Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 22. května 2023 12:12

Kan Lacina byl vzdycky uplne mimo a pro skolstvi na P6 udelal kulovy.

Tady na P6 je to strasny prusvih, nevim, jak jinde. Takze se P6 s tim rozhodla vyporadat sama, asi ne uplne spravne. Ta zmena musi byt systemova, ale chapu rozhorcene rodice, i rozhorcene radni. Dite se tu nedostane na zakladku, bydli za rohem. Pak vidis, jak tu z auta vyskakuji decka z okoli Prahy, jejichz rodice sem jezdi za praci. 

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 22. května 2023 12:22
Reakce na Sairon:

continuity smiřte s tím, ze vaše děti budou chodit do školy kde je bude učit zapšklá důra/ kde je budou spolužáci za přihlížení učitelky šikanovat a podobně. 

​ty argumenty jsou pochopitelně šílené, mnoho lidí na úplně jiné motivace bydlet za Prahou a politikům neprislousi je hodnotit. 

Jenže to,že vesnici jsou zapskle dury je hodně odvážné tvrzení. Měla jsem kolegu z vesnice za Prahou a když mi popisoval, co tam s dětma dělají, fakt jsem mu záviděla. Navíc, když dostali jeden rok tu zapsklou duru, vyřešilo se to tlakem rodičů jedna dvě. To je v Praze boj na několik let (viz ta alkoholička na Petřinách).

Cesta není tlačit na kapacity pražských škol, (ty se nenafouknou a když jo, jde to vždy na úkor kvality), ale na zřizovatele škol ve svém okolí. 

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 22. května 2023 12:24

Lamicka Lacina byl pro majetek ne? Ten ne ze udělal kulový, jeho působení šlo proti navyšování kapacit škol, kdyz si vezmu tu jednu konkrétní věc, o které se bavíme.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2023 12:25

Lamicka u nás ta turistika asi tolik nebují, spádové děti se dostanou, ale nespadových úplné minimum, takže šance vybrat si kvalitnější školu není.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 22. května 2023 12:46

continuity já ale neříkám že všude na vesnicích jsou zapšklé důry, jen z vyjádření Laciny vyplývá, že pokud jsou (nebo jiný problém ve škole), tak si za to můžu sama, protože jsem chtěla ten dům se zahradou a musím se tak smířit s tím, že mé děti nedostanou tak kvalitní vzdělání jak v Praze.

notna to neplatí taky úplně univerzálně, když jsi na malé obci bez uvolněného starosty, kde toho starostu nikdo nechce dělat, natož dělat to pořádně, tak můžeš vyvíjet tlak jaký chceš, ale je ti to k ničemu.

Offline itinka
84 příspěvků moje polička 22. května 2023 13:05
Reakce na Lamicka:

...Dite se tu nedostane na zakladku, bydli za rohem. Pak vidis, jak tu z auta vyskakuji decka z okoli Prahy, jejichz rodice sem jezdi za praci. 

​Bohužel není problém zapsat dítěti trvalé bydliště kamkoli. Škola pak musí dle stávající legislativy včetně vyjádření ombudsmanky na všechny děti s trvalým bydlištěm koukat stejně - i když je to jasně spádová turistika (rodiče mají bydliště jinde včetně adresy pro doručování pošty). Pak se bohužel musí losovat a stane se, že se nedostane dítě bydlící od narození naproti škole nebo mající ve škole sourozence

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 22. května 2023 13:12

continuity ja mam prave pocit, ze bych chvili i radni pro skolstvi

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 22. května 2023 13:13

itinka jj, ja vim

Online Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 22. května 2023 13:23

continuity tady je škola jedna a učí tam prý učitelka, která popírá ruskou invazi na Ukrajinu a ještě měla nejakej velkej problém s ockovanim proti covidu, udělat s tím prý nejde nic.

v naši pražský části je jen 5 základek, který praskaj ve švech, stavi se teď ještě jedna, ale už tam se nejspíš nevejdou všechny děti z nových čtvrti, který teď v naši mč rostou jak houby po desti 

Online brrr
12369 příspěvků moje polička 22. května 2023 20:30

notna Naše vesnická základka se taky snaží, teď teda odchází ředitel, uvidíme, co bude dál. Ale kdykoliv byl problém, stačilo se obrátit, ať už na učitele nebo ředitele (akorát nevím, jestli to není tím, že si z ředitelem většina vesnice tyká, protože s nim chodili všichni do školy ).

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 22. května 2023 20:32

No a na naší základce právě odchází pani ředitelka , nejake neshody se starostkou, asi tam toho bude vic, ale nevidim do toho.

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 22. května 2023 20:33

brrr chodili do školy, starosta taky potřebuje být s voliči za dobře. Fakt se mi zdá lepší vyřešit to v hospodě, než se v Praze vláčet  na interpelace zasedání zastupitelstva během pracovní doby. 

Minulý tyden byl u nás v hospodě starosta, poctil vaší čtvrt poprvé za 20 let a to je naše sídliště velikosti větší vesnice. 

Online brrr
12369 příspěvků moje polička 22. května 2023 20:39

-

Online brrr
12369 příspěvků moje polička 22. května 2023 20:41

continuity Asi je to jednodušší, akorát musíš mít hroší kůži na ty žabomyší války, ty mi na vesnici přijdou takové intenzivnější.

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 22. května 2023 21:01

brrr Ja navic tyhle veci, ruzne zakulisni boje a tak, vubec nevnimam. A pak se divim.

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 22. května 2023 21:20

brrr neboj na tom sídlišti toto všechno běží také. Akorát pro efekt musit radnici. Rezistence vedení školy je neuvěřitelná. 

Třeba deset let řešíme jednu věc a přijde nám to neuveritelne. A tuhle jsme seděli s kámošem v hospodě a ten praví: jee přesně tohle jsme řešili ředitelem, když tam nastoupila naše Pája. Pája je v mezičase vyučená, štastně vdaná a má dvě deti. 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 24. května 2023 07:17

V našom školskom obvode je niekoľko škôl,  síce v priľahlých mestských častiach, ale kedysi to boli dedinky.  Tak majú po 12 detí v triede, honosia sa titulom komunitná škola a škola rodinného typu. Daň za ich existenciu sú napratane mestské školy, nám povolili v novom SK.roku so zapisanymi 51 prvakmi otvoriť 2 triedy

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 24. května 2023 07:24

letfenixa u nás si tedy gratulujeme, že na naší skolu přijali "jen" 50 (spádových) dětí do dvou tříd, včetně dcery. Na sousední školu vylosovali 95 a budou mít 3 třídy

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 24. května 2023 07:29

Mohučanka a ja tu jdu napsat, jak je u dcery 78 prvnaku na tři třídy. Na druhé škole 76.

A určite neotevrou čtyři? 30+ prvňáků snad nejde ani na výjimku?

Edit: ne tak čtu, žena výjimku 34.

To může být školák chce vyhlášena, je to prúser. 

Online viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 24. května 2023 07:52

mno ja si vzdycky vzpomenu, jak nas bylo (na druhym stupni teda) jeden rok 42. lavic jen 20 a kdyz jsem byla prvnacka, tak druhy stupen chodil na smeny ranni/odpoledni. ve treti tride jsme dojizdeli sami autobusem, beznou linkou zadny skolni, do skoly v prilehle dedine. to jen kdyby nekdo chtel tvrdit, ze za komunistu to nebyvalo