Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline tamara
příspěvků moje polička 17. dubna 2022 22:41

Lamicka já si úplně nemyslím, že je všechno dobou, spíše  je to o lidech. Konkrétně výchova dětí je dnes jiná, než když  jsem byla dítě ja a je i jiná, když jsem vychovavala své děti ja, je volnější a benevolentnejsi. Mým dětem je přes 30. Ale to hodnoceni jiných lidí urcite existuje, usuzuji podle některých svých i o generaci  a více  mladších kolegyn. To je o lidech.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 17. dubna 2022 23:25

Už se to tady řešilo několikrát. Já si až díky tomu uvědomila, jaký štestí jsem měla, protože mně to přišlo samozřejmý. Kam mi paměť sahá, tak jsem byla úžasná, krásná, šikovná, chytrá atd. Naši a počítám tam i babičku s dědou, kteří s náma bydleli ve velkým bytě, mě doslova zbožňovali. Dokonce i strejda (mámy brácha) a někteří další příbuzní mě vždycky obdivovali a mě nikdy vlastně nenapadlo, že by to mohlo být jinak. Navíc jsem nikdy neměla nic zakázanýho, žádný limity, nic. V pubertě mi to dokonce trochu vadilo - kamarádky měly různý zákazy, nemohly na diskotéku atp. Já mohla všechno. 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 17. dubna 2022 23:41
Reakce na Kokoska:

Ono to neni blby jen vuci detem. Muj muj neni rad, ze uz nema takovou hrivu jako v mladi, jak ma sedive spanky, tak to je jeste zretelnejsi. No a vcera prijdem k mame a prvni co rekla, ze mu nejak ubyvaji vlasy. Fakt bych ji placla. Tim spis, ze sama ma malo vlasu a cely zivot ji to stve.

​Tak ale když řeknu mladýmu pánovi v jeho třiceti letech, že by měl zhubnout, tak snad z toho trauma mít nebude (nasere to vždycky akorát snachu, protože je milánek dokonalej! ). A jo, za málo vlasů mi nadává sám anžto jeho otec má vlasů doteď mraky a děd z téže strany měl až do smrti hustou kštici - jen ten chudák malá musel zdědit vlasy po mojí rodině, kde jsou všichni plešatý už v těch třiceti... "co komu udělal že jsme mu vybrali (s významným pohledem ke mně) v každý větvi rodiny to nejhorší, s čím řečená větev disponovala!"

To poslouchám furt, a trauma mám tak akorát sama!

A to nemá matku jakou jsem měla já, výtvarně nadanou osobu, jejímž koníčkem bylo kreslit karikatury všech včetně rodiny. Karikatury to byly velmi povedený bohužel, a každej se vždycky poznal... jen samozřejmě z logiky věci to nebylo příliš lichotivý Rádi jsme se nad nima bavili, ale vždycky radši na "těch druhejch"

Offline OliveOyl
1957 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 07:16
Reakce na barbucha:

​ "co komu udělal že jsme mu vybrali (s významným pohledem ke mně) v každý větvi rodiny to nejhorší, s čím řečená větev disponovala!"

​jak pravil mámě její lékař: "někdo zdědí vilu a někdo migrénu"

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 08:22

Kora ja mam rodice uzasne a mame hezky vztah, jen obcas, hlavne v dospivani, vypustili z pusy neco, co mi dlouho zustalo v hlave. Jednou v dospelosti jsem se durazne ohradila (jezis, ty jsi strasne hubena) a konecne to skoncilo a od te doby je klid. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 09:02

Koramam to stejne.

OliveOyl

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 09:43

barbucha po nas maji moje deti jen to nejlepsi, po mne jsou inteligentni a po tatovi maji zdravy zuby

Offline Kora
příspěvků moje polička 18. dubna 2022 10:19
Reakce na Hanka H:

Kora Rodiče v mé generaci se v tomto směru obvykle moc nevytáhli! Těžko říct, jestli se mohli vymanit ze vzorců chování, které jim předali jejich rodiče. V 70. letech byly děti brány jako něco, co se prostě slušelo pořídit si.

​Ale já jsem sedmdesatkove dítě. 

Že byly děti brány jako něco co se slušelo si pořídit,  na tom něco bude. Prostě model,  první dítě,  první dovolená v Jugoslávii   druhé dítě,  druhá dovolená v Jugoslávii.....nebo jak to bylo.

Ja se narodila, když bylo mame třicet,  na tu dobu šílený věk.  Říkávala mi, jak moc si přála dítě a je šťastná,  že mě mají. Asi to do modelu výše až tak nezapadá. 

A jen tak na okraj,  nohy si holila důsledně.  Dělala to nějakým voskem, statečná byla, muselo to bolet jako prase.

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 11:14
Reakce na barbucha:

​Tak ale když řeknu mladýmu pánovi v jeho třiceti letech, že by měl zhubnout, tak snad z toho trauma mít nebude (nasere to vždycky akorát snachu, protože je milánek dokonalej! ).

​No a je ale potřeba mu to říkat? To nejspíš vidí sám, jestli přibral moc a nesvědčí to jeho zdraví? Nebo se cejtí dobře a nic měnit nechce? 

Offline olte
736 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 11:32

No a proč by mu to barbucha  nemohla řict? Tyhle tanečky kvůli každé ptakovině a navic u dospělých lidí fakt nechápu..

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 11:36

Kora Já jsem dítě šedesátkové, ale vzpomínky mám až právě na tu výchovu v 70. letech. Průkopnicí odstraňování porostu jsem byla až já - dlouhá léta opilca, dámské holítko až po revoluci.

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 11:46

Jsem šedesátkový dítě zahrnované rodiči láskou a komplimenty :-). Manžel teda občas říká, jestli to náhodou nepřehnali...:-).

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 11:52

olte já bych to třeba svoji mámě neřekla: mami, ses fakt strašně tlustá, nechtěla bys zhubnout? Určitě by z toho měla velkou radost 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. dubna 2022 11:53

žluťásek mně to taky nepřijde špatné mu to říct, pokud to není každou návštěvu a nevykládá to před širokým příbuzenstvem. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 11:58

Potrefenáhusa jo to je takový pocit některých rodičů, že mají pořád nárok na to mít vliv na život jejich dětí. V pátek u nás byla tchýně a mimo jiné mi přeskládala namalovaná vajíčka z ozdobného talířku do misky s řeřichou. Jako proč? Vím že je umístění vajíček blbost, ale proboha proč má někdo tu potřebu přijít k někomu jinému domů a tam mu přeorganizovat dekorace??

Nehledě na to, že ta řeřicha pod vajíčky začala nějak hnít a strašně to smrdí, vajíčka jsou celé oslizlé a musela jsem to vyhodit a jsem teď bez výzdoby.

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 12:05

Sairon Co by dělala, kdyby ses po pěti minutách zvedla a beze slova sis to přeskládala zpátky?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. dubna 2022 12:05

Sairon tak to je ale trochu něco jiného. Hodně záleží, jak je ten vztah nastavený. Když tě kritizují celý život a nic jim není dobré, pak se tě dotkne jakákoliv poznámka. Když je ten vztah bez traumátek, tak to mužeš brát jako obyčejnou starost, jako kdyby se tě zeptali, jestli s tou velkou pihou chodíš na kontroly třeba. My se v rodině o takových věcech normálně bavíme a nevadí mi,když mamka vytáhne nějaké kraťasy, co vzala bůhví kde, koukne se na mě a řekne, že já je asi neobleču, dám je radši ségře. 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 12:08

olte

žluťásek 

Vidí to sám a nakonec i ta snacha, neb mu koupila rotoped. Ale myslím, že jsem k tomu těma poznámkama přispěla resp. proces urychlila.

Teď, když mu řeknu (a řekla), že zhubnul, je to taky špatně?!

Potrefenáhusa 

Dovoluji si zdvořile upozornit, že se jedná o vztah matka-dítě, nikoli naopak a vidím v tom drobný rozdíl.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 12:08

Sairon Přesně takovéto zásahy do infrastruktury mé domácnosti si ani moje mami nedovedla odpustit. Někdy to byly blbiny, jindy věci zásadnější, ale vždy naštvaly. 

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 12:18

barbucha prave, takže je to věc respektu?