viktorka_od splavu no já vím,nás bylo ve třide 36 ještě na gymplu a to byl zcela normální stav. Já jsem teda husakovo dítě, takže to se mnou jelo celou školní docházku.
Ale jeden by doufal, že jsme se proboha posunuli ![]()
viktorka_od splavu no já vím,nás bylo ve třide 36 ještě na gymplu a to byl zcela normální stav. Já jsem teda husakovo dítě, takže to se mnou jelo celou školní docházku.
Ale jeden by doufal, že jsme se proboha posunuli ![]()
continuity oni chtěli vzít původně 75, ale po nátlaku rodičů našli větší třídy. Spádových dětí se přihlásilo 125, u nás kvete ta spádová turistika.
Mohučanka rodiče tlačili na to, aby se jejich prvňák učil v 30+ třídě? Z toho je myslím krásne vidět, jak mají někteří rodiče ta kritéria úplně posahana. Dalo by se říct, kdo chce kam... Ale odnese to chudák z vedlejší ulice, co tam bydlí od narození.
A taky to krásné demonstruje, že zaříznutí spádové turistiky není žádná libovůle politiku, ale normální nutnost. Jen se to nesmí tak prasacky argumentovat.
No horší he,že jsem četla nejakyrozhovor, jak se snaží upravit přijímačky na příští rok a jak to tak vidím, že z letošního předpeklí se jim povede udělat skutečné inferno. Hlavně pokud pořád zůstanou dvě školy na přihlášce, tak to tomu taktizování moc nepomůže, akorát to bude pro všechny ještě míň přehledně. ![]()
continuity no ona tahle škola jednak má vynikající pověst, jednak sousedí s lokalitou, která ve sdělovacích prostředcích už byla označená za "vyloučenou". Tam jsou 3 školy, které nával nemají, ale kdyby byla dcera ve spádu téhle školy, kam je nával, taky bych chtěla, aby chodila právě sem i za cenu 30+ dětí ve třídě. A samozřejmě bych byla příšerně naštvaná na ty spádové turisty.
Ja na spadovou turistiku poprve narazila pred 11 lety, kdyz mela mladsi jit do nespadove zakladky, kam chodi segra. Vubec me nenapadlo, ze muze mit nezletily dite trvaly bydliste jinde nez mama i tata, pokud aspon jeden z nich zije v CR. Ze by mohla 6leta jako bydlet u ciziho pana
Nakonec mi volali asi tyden pred zacatkem zari, ze muze nastoupit, bylo to prijemny prekvapeni.
Mohučanka aj syna sa to týka, ja som sa tešila, že budú 3 triedy po 17 detí, vlastne všetci, vrátane vedenia, sme s tým počítali. Tak keď si predstavím, v triede deti s ADHD, a do toho ten môj zlaknuty. ![]()
Takže když jsme doma odhlasovali soukromou školu, tak jsme udělali dobre
protože holek spadova základna je něco, co opravdu nechceš.
continuity V cem se to ma zhorsit?
Gatita no bude to elektronicky, ale přihlášky pořád jenom dvě, rovnou si to školy rozhodí, takže se předpokládám bude čekat déle, než se domluví. Jakési pofidérní zlepšení má být teda zrušení zápisových lístků a celého procesu odvolání, ale to by šlo vyřešit i zkrácením té lhůty, která je teď 10 dni. (Za covidu byly tři a šlo to taky).
Pilotně angličtina, ale jen druhý den, takže ta škola, ktera chce testovat AJ, musí vyzkoušet všechny uchazeče druhý den.
No celkově bych řekla,že než si to sedne, tak ty porodní bolesti odskacou deti příští rok.
continuity to rozhazovani by měl dělat ten systém automaticky. Má dítě dost bodů na první preferovanou školu, systém ho rovnou zapíše. Jestli ne, tak druhá. Co se děje, když dítě nemá dost bodů ani na jednu školu nechápu ani teď. To bude určitě mimo.
Ale souhlasím, že než ten systém bude dobře fungovat, tak to bude trvat. Ještě se neví, co a jak, musí napsat zákon, schválit. Pak teprve můžou začít něco tvořit
MaeGandal no vzhledem k tomu, že mám nějakou hmlistou představu o digitálním fungování tohoto státu, tak rovnou říkám, že do příštího jara nebude ani zadání jak byt to měl ten systém "automaticky rozhazovat".
continuity Miluju slovo hmlistý!
continuity Malověrní!! (no dopadne to, jak říkáš ![]()
)
Mohučanka no kdyby mělo dítě řízením osudu patřit do spádové školy v nějaké pochybné lokalitě, tak budeme spádoví turisti taky.
Z nezúčastněného pohledu chápu obě strany, rodiče, co chtějí co nejlepší školu (i když občas je otázka, co je nejlepší) i to, že jsou pak naštvaní lidé, co tam žijí.
Dnes je Mezinárodní den menstruace. To si myslí, že to budu slavit? ![]()
Mha některým nic jiného nezbude ![]()
Mha Já slavím, že už to neslavím!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.