůj mohl spoustu holek vytrigrovat (včetně mě), protože prostě momentálně se v drtivé většině případů fakt bere ohled na tu druhou stranu, ne na ty holky. 

Online dzizisketa
8865 příspěvků moje polička 15. března 2021 22:30

Lav

Protože prostě za tu situaci činíš odpovědnou vždy jen ženu. Ať už tím, že muže láká, svádí, flirtuje s ním, nějak se obleče, baví se, pije alkohol a všechny ty bláboly, co už tu zazněly. Tohle všechno má právo dělat kdokoli, aniž by to mělo zvyšovat riziko sexuálního násilí. Akorát u žen takové chování znamená, že to chce, protože přece žena když říká ne, myslí ano, když jí muž koupí drink nebo s ním tancuje je mu něco dlužná, holky už od mala jsou učeny být především milé, a to i k lidem, ke kterým cítí vysloveně antipatie...a pak ty společenské odsudky, co tu od vás zaznívají. Tohle všechno je puzzle, které ve výsledku skládá obraz naší společnosti, kterému se říká rape culture a není to hezký obraz. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 15. března 2021 22:31

smazáno

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 15. března 2021 22:32

711990 naprosto souhladim. A cim vic holek bude mit pocit nedotknutelnosti, tim lip. 

Strasne smutne kolik zen tu rika: nemyslim si, ze si za to ty holky muzou a jednim dechem dodaji, ze nebyly dost opatrne, slusne, moc pily, moc flirtovaly... 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 15. března 2021 22:34
Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 15. března 2021 22:36
Reakce na dzizisketa:

Lav

Protože prostě za tu situaci činíš odpovědnou vždy jen ženu. Ať už tím, že muže láká, svádí, flirtuje s ním, nějak se obleče, baví se, pije alkohol a všechny ty bláboly, co už tu zazněly. Tohle všechno má právo dělat kdokoli, aniž by to mělo zvyšovat riziko sexuálního násilí. Akorát u žen takové chování znamená, že to chce, protože přece žena když říká ne, myslí ano, když jí muž koupí drink nebo s ním tancuje je mu něco dlužná, holky už od mala jsou učeny být především milé, a to i k lidem, ke kterým cítí vysloveně antipatie...a pak ty společenské odsudky, co tu od vás zaznívají. Tohle všechno je puzzle, které ve výsledku skládá obraz naší společnosti, kterému se říká rape culture a není to hezký obraz. 

holky už od mala jsou učeny být především milé, a to i k lidem, ke kterým cítí vysloveně antipatie...

Tak to jsem teda dceru neucila ani nahodou! 

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 15. března 2021 22:36
Reakce na dzizisketa:

Lav

​Asi už fakt nemá cenu nic psát, ale opravdu netuším, kde jsem cokoliv z toho co píšeš ty, napsala já.  Já jsem jen zmínila, že není úplně od věci např. své dcery varovat, že existují situace, které - i když je to samozřejmě moc smutné - mohou být rizikové. 

Offline Pinot Noir
29629 příspěvků moje polička 15. března 2021 22:37
Online notna
9265 příspěvků moje polička 15. března 2021 22:37
Reakce na madluša:

viktorka_od splavu celý odpoledne přemýšlím, jak to napsat až to Lav a Hanka H napsaly za mně. Souhlasím s tvými odpověďmi jim i těm ostatním. Nežijeme prostě v ideálním světě a je dobré, aby s tím všichni počítali a věděli, že není dobrý dráždit hada bosou nohou a že když se něco nesmí, neznamená to, že to nikdo nedělá. Takže nejenom učme chlapečky ty věci z videa od Sairon, ale i holčičky, že nemaj svádět a provokovat k akci kluky, s kterýma nechtěj nic mít. Protože to se taky děje a dotyčné se pak nestačí divit, když to zajde dál než by se jim líbilo.

​A to je právě špatně. Přece nejde zajít dál, než si ten protějšek přeje. V žádném případě! I kdyby sváděla a provokovala , tak má přece právo to ukončit! Kdykoliv. 

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 15. března 2021 22:38
Reakce na Kokoska:

holky už od mala jsou učeny být především milé, a to i k lidem, ke kterým cítí vysloveně antipatie...

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 15. března 2021 22:42
Reakce na Lav:

​Asi už fakt nemá cenu nic psát, ale opravdu netuším, kde jsem cokoliv z toho co píšeš ty, napsala já.  Já jsem jen zmínila, že není úplně od věci např. své dcery varovat, že existují situace, které - i když je to samozřejmě moc smutné - mohou být rizikové. 

​Psala jsi o šestnáctiletém klukovi, pro kterého může být problém se zastavit. To jsi myslela rizikovou situací? Jenomže jak se tomu mají ty holky vyhýbat? Když prostě situace, dky si myslí, že jsou připravené, a na poslední chvíli cuknou, je reálná a pochopitelná (kor, když jde o první sex vůbec)? jak se mají učit aby byly ohleduplné k druhé straně? Co je v tomto případě ohleduplnost?

Navíc já vážně silně pochybuji, že šestnáctiletý puboš není schopen zastavit, když chce. Kdyby je přistihl někdo dospělý, tak by přestal jedna dvě...... Myslím si, že jsou mu akorát ty sinály od partnerky jedno....

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 15. března 2021 22:44
Reakce na madluša:

No a já píšu o těch případech, které se vyskytují méně často. A taky o těch, které si „jen“ zkouší, co dokáže jejich nově nabytá ženskost a neuvědomují si, že to nemusí být úplně bezpečné. To není popírání toho ostatního, to je jen další kousek téhož

​Jenže i pro tyto provokaterky by to mělo být bezpečné. Pokud pomineme nějaké promile můžu, kteří nejsou objektivně socializovatelní, tak žádný muž nesmí mít pocit, že to že ho holka provokuje, flirtuje s ním atd. mu dává jakékoliv pravo na to, po ní vyžadovat sexuální kontakt. Takže ano, to co píšeš je to další kousek toho obludneho názoru že některé ženy si za to můžou samy.

Online dzizisketa
8865 příspěvků moje polička 15. března 2021 22:45

Eh, seru už na to, na tuhle bitvu jsem už moc unavená.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 15. března 2021 22:45
Reakce na Kokoska:

​Stejně jako chlapi ode mě z rodiny (a podobně i z rodin ostatních přispěvatelek zde, předpokládám) neznásilňují.......

dzisketa jen popsala obecné trendy ve společnosti. Navíc ne všechna výchova se odehrává jen v rodině.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 15. března 2021 22:46
Reakce na Sairon:

​Jenže i pro tyto provokaterky by to mělo být bezpečné. Pokud pomineme nějaké promile můžu, kteří nejsou objektivně socializovatelní, tak žádný muž nesmí mít pocit, že to že ho holka provokuje, flirtuje s ním atd. mu dává jakékoliv pravo na to, po ní vyžadovat sexuální kontakt. Takže ano, to co píšeš je to další kousek toho obludneho názoru že některé ženy si za to můžou samy.

​A ještě k tomu se k řešení vytáhne naprostá majorita případů aniž by byla řešená ta obludná většina, u které to tak není. Asi jako když se v debatách o znásilněních vytáhnou falešná obvinění

Online Jos
příspěvků moje polička 15. března 2021 22:46

Hele ale vy to tu dost hrotite vsechny. Treba Lav nenapsala nic pobuřujících, nebo ja to aspon pochopila. Lav nic z toho, co dzizisketa napsala v prispevku nema, nebo to aspon nevidim. 

Online dzizisketa
8865 příspěvků moje polička 15. března 2021 22:48

Muži silné racionální pohlaví, co ale při pohledu na ženu neudrží ptáka v poklopci. Tenhle paradox úplně miluju. 

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 15. března 2021 22:48

wendulka Můžeš prosím několik posledních stran diskuze smazat? Opravdu se dostala úplně jinam, než jsem zamýšlela a je mi z toho dost nedobře. A myslím, že citace sama nesmažu.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 15. března 2021 22:48

Jak psala Lav , podle me je celkem rozumne, ne-li nutne, holku varovat, ze existuji urcita rizika. Malymu diteti rikate, ze nema nikam chodit s cizima lidma, tak co je spatnyho na tom rict nactilete dceri, ze jsou situace, ktere se muzou vyvinout nezadoucim smerem? Urcite bych ji nerekla A nediv se, ze te pak nekdo znasilni, ale Davej na sebe pozor a vem si domu taxika, chodej vselijaky, to jsem ji teda rikala. Stejne jako jsem jirikala, ze ma pred zatackou pribrzdit, kdyz se ucila jezdit na kole.

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 15. března 2021 22:49
Reakce na Jos:

Hele ale vy to tu dost hrotite vsechny. Treba Lav nenapsala nic pobuřujících, nebo ja to aspon pochopila. Lav nic z toho, co dzizisketa napsala v prispevku nema, nebo to aspon nevidim. 

​Díky. Opravdu jsem nic takového ani nenapsala, ani nemyslela.