Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 21:07

Karja no ale čo s ním? Momentálne je v období, že má plno rečí, čo by chcel robiť, ale k tomu 20 výhovoriek. Kúpil si permanentku do fitka, bol tam dvakrát. Zdravá strava, to nehrozí ( v podstate každý deň máme navarené aj niečo zdravé alebo aspoň zdravšie - pre mňa), ani to neochutná, radšej bude hladovať. A to hladovanie vydrží tak do večera do šiestej a potom urobí čo? Objedná si pizzu. On si to sám dobre uvedomuje ale jednoducho nedozrel do toho štádia, že začne konať. Minule sa mi sťažoval na zlé trávenie, tak som mu chcela dať pár rád, no hneď ma zahriakol, že to vie. Fakt myslím, že mu hovoriť, že je tučný, je úplne zbytočné

Inak som si vlastne uvedomila, že moja mama, aj ked môj vzhľad inak nekomentuje, nedávno bez rozmyslu vyhŕkla, či nie som znova tehotná. Zamrzelo ma to, ale žeby ma to nejako motivovalo dať sa na nejakú diétu sa nedá povedať

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 21:09

barbucha že to mami vracím ještě neznamená že to mám za správný. ovšem pokud ty sis nevšimla že seš tlustá, tak bys měla být vděčná když tě na to někdo s dobrým úmyslem upozorní. jo vlastně ty to víš a nic s tím neděláš? aha, tak to by tě měli upozorňovat o to častějc, že? páč když ti to budou říkat v jednom kuse, tak se určitě chytíš za nos a zhubneš/naroste ti kštice/prodlouží se ti nohy/zkrásní ti pleť a tak vůbec začneš vypadat jak by se to tvýmu okolí nejvíc líbilo

49113 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 21:12
Reakce na brrr:

viktorka_od splavu Že je to pravda? 

​co je pravda? že by se mělo dítě nějak snažit, aby si získalo kamarády, že když se nebude dost přetvařovat tak si je nezíská? ubohý, hodně ubohý

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. dubna 2022 21:22

brrr já bych řekla, že je lepší počkat, až to zjistí samo. Malá řasa se teprve učí, jak fungovat ve skupině. Vlastně bych celkově řekla, že výchovné řeči k ničemu nevedou. (Ne že bych ty řeči taky k dětem nedržela)

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 21:27

viktorka_od splavu Jak přetvařovat? To snad po ni nikdo nechce, ne? Přece, když se bude k ostatním chovat hnusně, tak se klidně může stát, že se s ní nikdo nebude chtít kamarádit. Ale její rodina ji bude mít ráda tak jako tak. Takhle jsem pochopila, že to rasaNori podává malé, když moc vysírá.

Online Janulik03
20004 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 21:31

brrrtiez som to tak pochopila, a teda kto uz by mal decku vysvetliť ze iste chovanie nie je vhodne ak nie rodic? A slusne chovanie snad nie je pretvarka, vlastne mozno aj ano

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 21:32

betsey Jo tak to ti neporadím, já jsem myslela že je tak jako spokojenej nebo v klidu a ty mu z nějaké tolerance radši nic neříkáš. 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 21:37

viktorka_od splavu co blbnes? Vzdyt to je snad jen upozorneni, ze se kamaradum treba nebude libit vztekly jeceni, brrr to podle me vystihla uplne presne.

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 21:39
Reakce na Janulik03:

brrrtiez som to tak pochopila, a teda kto uz by mal decku vysvetliť ze iste chovanie nie je vhodne ak nie rodic? A slusne chovanie snad nie je pretvarka, vlastne mozno aj ano

Mám trochu pocit, že se tu zas s vaničkou vylieva aj dieta. 

Že nemusím nechat dieta, aby mi nadavalo jak dlazdic? No to fakt nemusím. 

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 21:40
Reakce na brrr:

rasaNori Prosím Tě, co je na tom vysvětlení špatně? Vždyť je to pravda. (Taky už u nás na tohle párkrát došlo.)

​mne prijde, ze idealni je diteti rict co delat ma, ne co delat nema...proste lip pusobi, kdyz reknes, ze ke kamaradum se chovame hezky a tak, jak chceme aby se chovali oni k nam. Nez "kdyz se budes chovat takhle, nebudes mit zadny kamarady". 

49113 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 21:42
Online Janulik03
20004 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 21:44

711990 to je pravda a to idealne riesenie, ale niekedy proste to cloveku vyleti. Ved nikto nas nevytoci viac ako ti ktorych milujeme.

49113 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 21:44

continuity aha takže ty neumíš říct děcku "hele toto se mi nelíbí, tak se ke mně chovat nebudeš", raděj mu to vpálíš "jestli budeš takhle ošklivá holčička tak nebudeš mít žádný kamarády" mně se z toho chce zvracet

Online Janulik03
20004 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 21:45

viktorka_od splavu teda ty vies  tak vyhrotiť 

49113 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 21:48

Janulik03 vidíš teď si vzpomínám že už jsme v tom jednou byly ve sporu - ke svým nejbližším si můžu dovolit chovat se hnusně, protože oni to musí vydržet, jen hezky k cizím ať se zalíbím/moji nejbližší jsou ti, ke kterým se hnusně nechovám za žádnou cenu, vůči cizím je to jedno, ti mě nezajímají. tak za mě pořád b, nic se od té doby nezměnilo

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 21:48

711990 ano, toto příčetný člověk zkusí jako první. A div se svět, nefunguje to. Takže co teď? Ignorovat jsem už taky zkusila. 

Ony jsou fakt takové vášnivější děti, je s nimi fakt pořízení. Že to bude s mladsi v pubertě výživné víme už mnoho let. No úplně se nato připravit nedá a to jsem myslím docela tolerantní a na hodně věcí se povznesu ( měřeno i diskusi tady, nikdy bych nečekala, co všechno může lidem vadit).

Asi nezbyde nic jiného, než to prostě přežít, ale zas to neznamená, že ji dovolim všechno.

Online Janulik03
20004 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 21:50

viktorka_od splavu no tak to nechapem kde si vzala ze by som take nieco tvrdila

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 21:51

viktorka_od splavu tak jeste jednou a pomalu : "chovas se hnusne a proto s tebou nebude nikdo kamaradit" je snad neco jinyho nez "dej pozor, tohle, co delas, by se treba tvym kamaradum nelibilo". Navic mam dojem, ze slo primarne o chovani doma a urcite bylo lepsi to demonstrovat na kamaradech nez rict "jdes mi na nervy, dej mi pokoj, nemam na tebe naladu,"... cokoli, co by cloveku v afektu snadno vylitlo.

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 21:52

viktorka_od splavu ne já ji třeba řeknu, zepokud se bude takto chovat, lidi na ni určitě nebudou reagovat pozitivně. 

Říkám jí teda i to první, jen když ono to nefunguje, tak zkusíš příště jinou větu.

O kamarádech nemluvím, na to jsou už obě dost velké a své kamarádské vztahy si manažuji samé. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 22:00

711990 to som dlho hovorila starsiemu ale ako pise continuity unho to ma pramaly efekt. Idealne riesenia su super ale nie vzdy aj tak idealne funguju. Aspon u nas teda nie.