Omfg

15. prosince 2018 14:31
Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. května 2023 20:24

711990 to mi přijde jako ideál, aby oba měli úvazek třeba 80%. No já bych musela změnit obor, aby se nám to vyplatilo, u nás ten rozdíl není daný tím, že moje kariéra během mateřské stojí. (To samozřejmě taky něco dělá)

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 16. května 2023 20:25

SunEclipse 

Biologie... no tak přežiju porod, odkroutím si šestinedělí a milostpán může na rodičovskou, ne? Nikde neni psáno (teda dneska!), že musím hnít celý roky doma jenom já!

Jinak souhlas, s názorem mnoha a mnoha chlapů na ženu s - ó hrůzo - vyšším IQ a nedejbože ještě vyšším příjmem, jsme furt ještě sto let za vopicema. Teda chlapi jsou

711990 

Ten tlak na "živitele" musí bejt strašnej, já si vždycky říkala že bych to jako chlap nevydržela, to automatický očekávání, a byla jsem ráda, že jsem žena.

Že jsem svýho času v pohodě uživila celou rodinu, s tím nemá nic společnýho... no vlastně má, protože to exmanžel velice těžce nesl. Ovšem z důvodu, že už - podle něj - neměl tu vedoucí pozici, aby si moh jako ten živitel doma vyskakovat. "Podle něj" proto, že ji neměl nikdy

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 16. května 2023 20:27

711990 no mě to zaměstnavatel jakože umožnil, alemezitim se dost věcí změnilo a od matky z Francie byl navíc stopstav a vzpírali se už i tomu mě vzít zpět na to původní místo po dvou letech. nějak jsme se sice domluvili, ale já nerada pracuji tam, kde mě nechtějí.

tak jsem si hledala jinou práci a nabídka byla super placená (my jsme se teda hlavně nepochopili, já myslela celkový plat s bonusy a oni mysleli, že mluvím o základu ). Trochu se táhlo to schvalování, ale dali mi to. Ale ještě v prvním kole se paní HR ujistila, že nastoupim na celý úvazek. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 16. května 2023 20:29

continuity jako jasny, kdyz si hledas novou praci, tak je to slozitejsi, ale tam se to ted zmenilo fakt hodne a jak je malo lidi, zkraceny uvazky se rozdavaj v tvym/mym oboru jak divy, pokud za to ten clovek stoji.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. května 2023 20:31

continuity to se vracíme k tomu nastavení společnosti. Dokud nebude bráno jako norma, že i na zkrácený (ne nutně poloviční) úvazek můžeš pracovat na vyšší pozici, protože se prostě i přes kariéru taky chceš věnovat dětem, bude jeden živitel a druhý pečovatel.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 16. května 2023 20:36

711990 ty návraty do práce jsou fakt náročný. Já to budu řešit až za rok, ale pere se to ve mně. Nejradši bych změnila zaměstnavatele, ale po letošní zkušenosti s nástupem do školky u starší a prakticky půlroční nemocností na to asi nebudu mít odvahu. Nejspíš teda půjdu k původnímu zaměstnavateli, kde se mnou s největší pravděpodobností vydrbou jako s tebou, ale budu si tam víc jistá až budu řešit očr a další radosti, protože tam pracuju celkem dlouho...

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 16. května 2023 20:39

Evaeva jenže na těch manažerských pozicích třeba pracuješ devět deset hodin denně. Alespoň já jsem to tak vždy měla. To nijak nepozkracujes, já bych byla kolikrát ráda i za těch osm. 

Už jsem to kdysi psala. Řídit 10 lidí na plný anebo 20 na poloviční znamená mít výkon týmu snížený o 10% minimálně a k tomu jako manažer 2x tolik práce (navíc 20 lidí je v jednom už prakticky neřešitelná věc.)

U nás ty částečně úvazky umožňujeme, ale řídí se to fakt blbě. Není to úplně tak jednoduché, že to ty firmy nechtějí delat, jenom z pleziru. navíc hodně z těch, které prodávají lidskou práci a ne produkt, se potácí kolem černé nuly. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 16. května 2023 20:40

monis no, naprosto te chapu. A presne jak pise Evaeva , zase se vracime k tomu, ze je to tak bohuzel nastaveny ve spolecnosti jako standardvyjebat s matkama a zacyklit je v tom. Dat jim malo, protoze budou beztak furt doma na OCR, kde ale sou proto, ze vydelavaj malo a nemaj podminky pro nejaky jiny rozumny reseni. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 16. května 2023 20:47

711990 no já byla v podobné situaci jak píšeš ty. Nevím co bych dělala, ale já měla toho chlapa za zadkem a domluvili jsme se. Navíc jemu během me mateřské v těch letech po krizi kolem 2008 plat 2x snížili a do toho inflace. jsme oba měli už plné zuby toho skudleni. Poplatili jsme hypotéku, ktera spolkla můj rodicak, on poplatil nájemné a stavebka, poslal mi na domácnost a zbylo mu 500 stovek na pivo. A to "na domácnost" bylo tak na jídlo a pliny. 

Akorát jsem na to vzpomínala, nastupovala jsem tuším v půlce listopadu a v tom rausi, že konečně nemusím obracet každou korunu, jsem děti vzdala na ty šílené koně na staromaku, když jsme tam byli na vánočních trzích.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 16. května 2023 20:47

711990je to tak, zrovna dneska jsem nad tím přemyšlela, že než jsem se stala matkou, tak jsem si připadala relativně rovnoprávná s muži. No, tak teď už moc ne no

Offline Jos
příspěvků moje polička 16. května 2023 20:53

711990 Jsem se ted vracela do prace na pravidelny den v tydnu, ze si to muz nejak "zaridi". No a uz mu nekolikrat bouchla soukro skolka, kam chtel syna na ten den davat. Takze uz se treba stalo, ze mel kluka s sebou na jednanich. Proste ho dostala na starost jeho asistentka nebo si rano narychlo zarizoval HO. Doposud taky nerad prijimal zeny na castecny uvazek. No asi uz to ted taky vidi dost jinak. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 16. května 2023 20:56

monis 711990 jenomže možná kdyby ste zkusili jineho zamestnavatele, dostanete příčetné peníze. Člověka, o kterém se ví, že neodejte, sedře z kůže zaměstnavatel bez rozdílu jestli je to chlap nebo ženská. V tomto panuje naprostá rovnopravnost behuzel. Vidím to u muže v práci. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 16. května 2023 21:00

Jos já jsem dělala ve firmě, kde jsme měli dokonce dětský koutek. Muselo se to předem rezervovat a nesmělo se tam s nemocnýma dětma, ale jinak to bylo super. Kancel s hromadou hraček a asi třemi pracovními stoly. Během dne si je vyzvedla asistentka a vzala je do kantýny na palacinku. No super to bylo, až jsem litovala, že už jsou ve škole a teda tam byli celkem 2x během nějakého ředitelského volna. 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 16. května 2023 21:02

barbucha Viď, já jsem tuhle říkala sambovi, že to je skvělý, že mě ,,musí živit,, že ho mám jako pojistku. Když jsem po škole nastupovala do práce, tak jsem z toho byla taková nesvá, jakože když to nevyjde, tak si řeknu o nájem rodičům?! To bylo celý takový nekomfortni, hodně jsem to zohledňovala třeba při hledání práce, aby to prostě hlavně vyšlo...A teď:-D Teď to mám div ne zákonem danný, že když se starám o ty jeho děcka, tak se bude starat on o mě:-D. Je to takový uvolňující, být takhle jako v tom týmu, na všechno dva! 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 16. května 2023 21:04
Reakce na monis:

711990je to tak, zrovna dneska jsem nad tím přemyšlela, že než jsem se stala matkou, tak jsem si připadala relativně rovnoprávná s muži. No, tak teď už moc ne no

​No že jo! Já taky ne, a už jako vidím i ty svoje limity dost! 

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 16. května 2023 21:06

continuity já to vím a dřív nebo později zdrhnu, ale jde mi hlavně o to přežít ten nástup do školky, než se ty nemoci trochu uklidní. Budeme to řešit výhradně my dva, prarodiče nebudou k dispozici a fakt si nedovedu představit nastupit do nové práce a x měsíců tam prakticky nechodit (pokud by se opakoval letošní scénář)

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 16. května 2023 21:12

monis ono se to věkem fakt lepší. To jak to píšeš je asi rozumné, jedno po druhém. 

Hele já vám zas závidím ty zkrácené úvazky. Ono je vždy něco. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. května 2023 21:15

Ja som sa po rodicakoch nechcela vratit do povodnej prace a pri hladani novej pre mna boli dolezite dva faktory. Osobny -uz ziaden toxicky stres a druhy najdolezitejsi - bez dochadzania, s pracovnym casom zlucitelnym so skolkou. Plat mi bol uplne jedno (to viem, ze mam stastie, ze ho vdaka sambovi nemusim riesit). Plat mam o dost mensi ako v starej praci, aj ciatocny uvazok by mi umoznili, cas mi nikto nesleduje a hlavne je tam strasna pohoda! Tak si drzim palce, nech to vydrzi. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 16. května 2023 21:23

Mrakoplas to zni skvele

continuity no v tom mas pravdu, ze nejlip se vydira zamestnanec v pasti, idealne ten s velkou hypotekou anebo rodinou. Kdyz me docela bavi ted moje konkretni specializace a nevim jestli bych chtela delat obecnej tech consulting, tak je to trochu tezky rozhodovani, ale do zari to chci rozriznout!

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 16. května 2023 21:37
Reakce na Karja:

barbucha Viď, já jsem tuhle říkala sambovi, že to je skvělý, že mě ,,musí živit,, že ho mám jako pojistku. Když jsem po škole nastupovala do práce, tak jsem z toho byla taková nesvá, jakože když to nevyjde, tak si řeknu o nájem rodičům?! To bylo celý takový nekomfortni, hodně jsem to zohledňovala třeba při hledání práce, aby to prostě hlavně vyšlo...A teď:-D Teď to mám div ne zákonem danný, že když se starám o ty jeho děcka, tak se bude starat on o mě:-D. Je to takový uvolňující, být takhle jako v tom týmu, na všechno dva! 

​Jako rozhodně, a to se pokládám za celkem samostatnou osobu Ale když jsem se podruhý vdala, využila jsem lstivě milostpánovy podpory a radostně se vrátila k práci, takto koníčku, a na volnou nohu. Tehdy milostpán pravil že by si taky dokázal představit dát výpověď a věnovat se něčemu jinýmu, ale že aspoň jeden z nás by měl mít rozum anžto složenky se platit musej, pročež zůstal tam kde byl. Jako samoživitelka bych si to bejvala nemohla dovolit, jít do prakticky nejistoty, aspoň pro začátek... Tehdy jsem to značně ocenila teda a vlastně i později, když se kšefty rozběhly a já odjížděla tu na týden, tu na dva, přičemž milostpán fungoval jako zaměstnaná matka dvou aplégrů (a nikdy neřek ani popel)

Takže jo, někdy je ten tým fajn!