Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline notna
9262 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:18

madluša Od začátku píšu, že jsem zastánce výchovy k respektu přání toho druhého a zároveň i k jisté prevenci rizika. Prevenci ale rozhodně nemyslím rady, že když někoho svádí, nemá se pak divit, že sváděna strana se neumí ovládnout. Jo,  bude se to stávat, ale rozhodně to nesmí být prezentováno jako standard. A právě výchovou se tohle hodně eliminuje. 

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:18

Karja

AA flirt je jako volňásek k souloži nebo co? 

Offline madluša
122 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:22
Reakce na Sairon:

​Jenže i pro tyto provokaterky by to mělo být bezpečné. Pokud pomineme nějaké promile můžu, kteří nejsou objektivně socializovatelní, tak žádný muž nesmí mít pocit, že to že ho holka provokuje, flirtuje s ním atd. mu dává jakékoliv pravo na to, po ní vyžadovat sexuální kontakt. Takže ano, to co píšeš je to další kousek toho obludneho názoru že některé ženy si za to můžou samy.

​Ano, mělo, ale není. Nikde nepíšu, že je to v pořádku. A zřejmě tedy chápu výraz „svádění“ a „provokování (myšleno, řekněme, eroticky)“ jinak než ostatní. Za mne je to právě výzva k sexuálnímu kontaktu.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:24

A666 no vidis, a ta lidska slusnost, to je ten ohled na druhou stranu, o kterem psala Lav !

Jinak mam teda pocit, ze se tu mota dohromady znasilneni a sex, ktery byl puvodne dobrovolny, ale pak se cuklo.

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:24

dzizisketa Není, ani to nepíšu.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:24
Reakce na Kokoska:

A666 prevenovat... divny slovo. Ale budiz. Rikala jsem ji, ze to "poprve" by si mela roznyslet, byt si jista, ze ten, s kym to bude, za to stoji. Coz teda nevylucuje, ze by nemohla cuknout, ale prave ze uz si byla snad dost jista, ze ten jeji by nepokracoval nasilim. Takze prvence je i to, ze se muze holce rict, at se nenecha ukecat stylem "jestli me mas rada, tak to udelas, jinak je mezi nama konec"

A mimochodem, predtim jsem s ni sla na gyndu pro antikoncepci.

​Já si myslím,ž e je fajn, jak jsi to uchopila, Ale prostě i když tu holku takhle připravíš, tak je škála situací, kdy se to stejně může zrvtnout. Jak jsem psala, je to z velké části o štěstí - momentálně.

A aby to bylo čím dál tím míň o štěstí, tak je prostě potřeba začít vzdělávat kluky. Spolek konsent třeba tohle dělá, snaží se vzdělávat obě části spektra a já jim dost fandím.

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:25

madluša

Ale sexuální kontakt klidně může být i líbačka u hajzlíků v klubu nebo osahávačka v taxíku. A tím to končí. Prostě v těchto věcech musí mít konečné slovo ten, kdo už nechce jít dál. 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:26

A666 kluka jsem samozrejme skolila taky, rikala jsem mu, at si da bacha na holky

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:26

Kokoska :-D Ať ti ji nejdřív přivede ukázat:-D

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:27
Reakce na Jitka77:

Maně mi vytanul na mysli jeden výlet, kde se převážně dívčí sexta potkala v kempu s převážně chlapeckým třetím ročníkem průmyslovky. Fakt si nemyslím, že sebeovládání a regulace vlastního chování je čistě na mužích, ať se holka chová jakkoli. Svádění a provokace je poměrně přesný popis.

​Sebeovládání a regulace je na obou stranách - pokud druhá strana nechce v kontaktu pokračovat, je jedno, zda ten, kdo si o vynucuje je kluk nebo holka, špatně se chovají oba.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:28
Reakce na Kokoska:

A666 no vidis, a ta lidska slusnost, to je ten ohled na druhou stranu, o kterem psala Lav !

Jinak mam teda pocit, ze se tu mota dohromady znasilneni a sex, ktery byl puvodne dobrovolny, ale pak se cuklo.

​No, já měla za to, že se bavíme o znásilnění, nenapadlo mě, že se odbočuje jiným směrem když jsme se bavili o prevenci, to přiznávám.......

Offline madluša
122 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:29
Reakce na notna:

madluša Od začátku píšu, že jsem zastánce výchovy k respektu přání toho druhého a zároveň i k jisté prevenci rizika. Prevenci ale rozhodně nemyslím rady, že když někoho svádí, nemá se pak divit, že sváděna strana se neumí ovládnout. Jo,  bude se to stávat, ale rozhodně to nesmí být prezentováno jako standard. A právě výchovou se tohle hodně eliminuje.

A, pardon, tohle je moje písemně-formulační neobratnost. Často si neuvědomuju, že psát to musím jinak než v živém hovoru. Nemyslela jsem to jako nemá se divit, spíš jako: může se to stát a je dobré o tom vědět.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:30

Karja taky ze prived! Von muj synacek byl tenkrat takovej nesmelej, a znas to, chodej vselijaky!

Online continuity
42337 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:30

Karja no to teda!

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. března 2021 23:33

A666 Mimo tema, ale libi se mi, jak argumentujes. Vecne, logicky a bez snahy jakkoli prezirave reagovat na oponenta. 

Offline madluša
122 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:35
Reakce na Jitka77:

Maně mi vytanul na mysli jeden výlet, kde se převážně dívčí sexta potkala v kempu s převážně chlapeckým třetím ročníkem průmyslovky. Fakt si nemyslím, že sebeovládání a regulace vlastního chování je čistě na mužích, ať se holka chová jakkoli. Svádění a provokace je poměrně přesný popis.

​dík

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 15. března 2021 23:36
Reakce na Jos:

A666 Mimo tema, ale libi se mi, jak argumentujes. Vecne, logicky a bez snahy jakkoli prezirave reagovat na oponenta. 

​Děkuji

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. března 2021 00:17

Karja úplně souhlasím s tvými posledními příspěvky

Offline Jitka77
1906 příspěvků moje polička 16. března 2021 00:37

A666 madluša Holky nakonec řekly ne a kluci to nakonec pochopili, ale byla to iniciativa a aktivní vstřícné projevy těch holek, kvůli čemu to došlo poměrně daleko. Měly štěstí, že kluci byli v jádru rozumní a slušní.

Offline madluša
122 příspěvků moje polička 16. března 2021 00:41

Jitka77 to je dobře.