Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 09. února 2024 21:34

notna hele, ale to není o tom, že ten kdo píská, je automaticky násilník, ale o tom, jak to vnímá společnost. Ty tady obhajuješ pískání a pořvávání na ženy jako něco neškodného, ale jak už tu zaznělo, v mnohých z nás to prostě vzbuzuje strach. Já se nechci bát chodit po ulici. 

Dělá to z ženské objekt, který má být snad vděčný za nevyžádanou pozornost a ano, je to už jen kousek od toho začít hodnotit, čím si o tu pozornost řekla. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2024 21:35
Offline Mermaid
příspěvků moje polička 09. února 2024 21:41
Reakce na continuity:

slniecko no problém je trochu v systému, že tady jsou policajti pani bozi a chovají se občas dost otřesně. Užila jsem si s tím kdysi svoje kvůli bezpečnostním prověrkám. Navíc policie tě klidně předvolá do 100 km vzdáleného města a úplně se nepidi po tom, jak se tam dostaneš a co všechno musíš kvůli tomu zrušit. Takže otrava je to nejmírnější slovo, které se dá použít. 

Takže pokud to je kvůli tomu, že se někomu nezdálo téma diplomky, tak souhlasím s tím, že by někdo měl to riziko vyhodnotit předtím než to začnou prošetřovat předvoláváním těch lidí, kteří se podle sousedů chovají podezřele.  

​​tak v tomhle dost nemáš pravdu. Uniformovaní i kriminálka se snaží vyjít s předvolánim vstříc, tzn., pokud zjistíš, že potřebuješ vyslechnout někoho, kdo má bydliště byť třeba 20 km od místa, kde se má výslech konat, tak pokud se nelze domluvit telefonicky, tak se posílá dožádání o výslech v místě pobytu dotyčného, rozhodně se nikdo netahá ani 50 km, natož 100. A policajti fakt nejsou páni boží, naopak to jsou ti nejposlednejsi pohůnci pro všechny zúčastněné, ať už poškozeného, prověřovaného a zejména pro právní zástupce.

Offline notna
9270 příspěvků moje polička 09. února 2024 22:12

Pinot NoirZ mého pohledu je tohle poněkud vyhrocené. Piskne, ohrožuje mě, schvaluje znásilnění, bojím se chodit po ulici. Je to nevhodné chování, buranské, ale dělat z těchto primitivu schvalovace znásilnění mi přijde neadekvátní. Já rozhodne takové chování neschvaluji, jak tu píšeš. To mi podsouvaš.  A připomíná mi to Kdo lze, ten krade, kdo krade, muže i zabit. Takže kdejaký zloděj je potencionalni vrah.

Strejne tak mi přijde přehnaná reakce ze stylizovane fotky vyvodit to, co se tu psalo. Píšu o fotce, ne o tom debilnim komentáři. 

Online Lilly_Ku
4495 příspěvků moje polička 09. února 2024 22:19
Reakce na Samantha:

Nepřehánějme to s feminismem, mohlo by se to nevyplatit. 

​fascinujou me tyhle kolektivni vyzvy, ja to s feminismem rozhodne prehanet hodlam :) 

jeste chybi muzi se budou bat otevirat zenam dvere. ja teda dokazu rozlisit mezi zdvorilosti, treba otevrenim dveri, a pohvizdovanim nebo pomlaskavanim.

Offline notna
9270 příspěvků moje polička 09. února 2024 22:22

Hlavně si myslím, ze tohle pokřikování, pískání apod je spolecensky vnímáno jako nevhodné. I ten primitivní autor komentare z Epochy to musí vědět, když takto pláče po starých časech. Ze se najdou debilové, kteri se jako debilove budou chovat, to bohužel je pravda. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. února 2024 22:26

Kan A měla jsi?

​Jenom 15Kč a to jsem měla těch 5 kč do parkomatu.

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 09. února 2024 22:36
Reakce na notna:

Píšu o fotce, ne o tom debilnim komentáři. 

​No ale tady jde právě o ten komentář. Vždyť v něm vlastně píše, že nevhodné chování je projev přízně a že, dobře nemusí se ti to líbit, ale máš to vzít sportovně. Vždyť to je přesně to, co děti učíme, že si nemají nechat líbit, že co jim není příjemné, rozhodně strpět nemusí. 

Mě takové kecy hrozně nadzvedávají. 

To o přehnaném feminismu vůbec nekomentuju. 

Offline Samantha
3286 příspěvků moje polička 09. února 2024 22:48
Reakce na Pinot Noir:

To o přehnaném feminismu vůbec nekomentuju. 

​ale komentuješ 

Offline notna
9270 příspěvků moje polička 09. února 2024 22:53

Pinot Noir Ale hned v prvním příspěvku jsem psala, ze ten komentář je WTF! Já se ohradila ke komentáři, ze křikloun je jen krůček k tomu, aby schvaloval znásilnění. To je podle mě přehnané a naprosto mimo. 
Ke stylizované fotce jsem se vyjádřila, ze ve mě nebudi negativní pocity. Jako proč by se ženská nemohla natrasat před muži. Beru z fotky, ze se směje ona, i muži. Nevyvozuju z toho žádný příběh.. Kdyby tam nebyl ten původní debilni komentář, vidím  rozesmatou ženskou jít kolem rozesmatych chlapů. Dosadit si do fotky, ze na ni hvizdají nebo pokřikují, by me nenapadlo.

A o feminismus jsem se ani nezminila. 

Offline Gatita
8554 příspěvků moje polička 09. února 2024 22:53

Ja si ten komentar k te fotce snad budu muset precist, doufam, ze to neni dlouhy. A na zensky se na ulici bezne piska? Mne se to snad nikdy nestalo, znam to jen z filmu (starejch)Vubec me doted nenapadlo, ze to je nejaky soucasny fenomen. 

Offline Samantha
3286 příspěvků moje polička 09. února 2024 22:54
Reakce na Lilly_Ku:

​fascinujou me tyhle kolektivni vyzvy, ja to s feminismem rozhodne prehanet hodlam :) 

jeste chybi muzi se budou bat otevirat zenam dvere. ja teda dokazu rozlisit mezi zdvorilosti, treba otevrenim dveri, a pohvizdovanim nebo pomlaskavanim.

není zač, ráda dodám něco k fascinaci , je vidět, že ti stačí málo 

​troufám si tvrdit, že i normální muž dokáže odlišit výše uvedené a tudíž bouři pohoršení nad dobovou fotkou může vnímat jako přehnaný feminismus

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2024 22:56

Samantha my se ale nebouříme nad fotkou, ale nad tím komentářem. A taky nad omlouváním toho chování, že se tak moc neděje.

Offline notna
9270 příspěvků moje polička 09. února 2024 23:03

Samantha Ale tady jde o ten debilni komentář. Ne o fotku. Ta je v pohodě.,Teda podle mě. 
GatitaTady se to děje některým často. Taky jsem byla překvapena. Debaty o tom už tu byly. Mě se to stalo, asi 2x?, ale nic dramatického. Nekdo pískl, já to ignorovala. Nebyl tam ani náznak pohybu ke mě, byla jsem v klidu a myslela si svoje. Nekdo má asi bohužel horší zážitky. Já se víc bojím individuí, který se ke mě hrnou a něco chtějí.

Offline Gatita
8554 příspěvků moje polička 09. února 2024 23:29

notna ja jsem se jeste musela znova kouknout na tu fotku a ten nadpis/komentar. a nemam k tomu moc co rict. Muzem tu premyslet, jake projevy bychom dle autora mely brat sportovne - zrovna ten vyjev na te fotce je tak prehnany a stylizovany, ze si netroufam rict, co mel autor vlastne na mysli. Mne prijdou neprijemny skoro vsechny hlasity necekany nebo nevyzadany projevy namireny ma mou osobu, ani tam nemusi byt nejaky podtext. 

Offline olte
737 příspěvků moje polička 10. února 2024 05:27
Reakce na notna:

Pinot NoirZ mého pohledu je tohle poněkud vyhrocené. Piskne, ohrožuje mě, schvaluje znásilnění, bojím se chodit po ulici. Je to nevhodné chování, buranské, ale dělat z těchto primitivu schvalovace znásilnění mi přijde neadekvátní. Já rozhodne takové chování neschvaluji, jak tu píšeš. To mi podsouvaš.  A připomíná mi to Kdo lze, ten krade, kdo krade, muže i zabit. Takže kdejaký zloděj je potencionalni vrah.

Strejne tak mi přijde přehnaná reakce ze stylizovane fotky vyvodit to, co se tu psalo. Píšu o fotce, ne o tom debilnim komentáři. 

notna

Souhlasím

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 10. února 2024 08:33

notna tak ještě poslední věc: vyhrocené to možná je, ale až po těch příspěvcích "vždyť o nic nejde", "ve skutečnosti se to neděje" a "ta paní na fotce vypadá vesele". Původně jsem to sem dala, protože mě udivuje, že se seriózní časopis prezentuje takhle trapným způsobem. K vyhrocení mě dovedlo až zastávání se toho, že je to v pohodě a feminismus se nám nevyplatí. 

Offline Suya
příspěvků moje polička 10. února 2024 09:48

Prijde mi, ze mezi "jdu po ulici, vidim hezkeho chlapa a hodime po sobe okem" a "skupinka rozjetych chlapu na me porvava" je pro kazdeho jina hranice, vcetne poctu zucastnenych muzu. 

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 10. února 2024 10:37

Já bych ještě dodala, že do toho v podstatě patří i to, když na vás na ulici nepohvizduje, ale hanlivě pokřikuje, panč mu (jim) přijdete ošklivá - je to pořád to samý, proč by mělo být v pořádku, že na ulici někdo hlasitě zvukově hodnotí vaše vzezření? Oboje je motivovaný stejně. A až bude někdo mít pocit, že tohle se neděje..tak děje.

Ohradit se proti něčemu takovýmu  mi jako 'přehnaný feminismus' nepřijde (a přemejšlim, jak by se nám to jako mohlo nevyplatit, muži se nazlobí a zavřou nás do dolů nebo co)

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 10. února 2024 10:42

Ounz plus pokud si nejakou situaci neumim predstavit prevracene, tak fakt neni ok vuci zenam. Takze pokud mi prijde smesny zavolat na chlapa "cau krasavce!" anebo uznale hvizdnout a rict "hmmm tobe to ale dneska sekne!", tak nevidim duvod proc bych to mela ocenit ja. A presne jak rikas. Zazila jsem hodnekrat tu negativni formu. Pokrikujici delnici "jezis to je prdel", bezdomovci zmechucujici se nad moji tloustkou...to vsechno je stejna kategorie. Neni to ok jenom proto, ze jedno ma bejt lichotka a druhy urazka.