fuj to jsem se lekla! na mě vyskočilo...
koupíte tam, kde nakupují miliardáři
No fuj. To je tvl hygiena za pětset!
Navíc vsadim boty že je to nějakej Aliexpres ![]()
fuj to jsem se lekla! na mě vyskočilo...
koupíte tam, kde nakupují miliardáři
No fuj. To je tvl hygiena za pětset!
Navíc vsadim boty že je to nějakej Aliexpres ![]()
barbucha Mě teda nepohorší ani slušná lichotka od cizího a netýká se to jen vzhledu, minulý týden mi jeden říkal, že jsem zlatá. :D Ale jsem teda pro slušné chování i od žen, protože některé komentáře na adresu mužů a to i tady, jsou dost na facku. Jsem tým Františka Plamínková, mimochodem příští rok bude mít výročí 150 let.
Edit.jméno
Tady je to něco jinýho, když máme speciální vlákno na zjevy. Co tam chceš dávat? V rámci drbárny a nekorektní zábavy cajk ![]()
Ale já si ani na lichotky od cizích nijak nepotrpím, nějak mě nezajímá co si o mně myslej. Ať si to nechaj pro sebe. I to "zlatá" (nebo ještě hůř "hodná" - jak na psa
) mi přijde takový... nevím jak to říct... jo, třeba blahosklonný a podobně, a to velmi těžko snáším takovej přístup.
Heh, spomenula som si na známu, ktorá vyrástla ako dieťa na jednej západoeurópskej ambasáde. Akože o slovenských zvykoch vedela, ale keď ju na veľkonočný pondelok nejakí mládenci obliali na ulici (predpokladám, že očakávali vďačnosť minimálne až za hrob, ak nie aj po ďaľšie generácie), tak úplne automaticky zavolala políciu. A to bola teda kultúrna zrážka par excelence...:)))
![]()
Jo jo, když jedeš mezi zulukafry, musíš akceptovat jejich zvyky
(jinými slovy: dobře udělala, zvlášť velikonoční tradice by se u nás měly zrušit zákonem!)
barbucha no to "hodná" mě teda neuvěřitelně rozčiluje. To ti lidi neumí nějak normálně poděkovat?
Ja všechno polévæni, šlehání ve svém okolí dávno zrušila. Muž si na to taky nepotrpí. Akorát jezdime i na Velikonoce s partou, kde se to drží. Sere me to, ale ty zbylé tři dny jsou super, takže jsem to vyřešila tak, že se prostě běhá. A to byste nevěřili jak je těžké někoho vyšlehat, když oběť běhá a kličkuje mezi stoly v jídelně, a ven... ven za mnou ještě nikdo neutikal. ![]()
Jinak ta mladá generace už taky není co bývala, jakmile překonali pubertu, vůbec je nějaké velikonoční tradice netrápí.
barbucha no to "hodná" mě teda neuvěřitelně rozčiluje. To ti lidi neumí nějak normálně poděkovat?
Přesně tak. Jsou líný vyslovit o dvě tři slova navíc?!
Ty velikonoce, to byla pro mě odjakživa hotová noční můra. Vyšlehat?! Zakázala jsem na chalupě přístup všem dospělým "koledníkům", který se zjevně celej rok těšili, jak a) proženou a zřežou tu nafoukanou Pražačku a b) ještě za to dostanou panáka. Poté, co jsem poslední pokus zmařila v zárodku - ne veselí budícím kličkováním, ale nutnou obranou pomocí pohrabáče, byl definitivně pokoj. Zaplaťpámbu.
continuity ityjo, i já to zažila docela dostkrat a moje kamaradka s velkejma prsama z toho byla úplně v hajzlu, protože se starejma prislizlejma dědkama byla konfrontovana v létě pomalu denně
Potrefenáhusa no já to právě neznám. Vůbec. Kromě takových pubertálních kydů ve třídě na základní škole, se mi fakt nikdy nestalo, že by někdo komentoval můj vzhled. Ono na Slovensku se moc nenosí ani chválení oblečení. To musela být mimořádně blízká osoba, aby to někdo někomu řekl.
Tady jsem pochopila, že to někdo řekne i někomu úplně cizímu, já to považuji za výslovně dotěrné, I když je to myšleno jako kompliment.
continuity já teda polévání vůbec neznám, ani z dětství - to je asi nějak krajově dané?
RoSa jo to je slovenský zvyk, na východě se jen polévá, na západě šlehá a já jsem ze středního Slovenska, tam jsme si užívali oboje. To polévæni bylo i tak, že vodě tekla v paneláku po schodišti. Matka mě vystrčila před dveře, aby neměla mokro v byte a ještě těm zmetkům napustila další kýbl!
Nicméně bylo to pořád o něco lepší než dvacátá ruská kolínská ve vlasech.
barbuchaMně Velikonoce nevadí, naopak je mám ráda, zato dneska jsem vypakovala z domu masopustní průvod. Ale já to nesnáším, nemám to ráda asi už z dětství, protože si myslím, že jsem se vždycky bála, různých těch čertů a maškar, ale prostě jsme s rodiči museli chodit, v to.m průvodu. Plus když táta nebyl doma, tak naše máma nikdy neotevřela, museli jsme my! Takže jako vřelý vztah k tomu nemam No takže jsem dneska řekla sambovi, že jako smůla, že ten masopust řeší on, že neotvírám, nepřipravuji žádné buchty, nazdar, vyndala jsem mu z peněženky dvě stovky. No a pak jsem je vyhodila, když mi vlezli do kuchyně. Mám na autě namotanou nějakou černou pásku, měli jsme ji i na vstupních dveri, sambo si ze mě dělal srandu, že si nás takhle označili po mém vystupu:D
Ono na Slovensku se moc nenosí ani chválení oblečení. To musela být mimořádně blízká osoba, aby to někdo někomu řekl.
Tady se to nenosilo taky, myslím jako za totáče... nevím proč... Ty pochválený vždycky měly tendenci (samozřejmě šlo o ženy) to nějak shazovat, jako že to jsou jen hadry po tetičce/ze sekáče/prostě že to nestojí za pochvalu (neb skromnost byla žádoucí vlastnost soudružky asi)... a já nikdy nezapomenu, jak mě vyučila jedna kolegyně, která měla i tehdy dost sebevědomí na to, aby za pochvalu prostě a jednoduše poděkovala.
Teď už je to jinak, bych řekla. Tak jako tak, měl by se ale vyjadřovat jen někdo blízkej.
Černou známku jsi dostala! ![]()
Masopust jako ty lidový svátky mě odjakživa míjel, takže nic... ale ty velikonoce mi lezly na nervy zle odjakživa. Zvlášť pokud se zvrhly - jakože vždycky - jen do tý proletářský zábavy mlácení tetin. Ani nevidím nic extra pěknýho ve vystavování nabarvenejch vajec, štrikovanejch slepiček a zajíčků... pro věřící jsou to určitě důležitý svátky - ale co s náma, neznabohama ![]()
barbucha Tak ty slepice a kuřata mám nejvíc ráda:D:D. Já fakt mám ráda tu výzdobu a jako největší strašák je, že tam budu s těma vejcema ráno a nikdo si na mě nevzpomene a neprijde:D:D. Holky to vloni taky bavilo, sambo je otvírač, viděl to tady u jedněch sousedů, tam otvírá otec, vyhodnotí to a pak zavolá manželku a dceru:D. Je to takové milé.
No jo, velikonoce (a jiný veselice) holt nejsou pro sociopaty jako jsem já ![]()
Pro děti je to atrakce, tomu rozumim, to jsem měla vždycky připravený pochutiny a nějaký ty drobáky, ať si vydělaj chudáci
ale co máme ty čipy na vstup, tak už nikdo otvírat nechodí a už to asi vzdali... jako já ty slepičky a kuřátka - ty teda vytahuju jenom když mají přijít dvojčata, jakože atmoška ![]()
Samantha hele právě že četla a reaguju na tohle Nepřehánějme to s feminismem, mohlo by se to nevyplatit.
Ale zjevně se to nedozvím.
Ty jo, hlavně aby se to s tou rovnoprávnosti nepřehnalo, dyť je to úplne všude a navíc zbytečně že jo.
Karja počkej, o masopustu někdo leze do baráku?
Já myslela, že se akorát projde po vsi
Na mě párkrát někdo pokřikoval, když mi bylo kolem 30 a měla jsem kočár.
asi jakože snadná kořist?
Když v loni v létě zamlaskal chlap na moji dceru, tak jsem vyjela. Jestli si uvědomuje, že mlaská na 12 letou holku, jestli by mlaskal třeba na svoji dceru nebo vnučku. Neomluvil se, ale zmlknul. Ze mě se stala feministka až po narození dcery. ![]()
Evaeva No jasně, maškary lezou do baráku, pojí, popijou a když máš dům na konci jejich trasy, tak lituješ, žes těm vožungrům otevřela... teda, bývalo to, když jsem byla malá a já jsem teda maškary, co chodily u babičky, srdečně nesnášela a jak jsem byla dost velká, tak jsem tam odmítala na masopust jezdit a radši jsem zůstávala sama doma.
U nás je masopust přesně daný, průvod jde vesnici s kapelou a je pár zastávek většinou u penzionů nebo hospod, kde připraví pohoštění. Skončí to u hasičárny, kde se baví celá vesnice do pozdních hodin. Buřty, svařák, tanec, oheň. Hezké je to. Proběhlo to včera a počasí přálo.
Domů nikdo neleze, pohoštění je venku.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.