Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 10. února 2024 10:46

Ounz 711990 je to tak. Plus teda ty "lichotky" - někdo to možná jako lichotku chápe, ale mně se třeba z pokřiku "šukatelná samička" chce zvracet a fakt to spíš vzbuzuje strach. 

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 10. února 2024 11:06

711990 přesně tak!

Offline DruI
5508 příspěvků moje polička 10. února 2024 11:12

Já bych teda ještě dodala, že jako dospělá se s tím nějak srovnám, ale během dospívání mě tyhle komentáře cizích vobšourníků fakt dovedly vyvést z rovnováhy. Za mne to v pořádku fakt není.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 10. února 2024 11:26

Děje se to i opačně.

Offline notna
9270 příspěvků moje polička 10. února 2024 12:07

711990 Podle osobní roviny bych toto vůbec neposuzovala. někomu to přijít ok může. Pak se z toho přece neudělá přijatelná forma chování. Právě by to mělo být nastavené obecně podle většiny, že tohle pokřikování nebo hodnocení vizáže druhého je prostě společensky nepřijatelné. 

bublifuk Jo, určitě to není tak běžné, ale děje se to na obou stranách.

Měla jsem takovou kamarádku. Jak se napila, bylo to o tomto vykřikování na chlapy. Jí se ale i líbilo to pokřikování na ni. Většinou se toho chytla a ten kontakt navázala. I za střízliva. Dokonce přišla na to, že když je odbarená na blond, ten zájem je vyšší. Takže ač jí ta barva až tak moc nesluší, chodí blond už skoro 30 let. Říkala, jak nemám bloňdatou palicu, nikdo se neotočí

Ounz Nezavřou do dolů, ale už ti např. neotevřou dveře a přestanou být galantní. Bych si tak tipla, podle zkušenost, co jsem kdy četla nebo slyšela za argumenty. To je zase extrémní výrok z druhé strany. Většinou na tom diskuze o feminismu skončí, že to někdo vyhrotí tímto směrem nebo tím prvním, který se mi nelíbil /dělání z buranů schvalovače znásilnění/. Přemýšlím, jestli jsem vůbec nějakou debatu o feminismu zažila, aniž by to jedna nebo druhá strana nevyhrotila, a skončila by ta debata normálně. 

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 10. února 2024 12:23

notnano já chtěla právě poukázat na to, jak mimo ten výrok je. Jinak potkávám na svých cestách spoustu buranů, kteří jsou schopni mě srazit k zemi, když náhodou jdu tudy, kudy oni ausgerechnet teď chtějí jít, prostě jsou to bezohlední burani a to za vśech okolností, protože v tu chvíli, kdy do mě neurvale vráží ramenem, nemá ani ponětí o tom, jakého smýšlemí jsem. Každopádně feminismus je dost prospěšnej (nebýt ho, asi si tu ani nevyměňujem na internetech svoje názory ) , většina odpůrců to prostě jen karikuje a ve skutečnosti nemají šajná, o čem to je. A teda ve svým životě se velmi často setkávám s tímhle extremismem 'fuj feminismus' , ten druhej extrém potkávám velmi zřídka.  Řekla bych, že tu nikdo z buranů nedělá 'znásilňovače', ovšem chápu, že velká skupina pořvávajících chlapů už v někom strach vyvolat může.

Offline Tabea
7880 příspěvků moje polička 10. února 2024 13:11
Reakce na Samantha:

Nepřehánějme to s feminismem, mohlo by se to nevyplatit. 

​pořád mi to leží v hlavě a přemýšlím, jak jsi to myslela. Mohla bys to prosím rozvést?

Samantha 

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 10. února 2024 13:32
Reakce na Lilly_Ku:

​fascinujou me tyhle kolektivni vyzvy, ja to s feminismem rozhodne prehanet hodlam :) 

jeste chybi muzi se budou bat otevirat zenam dvere. ja teda dokazu rozlisit mezi zdvorilosti, treba otevrenim dveri, a pohvizdovanim nebo pomlaskavanim.

​Asi tak. Ještě bych dodala, že je - podle mě - rozdíl u reakcí od cizích nebo od známých. Mě nepohorší, když mi někdo, koho znám, řekne že mi to dneska sluší apod. Navíc ty zvuky vyluzujou většinou dost odpudivý existence, slušnej člověk se dokáže vyjádřit lidským slovem... ačkoliv u cizích nevidím důvod, proč by mě měli jakkoliv komentovat. Otvírání dveří považuju za základní ohleduplnost silnějšího ke slabšímu, vždyť ani já jako žena nemám problém s tím, otevřít dveře vetchému starci 

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 10. února 2024 13:53
Reakce na Pinot Noir:

Ounz 711990 je to tak. Plus teda ty "lichotky" - někdo to možná jako lichotku chápe, ale mně se třeba z pokřiku "šukatelná samička" chce zvracet a fakt to spíš vzbuzuje strach. 

​Ježiši fuj! Jako ve mně by tohle rezonovalo ještě dlouhou chvíli, to je takový, jak když se na tebe někdo cizí oboří....

Jako mně to hodnocení nepřijde špatné, pokud je milé, už jsem tu jednou psala, jak jsem šla u vody na vycházce a takoví duchodci se tam bavili a ten jeden říká "podívej se, jak je tady krásně, koukáš do vody, takovýhle pěkný holky ti tady choděj, co bys chtěl víc":-D....Nebo minulý týden se holky culily, ty jo zas na nějaký ukrajince a ten jeden řekl "hezký holky všechny tři". Tak to je taková moje hranice:-D. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. února 2024 15:20

barbucha Mě teda nepohorší ani slušná lichotka od cizího a netýká se to jen vzhledu, minulý týden mi jeden říkal, že jsem zlatá. :D Ale jsem teda pro slušné chování i od žen, protože některé komentáře na adresu mužů a to i tady, jsou dost na facku. Jsem tým Františka Plamínková, mimochodem příští rok bude mít výročí 150 let.

Edit.jméno

Offline RoSa
10068 příspěvků moje polička 10. února 2024 15:47

fuj to jsem se lekla! na mě vyskočilo... koupíte tam, kde nakupují miliardáři

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. února 2024 16:18

RoSaVím kde nakupují milionáři, ale kde nakupují miliardáři netuším.

Offline RoSa
10068 příspěvků moje polička 10. února 2024 16:42

Kan nedáváš pozor, to už jsme tu probíraly, Mlho! (já jsem si to z google-vyhledávače vymazala, ale někde to občas vyskočí)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. února 2024 17:01

RoSa Ooo díky, díky. No nejsem cílovka a tím pádem ani miliardář. :D

Offline Samantha
3286 příspěvků moje polička 10. února 2024 19:47
Reakce na Tabea:

​pořád mi to leží v hlavě a přemýšlím, jak jsi to myslela. Mohla bys to prosím rozvést?

Tabea 

Vážně nevím, co na tom rozvádět. Prostě všeho moc škodí. Toť vše. 

Online rozarka
4200 příspěvků moje polička 10. února 2024 19:47

RoSa jsi si jistá, že miliardáři? Já bych si tipla Temu, nebo tak něco

Offline Allysa
884 příspěvků moje polička 10. února 2024 19:52
Reakce na Samantha:

Tabea 

Vážně nevím, co na tom rozvádět. Prostě všeho moc škodí. Toť vše. 

​Hele, mě to ale taky opravdu zajímalo, jak by se nám ten feminismus mohl nevyplatit. V čem třeba? Já si fakt při nejlepší vůli nic představit neumím.

Offline Samantha
3286 příspěvků moje polička 10. února 2024 20:21

Nevím, zda jsi četla předchozí moje příspěvky, ale psala jsem, že by se to nemělo přehánet.

Ne, že se feminismus nevyplatí. Feminismus je fajn. Ale když bude požadavak rovnoprávnosti žen aplikován na každém webu u každé fotky/poznámky/příběhu, bude to lézt krkem všem. 

Toť vše. 

Allysa 

Offline continuity
42342 příspěvků moje polička 10. února 2024 20:24

Ja jsem to na Slovensku zažila jediný krát na mě někdo na ulici pískal a to když jsem nešla z baru spát domů a vracela se až ráno v osm v tom barovém ohozu, mini, černé silonky, lodičky a dlouhý plášť. To ne že bych si to zasloužila. Ale jak jsem vzhledem k denní době nebyla oděná úplně přiměřeně, asi to nějakou pozornost přeci jenom vzbudilo. 

Ale tuhle někdo vedl v tramvaji blbé řeči na mé dcery a to jsem nikdy nezažila jako v podstatě dítě. Já ho samozřejmě poslala do pr.ele velkým obloukem a jim vysvětlila, že to můžou udělat také, ale teď přemýšlím, čím to. Jestli tím, že jsem vyrůstala na maloměstě (i když deset let jsem žila v Bratislavě) nebo je to na Slovensku fakt jinak. 

Tady se to verbální obtěžování řeší pořád a já s tím fakt nemám moc zkušenost. (A teď už jsem ve věku, kdy mi to moc nehrozí, takze nedovedu odhadnout jestli je to mnou nebo okolím). 

Offline slniecko admin
19467 příspěvků moje polička 10. února 2024 21:53

Heh, spomenula som si na známu, ktorá vyrástla ako dieťa na jednej západoeurópskej ambasáde. Akože o slovenských zvykoch vedela, ale keď ju na veľkonočný pondelok nejakí mládenci obliali na ulici (predpokladám, že očakávali vďačnosť minimálne až za hrob, ak nie aj po ďaľšie generácie), tak úplne automaticky zavolala políciu. A to bola teda kultúrna zrážka par excelence...:)))

Tak akože nebuďme "prehnané feministky" a nikdy sa ďalej nedostaneme.....