Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 22:01

Mě tahle celá debata, už teda opakovaně, připadá tak, že si do ní každý přenáší své frustrace z původní rodiny. 

Jako taky mé matce něco nevhodného vyklouzlo, vlastně asi i celkem často. doporučuji se nad to povznést, je to hodně osvobozující. 

Každá generace si na dětech naseká, svoje vlastní chyby. Určitě jsem taky nějaké udělala, co jsem si ale docela jistá, že to nakonec nebudou ty, o kterých vím. 

Offline SunEclipse
3449 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 22:02

aha takže ty neumíš říct děcku "hele toto se mi nelíbí, tak se ke mně chovat nebudeš", raděj mu to vpálíš "jestli budeš takhle ošklivá holčička tak nebudeš mít žádný kamarády" mně se z toho chce zvracet

​prosimtě a tos četla kde?  Nikde jsem neviděla, že by continuity něco takového napsala.  A nějak mi začínají tvé příspěvky připomínat pozdně večerní příspěvky jedné uživatelky z MP. 

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 22:03

continuity tak jako vidim trochu rozdil v pristupu mezi 4letym a  treba 12letym ditetem, ale nevydirala bych ani jedno. Kolegovi to taky takhle podas? Ja nevim, treba jo. Mne je jasny ze vuci diteti to cloveku vyleti z pusy tak snadno, to ma Janulik03 pravdu...ale idealni to neni:) Aby bylo jasno, mluvim porad o situaci, kterou nastinila rasaNori kdy se maly! dite chova hnusne a chci mu nejak rict, ze to neni dobrej pristup a snazim se mu jednu neflaknout:D nerikam ze to funguje na vsechny, to proste ani nejde. Ale konkretne to s tema kamaradama mi prijde jako vydirani.

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 22:10

Jako nikoliv poprve mam fakt chut starsi natočit, a postnout to někam ať mě tady výchovně poradíte...protože co se u nás děje

A teda nic ve zlém, ale 711990 pockam si, až bude Tonda ve věku starší:D

Offline Janulik03
20004 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 22:12

711990 ono je fakt rozdiel vo veku dietata, ale rasaNori pisala ze skusala vsetko az jej vyletelo aj to o kamaratoch, co mne pride pochopitelne ze niekedy uz clovek tak zareaguje. A je fakt ze tu sa takmer vsetko vyhroti tak ze takato debata potom straca zmysel. 

Chodim tu rada ale tento konfrontacny sposob ma vzdy spolahlivo zas na dlhu dobu umlci

Offline DruI
5505 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 22:15

rasaNori Já mám asi doma něco podobného, jak to tu někdo trefně popsal, některé děti jsou holt vášnivější. Výchovnou radu nemám, proslov na téma tohle chování nemá nikdo rád jsem už taky držela.

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 22:15

711990 no já teda klidně řekla, že když bude mlátit jiné děti po hlavě lopatickou a rozdupavat jim bábovky, že si s ní nebudou chtít hrát.

Dokonce bych řekla, že to je i pravda. Konstatování, že mají naše činy nějaké důsledky, není vydírání, ale prostý zákon akce a reakce. Furt si myslím, že je lepší to dítěti říct než ho nechat, ať si to rovnou vyzkouší. Nakonec, tady jsou taky zhusta stížnosti na matky, které svoje miláčky na hřišti neumravni. 

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 22:17
Reakce na rasaNori:

A teda nic ve zlém, ale 711990 pockam si, až bude Tonda ve věku starší:D

Tonda může být klidně jako moje starší a na tu tyto výchovné poučky fungují na první dobrou. Asi si přečetla ty správné příručky.

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 22:18

rasaNori hele on dela hrozny veci i tedka, ale co s nim nadelas? Mlatit ho nemuzu, proste doufam, ze mu v ty hlave neco z toho co rikam zustane:D nevim no. Ja jsem teda asi spatne pochopila, jak to myslis, mela jsem dojem ze souhlasis s tim, ze tohle neni dobry, ale ze to z cloveka proste vypadne. S cimz se naprosto ztotoznuju a vicemene jsem s tebou souhlasila.

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 22:27

continuity myslim, ze on bude typ, co kdyz uslysi "nepijte kyselinu sirovou", pujde si nalejt dvojitou davku. Ale to je zas neco jinyho, ja jsem fakt neudilela rady na vychovu, na to vazne nejsem expert. Jen tyhlety poucky "kdyz budes takova, nebudes mit kamarady", casto u holek sklouznou k "kdyz budes takova, nebude te mit nikdo rad" a "kdyz budes chovat takhle, nenajdes si kloudnyho chlapa" a odsud je uz jen krucek k "hodny holce, co nedela vlny" a podobny pekla. A to asi se mnou souhlasite, ze to fakt neni dobry. (a ne, nemyslim si ze by tohle nekdo odsud svejm detem rikal). A ne, tohle jsem nevyvodila z rasinyho prispevku:) jen rozvijim uvahu co nastinila viktorka

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 22:29

711990 hele jo, já ji když s nama mluví hnusně říkám že bych byla radši, kdyby to zkusila jinak, že takhle ne. A rovnou ji řeknu i že ten tón by mohla zvolit adekvátně požadavku... a stejně mluví dal hnusně, vyžaduje věci dupanim nožičkou a já chci a chci, a ne ne ne. A muž je teda s ní ochoten diskutovat celkem dlouho, já většinou po třetí repetici vystartuju s příslibem násilí, a najednou mám zase hodnou holku. Mě přijde že testuje, kde je ta hranice. A když teď porovnám mladší versus starší, no máš se na co těšit:)

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 22:35

rasaNori manžel tohle dokáže obrátit v žert, třeba si taky dupne nebo ji řekne, že to nebylo dost. Tohle samozřejmě potom, kdy už ji bylo několikrát řečeno, že gakhle ne a jak jo. Třeba by to u vás pomohlo? Já to teda neumím nebo musím mít dost náladu 

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 22:40

rasaNori me by asi zajimalo, jaky konkretne situace to jsou....ale myslela sem si, ze je normalni ze se takhle deti chovaj?:D ze proste dupou nozickou a jecej ze neco chtej a testujou hranice prakticky nonstop (doma ted resime napriklad, ze Tonda s vyrazem pubertalniho vyrostka nahazel podstatnou cast hracek za postel po varovani, ze kdyz je tam hodi, nepujdou vyndat...no, tak se na ne chodi holt uz jen divat:D)

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 22:41

711990 Neboj, naše tohle nedělá, nebo aspoň sambovi určitě ne, ten řekne tím hromovým hlasem ,,bude to jak jsem řekl,, a i sousedka radši přetře sporák.  (Teda myslela jsem tu hnusnou komunikaci s rodičema, naschvály samozřejmě dělá;-))

Offline Janulik03
20004 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 22:42

Karja ty si to zabila

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 22:42

711990 do určité míry jo,no :D ale u nás už to tu míru dost prekrocilo. MaeGandal to muž zkouší, a mě to děsně bere za nervy

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 22:42

Karja nemohl by nam udelat nejaky nahravky? ze bych to treba vzdycky pustila?:D

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 22:44
Reakce na continuity:

Mě tahle celá debata, už teda opakovaně, připadá tak, že si do ní každý přenáší své frustrace z původní rodiny. 

Jako taky mé matce něco nevhodného vyklouzlo, vlastně asi i celkem často. doporučuji se nad to povznést, je to hodně osvobozující. 

Každá generace si na dětech naseká, svoje vlastní chyby. Určitě jsem taky nějaké udělala, co jsem si ale docela jistá, že to nakonec nebudou ty, o kterých vím. 

​A tak já myslím, že my se nad téma chybama povznasime, rozhodně já to svý matce nemám nějak zvlášť za zlý, ty její komentáře ohledně vzhledu které má ještě teď. Spíš si myslím, že to tady všichni píšeme jako takový poučení co dělat nechceme nebo co je fakt blbý?? 

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 22:45

rasaNori hele ale ted me fakt zajima...to vam vyhrozuje ze vas podrizne, pokud ji nesplnite co chce?

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 18. dubna 2022 22:48

711990 Ty jo, to radši ne! Myslím že vaše výchova je mnohem lepší;-).