Karja notna no ja nevim, napada vas v jaky situaci mohli fotit tu pani vpravo? Je predklonena pred lehatkem/na operacnim sale? A co by ji rekli proc si ji foti?
Omfg
Ale za me ty fotky opravdu za hranou jsou. O rizicich obezity se da referovat i jinak, nez zverejnit podobne nedustojne fotky. Hned se citim vic motivovana do podobneho spitalu jit porodit... ale ja mam teda zrovna z Apolinare se starymi pany profesory tak mizerne zkusenosti, kdyz jsem tam s problemy v tehotenstvi pred lety byla, ze jsem asi zaujata
notna to je presne to, co psala Evaeva . Ted se resi fotografie ale ne jadro problemu. Pro ty pacientky je cele tehotenstvi a porod nesmirne rizikovy. U obeznich poradne nevite, jaka je farmakokinetika leciv (jakou davku leku podat napr.), spatne se vysetruji, neni nosnost posteli, operacnich stolu, nevejdou se do magneticke rezonance. Proste narazime na technicke limity. Treba vetsi postel pro obezni pacienty neprojde nekterymi futry. Akutni sekce je naprosta nocni mura pro vsechny zucastnene. Kolikrat jsou tak zarostle sadlem (pardon za explicitnost), ze nelze ani najit a zavest zilni vstup. Parizek to proste blbe naserviroval. Ale obecne je obezita obrovsky problem a zatez zdravotnickeho systemu.
711990 Jak fotky mohly vzniknout si dovedu představit. Náš zubař učí a publikuje a občas o fotku požádá. Tak si dovedu představit, že se fotí různé zdravotní obtíže a pacient souhlasí, když nebude poznat. Náš známý fotograf dokonce i dělal fotodokumentaci k porodům.
/K těm porodům. Překvapilo mě, že fotil i několik porodů jako soukromé zakázky. A se vším všudy. Některé svoje klienty poznal velmi detailně
/
Jos Osobně bych se nad fotkama vůbec nepozastavila, kdybych četla jen ten prvotní příspěvek.
711990 No asi tak, že je o to požádá o nějakou dokumentaci pro nějaký lékařský výzkum? Zrovna u Apolináře si mě prohlédl celý ročník mediků, asi by mi ani žádost o fotodokumentaci po té zkusenosti nepřišla divná. Spíš si neumím představit, že by si troufli někoho vyfotit aniž by o tom věděl.
Mne by to taky nenapadlo řešit ty fotky bez úvodního příspěvku a osobně i docela pochybuji, že je řeší nějaký významějsi počet lidí.
Jos ty fotky mi přijdou nedůstojné a schválně dehonestují. Ale když lékař psal o obezitě a těhotenství předtím s ilustračním fotem, tak mu na to reagovalo minimum lidí. Timto příspěvkem mu algoritmus jistě poskočil
Malvin Karja taky mi prijdou nedustojne a dehonestujici. A proto nebudi dojem, ze byly zverejnene se souhlasem dotycnych. Kdyby byly vyfocene ve spodnim pradle, porad by bylo videt, ze jsou velmi obezni, ale o souhlasu bych nepochynovala. Byt zabrane zepredu nebo z profilu, treba by bylo videt i tehotenstvi, proste pri cilene poze nekde v ordinaci... ale fotit nekoho takhle zezadu naheho a strkat to na socky, mi prijde opravdu pres caru. A nejak me nanapada, v ramci jakeho vyzkumu by mel nekdo takovou fotku nekde na sale fotit. Kdyz me v nemocnici fotili, tak se nejen nekolikrat ujistovali, ze v pohode, ale taky to bylo s ujistenim, ze to je jen pro jejich interni ucely a ta fotka se nikdy nedostane ven. A bylo to v ordinaci, pred bilou stenou a fotilo se jen to nejnutnejsi, ja byla jinak oblecena. Budi to ve me ten v clanku zmineny dojem, ze ty zeny nejsou pro doktora clovek, ale jen kus masa.
Úplně hledím, co se dá z takové fotky vyčíst. A už vůbec nechápu, proč by ty fotky měly být dehonestující. Anonymní nahá obézní postava. Jestli ty ženy souhlasily s dokumentac a ted je jim podsouváno, ze jde o dehonestaci. To musí být super.
brrr Sama bych se asi nepoznala takto vyfocena. A nepoznala bych ani nikoho jiného.
brrr Sama sebe bych nepoznala a to máme v ložnici velké zrcadlo, ale manžela díky jizvě bych určitě identifikovala. :D Jenže on zase v nahé postavě zezadu nevidí nic dehonestujícího, oba vnímáme obezitu jako velký zdravotní problém.
notna takže kdyby takhle vystavil tebe, přišlo by ti to v pohodě, jo?
Mne to teda přijde strašný, u toho porodu je těch citlivých situací azaz a jeste u toho nekoho fotit s podívejte se, jak je tlusta to vyvěsit na internet, to fakt nechapu, ze někomu může přijít v pohodě
z pařízka mam presne pocit, ze jsou to pro něj jenom lékařský případy, kamaradka si tam zažila strašný veci a prej empatickej teda fakt nebyl
brrr nepoznala bych se a ještě bych se určitě hádala, že nohy tak moc do O nemám! ![]()
notna no ale jeste mi tu nikdo nerekl, jak teda podle nej to foceni se souhlasem probihalo..."prosimvas potrebujeme si vyfotit, jak se picha epidural obeznim, budeme to pouzivat v edukacnich materialech" ? Nebo "prosimvas pani vy jste tak tlusta ze si to musime vyfotit"?
711990 no jasně, vy jste tak tlustá, že váma budeme strašit lidi na internetu. To podepíše každá!
Příspěvek zmizel bez vysvětlení, takže o souhlasu pochybuju.
Celý je to blbý, ty fotky úplně zbytečně zastřely důležitost tématu. Navíc ani jako ilustrační nefungují, není poznat, jestli jsou těhotné, rodí, nebo proč tam ty ženy vlastně jsou. A takhle zobrazená obezita podle mě není ani tolik alarmující, jak si asi pan profesor představoval, že bude. Za mě důležité téma, ale úplně zabité formou.
Potrefenáhusa Tak se nemaji tak vyzrat sorry jako. Ja bych k nemu klidne sla, byla jsem i tak domluvena, ze jestli budu mit komplikace, pujdu k nim. Nakonec to nebylo potreba. Ale rovnou rikal, at necekam nejake klidne prostredi a individualni pristup, ze je to tam frmol a casto prave rizikove rodicky s komplikacemi. Ja teda chtela prezit a mit zdrave dite. Zajimalo me, jestli maji dostupny fibrinogen a transfuzni stanici. Rodila jsem nakonec s jatecni vahou a jeste se anesteziologovi omlouvala, jak mu to stezuju. Slo to dobre, ale vazne uz jsem byla skoro metrakova koule na oteklych nozkach.
Damy s BMI nad 40 (ta vpravo ma tak 70) by vubec nemely rodit v nejake male porodnici. Ted jsme nepustili ani pacienta na zlucnik do mensi sesterske nemocnice s BMI lehce pod 40.
Evaeva Kdybych k tomu dala souhlas a byla zachována anonymita, tak jo. A nenapadlo by mě, že dokumentaci zdravotního problému bude někdo považovat za dehonestaci.
Jos jj presne proto jsou obezni, umyslne se vyziraj
jako sorry ale to nemyslis vazne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje