Zuzuli zkrizej nohy asi?![]()
Omfg
Zuzuli zaspuntujes!
monis 711990 jenomže možná kdyby ste zkusili jineho zamestnavatele, dostanete příčetné peníze. Člověka, o kterém se ví, že neodejte, sedře z kůže zaměstnavatel bez rozdílu jestli je to chlap nebo ženská. V tomto panuje naprostá rovnopravnost behuzel. Vidím to u muže v práci.
to mi připomnělo slova jednoho primáře: "jak má doktor hypotéku, nemusíme mu přidávat, ten neodejde"
Zuzuli Nech bejt, u planovanyho cisare si to predstavit nahodou dovedu. Kamaradka taky ted lituje, ze se domluvila na 2.9., kdyby si to domluvila na 31.8., malyho by ji do skolky vzali, takhle mel smolika.
Zuzuli manžel je narozený hodinu a půl před půlnocí a tchyně měla druhý den narozeniny. Doktor jí říkal, ať hodinu a půl počká, aby mohli slavit narozeniny společně. Haha. Řvala na něj, ať to dítě okamžitě vytáhnou, že to nehodlá protahovat ani minutu :)
Zuzuli můžu to zkusit, ale nevím, termín mám v půlce října ![]()
Jsem dost zvědavá, jak to nakonec bude. Původně se mluvilo o větším zapojení otců, někde dokonce bylo, že by měl dostat 70% platu po nějakou dobu, ale to už vyšumělo.
Zuzuli Já si teda umím představit, že když máš termín na přelomu, tak třeba omezíš fyzickou aktivitu a tím se zvýší šance na nějaké prenášení.
Zuzuli Hele. si to dokážu představit - od začátku prosince vyhlásí bojkot vánoc a Silvestra, ulehnou s nohama hore a ležej a ležej a ležej - určitě to aspoň některý z nich vyjde, s heslem "Bojuju za náš rodinný rozpočet"
(ironie, kdyby něco)
Jo to je náhodou dobrý. Klidně i ty s terminem v půlce března.
"Lidé chtějí dům se zahradou, ale už nepřemýšlejí o kvalitě školství. To si mají rozmyslet" WTF????
Jako proč bysme se měli snažit o to, aby ta kvalita škol byla všude taková, aby lidi neměli potřebu fixlovat s trvalým pobytem, když je mnohem jednoduší, to těm lidem zatrhnout.
Sairon už se moc těším, až nám zakázou si zvolit třeba i soukromé školy, protože moc zvyhodneni![]()
rasaNori Tohle je velkej průsr
Sairon Sweet Potato no průser to je strašný. Hlavně pokud ti nevezmou dítě do školy ve vedlejší ulici, protože se losovalo i ze "spádových" děti.
Oni neříkají, že nemůže dítě chodit do školy v jiném obvodu. Když má škola volné místo, jistě je řada vezme, protože je to pro ni výhodné. dnes už přece platí ta spádovost, která se musí akorát začít lépe vymáhat, protože Praha dostane přes rozpočtové určení daní peníze na na ms a zs pro svoje rezidenty, ne pro děti ze středočeského kraje. A je pak dost blbý, aby pražské děti dojížděli někam do Tramtárie, jen proto že se k sousedce přihlásilo k trvalému pobytu 15 deti z Hostivice.
rasaNori soukromé školy jsou jiná píseň a s tímto to nemá úplně co dělat.
Že by bylo samozřejmě nejlepsi mít všechny školy stejně dobré přitom vůbec nerozporuji. Toto je fakt hašení problémů, který konkrétně u nás nabírá dost velké rozmery.
continuity jo, vymezování se proti spádové turistice je asi v pořádku. Ale řešením je, aby byly kvalitní všechny školy.
Evaeva to je samozrejme pravda. A dnes je systém nastavenej tak, že každý může tlačit své zastupitelé. Zrovna to základní školství je k těm občanům téměř nejblíž.
Sairon Lacina jo? Člověk by řekl, že když má 4 děti, tak se trošku orientuje a něco za tu docházku zažije z čeho se jako poučí a ono ne.
continuity jo, mně nepřijde v pořádku, když se do spádové školy nedostane dítě z vedlejší ulice. Vůbec se nedivím Praze 6, že přijala nějaká opatření. Kvalitní školy nebudeš mít ze dne na den, do té doby se musí něco dělat. Ale měli by přijít další kroky, které tu kvalitu začnou budovat.
continuity to co píšeš rozhodne pruser je, a musí se to řešit . Ale přece v rámci toho řešení nemůžou zaznívat argumenty jako "chtěli jste dům se zahradou, tak se teď smiřte s tím, ze vaše děti budou chodit do školy kde je bude učit zapšklá důra/ kde je budou spolužáci za přihlížení učitelky šikanovat a podobně. Obzvlášť za situace kdy s ohledem na ceny bytu a neexistující rozumné nájemní bydlení se za město stěhuje spousta lidi proste proto, ze je to levnější než bydlet ve městě, ne ze by toužili po zahradě. Nehledě na to, ze tady ty fiktivní trvale pobyty jistě nevyužívají jen rodiče ze Středočeského kraje, ale i z ostatních MČ, které nemají tak dobrou spadovou školu .
Sairon ty argumenty byly naprosto šílené
Evaeva to je samozrejme pravda. A dnes je systém nastavenej tak, že každý může tlačit své zastupitelé. Zrovna to základní školství je k těm občanům téměř nejblíž.
S tím s tebou souhlasím. I to vidím v praxi u nás na vsi. Ten dialog se zřizovatelem mš a zš se dá vést snadno. Podle mě ale do toho dost lidí vůbec nejde. Ani si o té místní škole třeba nic nezjistí a mají prioritu, aby dítě chodilo do školy ve městě a na "vyhlášenou" školu. Nás se občas někdo zeptal, proč nevozíme dceru do školy do města, když tam muž každé ráno jezdí. Přitom o naší vesnické malotřídce nic podrobnějšího nevěděl. Tady je dost, a já nechápu proč, zakořeněné, že vesnická nebo maloměstská škola je průšvih. Přitom právě ten dialog a tlak na zřizovatele je mnohem snaží než ve velkých městech. Ta menší komunita se víc zná, dokáže lépe domluvit apod. Alespoň z mojí zkušenosti.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí