Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 16. května 2023 21:55

711990

No můj bývalý šéf, hodně smutný případ. Žena chtěla velký byt v centru. Pořídili ho, platil hypo strašnou raketu, šéf psychopat. Říkal, že vydělává tolik, že si nemůže dovolit tu práci změnit. Potkala jsem ho po pár letech, pořád šéf psychopat. Teď zas dcerunka já někde na zahraniční univerzitě, uz zacinala třetí. Když jsem ho viděla, koukám na něj: vem si alespoň dva měsíce volno. Nemůžu, já nemůžu zůstat bez práce ani měsíc. No kdo chce kam... A to fakt už byl dost velký manažer, zadnej teamleader s pěti podřízenými. 

Jinak specializací vždy můžeš změnit. Vždyť to dnes není na celý život. Já uz mám v záložkách nějaké certifikace Mrkvosoftu, jen se k tomu nemůžu přes návštěvy doktorů dostat.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 16. května 2023 21:56

barbucha ja vedu holky k tomu, že je super mít ten tým, ale zároveň aby byly soběstačné a nemusely zůstat s nějakým grazlem jen proto, že se neuživí. Uvidíme. 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 16. května 2023 22:01

continuity 

To je základ!

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 16. května 2023 22:02
Reakce na continuity:

barbucha ja vedu holky k tomu, že je super mít ten tým, ale zároveň aby byly soběstačné a nemusely zůstat s nějakým grazlem jen proto, že se neuživí. Uvidíme. 

continuity barbucha Přesně, at je to možnost, nikoliv nutnost.A v dlouhodobém horizontu se musí člověk spolehnout jen nám na sebe, kor s těma harantama. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. května 2023 22:05
Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 16. května 2023 22:43

711990 v jakem vlastne ted delas oboru? :)

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 16. května 2023 22:59

Lilly_Ku technology consulting, ted konkretne implementuju SAP

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 16. května 2023 23:16

711990 to je ale hezky a moc perspektivní. Já bych se hleděla co nejvíc naucit skoro jedno za kolik peněz a za rok si budeš vybírat. Jestli ta štace není k tomu učení příznivá, je to ztráta času.

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 16. května 2023 23:19
Reakce na continuity:

dzizisketa nikdo se tu nikomu nesmeje přece.

Hejtuje se tu akorát Brodská, které je v jejím vztahu dobře, že dostecne netlačí feministickou agendu. 

​to ale taky není pravda

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 17. května 2023 04:46

Ha, jak to někdo zmiňoval tu Brodskou a "japonskou manželku", teď jsem zrovna četla super debatu na expatech v Tokyu, skoro tak zajímavá jako tahle!  Nějaký cizinec, čerstvě oženěný, tam konzultoval, že po svatbě přišla manželka, ať jí začne posílat výplatu na její účet a ona mu bude vyplácet okozukai, teda něco jako kapesné, ve výšce 10%. Docela zajímavě se to rozjelo.....

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. května 2023 05:23

Garfie To teda rozdělení financí řeší brzo. :D 

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 17. května 2023 06:26

Kan To se nemusí řešit předem, to je tradice!

Nejlepší na té debatě bylo, jak se do sebe pustili dva hlavní tábory-cizinci, oženění za Japonky (drtivá většina s tím měla zkušenost) a Japonky, které tvrdily, že je to přežitek, fungovalo to tak za našich babiček a dnes se to nedělá! A pak se ukázalo, že všechny byly vdané za cizince....

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 17. května 2023 06:31

711990 to je super, gratuluju!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. května 2023 06:43

Garfie Tak očividně o té tradici nebyl někdo informován. Což je teda dost na houby.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 17. května 2023 07:01

Lilly_Ku hah dik, no ja jsem zacla uz predtim, ale ted teprv realne tu praci delam:D a az na obcasnej narocnej kontakt s klientem me to bavi.

continuity ma to svy mouchy, je to konkretni produkt, ale zase si rikam ze prave muzu jit vzdycky do obecny systemovy integrace, jen se musim rozhodnout no. 

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 17. května 2023 07:28

711990 a jak ses k tomu dostala? delalas nejakou rekvalifikaci?

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 17. května 2023 08:25

My treba mame s muzem uplne stejne vzdelani, potkali jsme se na vysoke na seminari. Jen jsme se po skole kazdy dali trosku jinym smerem. Tak nez jsem sla na materskou, tak jsem vydelavala vic, nez on. Ze zacatku po skole i dvojnasobek jeho platu. Jenze za ty tri roky, co ja jsem doma, si on udelal autorizaci, ziskal dalsi zkusenosti a ted vede tym lidi na velkem projektu a dostal tak i v nasem oboru praci na hpp za dobre penize. Zatimco me malicko ujizdi vlak. Jasne, u nas je to hodne ovlivnene i tim, ze ja misto planovaneho navratu do prace ve dvou letech ditete nakonec skoncila s rakovinou a byla jsem rok invalidni duchodce, takze jsem fakt dlouho mimo a pracovat zacnu az v rijnu, az bude mit dite tri a pul a bude mit po adaptaci ve skolce. A protoze jsme oba prazske naplavy a nemame tu vubec zadny support co se tyce treba vyzvedavani prarodici ze skolky, tak se vracim ke sve stare praci. Na swarcsystem, na castecny "uvazek", ale casove flexibilni,s HO, kdyz bude dite nemocne. Jenze kdyz tam nebudu na plno, tak budu vlastne jen tak pricmrndavat, k necemu poradnemu, co by byl jen muj projekt a na cem bych se nejak posouvala dal, se tak nedostanu. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 17. května 2023 08:45

Lilly_Ku nn, proste sem se prihlasila, mela jsem teda stesti ze mi o tom rekl byvalej kolega, je to fakt juniorni role bezne pro graduates, takze to bylo tehdy rozhodovani jestli ve 30 jit do uplne novy prace a pak sem si to podelala tim tehotenstvim, coz nebylo v planu. Takze ted zacinam zas odznova. Ale delam recruiting a onboarding moduly, takze se hodi zkusenost z praxe. Je nutna certifikace, ale to plati zamestnavatel...neni to programovani, je to fakt jen implementace - posbirani pozadavku a nastaveni systemu. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 17. května 2023 09:22

Já mám vyšší vzdělání než muž, ale na platu to tedy není vidět ani náhodou a když jsem dodělávala doktorát, tak mě musel živit holt "blbej" obor, no.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 17. května 2023 12:22

Ale tematicky k rodicaku... Tohle me dneska vazne rozesmalo v clanku na Novinkach. To se jako dela jak? Tohle asi muze rict jen chlap