Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 15. března 2021 22:52

Kokoska 

Lav napsala tohle:

A i když musí tisíckrát nahlas zaznít, že k holce si nesmí dovolit víc, než ona chce, tak v reálu ty situace mohou být trošku složitější, protože - i když jako ženě se mi to těžko chápe - už pro ně v některé situaci ta zpátečka může být trochu složitější. A znovu důrazně podotýkám, že nechci přehazovat vinu z oběti na pachatele! A nechci říkat, že muži jsou nebohé oběti pod vládou vlastních pudů! Ale možná by nebylo od věci i holkám říkat, že by v některých situacích měly jednat trochu  - nevím  - s ohledem na druhou stranu?

A já se opakovaně ptám, jak to těm holkám chce vysvětlovat, jak tohle chce preventovat, protože to prostě nejde, spousta holek poprvé prostě cukne. Tohle není riziko, které by se dalo ošetřit na straně holky.

Jinak dle mého se pak do toho zamotala matluše, jejíž příspěvek byl mnoem víc nadzvedávací.....

Online Karja
44217 příspěvků moje polička 15. března 2021 22:52

Lav Nebuď z toho smutná. To se člověk občas zamotá nějak do svých myšlenek, špatně to naformuluje a jeste to díky argumentaci protistrany vyzní všechno úplně jinak a blbě. Všechno je dobrý, my víme;-)

Já teda nečtu moc pozorně , ale občas mívám pocit, že se ti diskutující jaksi nesetkávají na společném tématu. Každej uchopí z jednoho 10procent a to válí dál a dál.

Online Karja
44217 příspěvků moje polička 15. března 2021 22:54

A666 Hele třeba s ohledem na druhou stranu si nelehnu do postele ke kamarádovi, o kterým vím, že se mu líbim. Třeba? 

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. března 2021 22:54

Kokoska

Lav Nic si z toho nedelej, přínosná diskuze se zase zvrhla v chytání za slovo. 

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 15. března 2021 22:58
Reakce na Karja:

A666 Hele třeba s ohledem na druhou stranu si nelehnu do postele ke kamarádovi, o kterým vím, že se mu líbim. Třeba? 

​Díky. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. března 2021 22:59

Karja ten pocit mávam aj ja a už som rozmýšľala či neviem čítať medzi riadkami alebo už mi mozog vôbec nepracuje. (Možno oboje)

Online Karja
44217 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:02

Mrakoplas Vzhledem k našemu pravidelnému střetávání v mateřském vlákně, se nás spíš týká to druhé:-D

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:04
Reakce na Karja:

​V tom případě mi přijde fakt smutné, když zrovna tohle má být jako prevence znásilnění.Já myslela, že se myslí případy, kdy je k tomu sexu fakt nakročeno o dost blíž........

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:04
Reakce na Karja:

​ale řeší se přece situace, kdy si ta holka myslí, že ano, že to chce a je připravená, ale pak se ukáže, že přece jen ne... takže s největší pravděpodobností v té posteli už jsou, a teď jde o to, že i v této chvíli má právo říct.. asi jsi to nečetla celé, ale toto je ta typická situace, která tu jede už několik stran... 

Offline madluša
122 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:05

notna Takže si budeme dál malovat, že to nejde, v žádném případě a můžeš si dělat cokoliv, nemůže se ti nic stát? Ano, to právo to ukončit tady je. Stejně, jako tady jsou (a nejspíš i nadále budou) násilníci, které to nezastaví. Jak z toho tak asi ven? Čekat, až budou všichni náležitě vychováni?

Online Karja
44217 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:10

A666 Já nevím, tak být opilá pod jednou peřinou s kamarádem mi přijde blízko:-D. Ty sis asi myslela, že jakože když už je nadrzenej, tak to musím vydržet? Ne tak to si asi nikdo pricetnej nemysli;-). Dalším příkladem mi třeba napadá dost přímé flirtování. Víš co, ono my dvě si třeba flirtování představujeme jako nějaké pomrkavani nebo jak se to vůbec dělá, ale spousta žen jde dost na přímo. Tak třeba to by divky mohly vědět, že pokud to nemyslím vážně, nedělám to;-)

Prostě bych se v tom už dál netrapila, je to celé nějak odtržené z debaty, Lav se to taky nelíbí, prostě nevystihla myšlenku přesně, to se stane a hotovo. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. března 2021 23:11

Karja Asi se k vam pridavam. Ja to tu ctu bleskem a pak jen valim oci, z ceho vznikne poradny flame.    No vsechny dostaneme poznámku za nepozornost asi

Online Karja
44217 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:12

nolita Aha, no tak čtu to letem světem. Ono to patřilo k tomu zamrznutí, aha. No tak já už jsem celá mimo debatu.

Online Karja
44217 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:14

Jos No, oni nás odvelej do příslušných vlaken nebystrych myslí:-D 

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. března 2021 23:15

Karja Sakra, no mne jeste zbyva intelektualnejsi rubrika "knihy", ale tam nikdo nechodi! 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:16

A666 prevenovat... divny slovo. Ale budiz. Rikala jsem ji, ze to "poprve" by si mela roznyslet, byt si jista, ze ten, s kym to bude, za to stoji. Coz teda nevylucuje, ze by nemohla cuknout, ale prave ze uz si byla snad dost jista, ze ten jeji by nepokracoval nasilim. Takze prvence je i to, ze se muze holce rict, at se nenecha ukecat stylem "jestli me mas rada, tak to udelas, jinak je mezi nama konec"

A mimochodem, predtim jsem s ni sla na gyndu pro antikoncepci.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:17
Reakce na Karja:

A666 Já nevím, tak být opilá pod jednou peřinou s kamarádem mi přijde blízko:-D. Ty sis asi myslela, že jakože když už je nadrzenej, tak to musím vydržet? Ne tak to si asi nikdo pricetnej nemysli;-). Dalším příkladem mi třeba napadá dost přímé flirtování. Víš co, ono my dvě si třeba flirtování představujeme jako nějaké pomrkavani nebo jak se to vůbec dělá, ale spousta žen jde dost na přímo. Tak třeba to by divky mohly vědět, že pokud to nemyslím vážně, nedělám to;-)

Prostě bych se v tom už dál netrapila, je to celé nějak odtržené z debaty, Lav se to taky nelíbí, prostě nevystihla myšlenku přesně, to se stane a hotovo. 

​S tou větou, že pokud to nemyslím vážně, nedělám to, souhlasím. Ale určitě ne v souvisloti se znásilněním. Tohle by měla být lidská slušnost, ne snaha vyhnout se tomu být obětí trestného činu

Jinak jo, já vycházela z toho, co se psalo předtím a pak do toho vpadla matluša s tím svým sváděním a bylo to....

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:17

nolita Řekla bych, že se tu právě řeší dvě situace

- násilníkem je někdo, s kým byla žena v jistém vztahu (kamarád, přítel) či alespoň kontaktu (seznámili se třeba i týž večer) - a její ne nebylo vzato jako ne

- násilníkem je zcela neznámý člověk, vybral si ji náhodně - a toho ženino ne nezastaví v žádném případě

Offline Jitka77
1906 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:17

Maně mi vytanul na mysli jeden výlet, kde se převážně dívčí sexta potkala v kempu s převážně chlapeckým třetím ročníkem průmyslovky. Fakt si nemyslím, že sebeovládání a regulace vlastního chování je čistě na mužích, ať se holka chová jakkoli. Svádění a provokace je poměrně přesný popis.

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:18
Reakce na nolita:

​ale řeší se přece situace, kdy si ta holka myslí, že ano, že to chce a je připravená, ale pak se ukáže, že přece jen ne... takže s největší pravděpodobností v té posteli už jsou, a teď jde o to, že i v této chvíli má právo říct.. asi jsi to nečetla celé, ale toto je ta typická situace, která tu jede už několik stran... 

​Já bych přece jen ještě poznamenala, že o této situaci jsem já fakt nepsala. To je jasný, že to se může stát ...