Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline notna
9270 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:34

711990Ja u toho nebyla a mozna to proběhlo hnusně, jak píšeš, možná to je bez souhlasu. Ale vím o tom houby a vyvozovat závěry z fotky, nad tím já žasnu. Jinak Pařízek byl dinosaurus už když jdem byla těhotná ja před 15-17 lety. Stejně znám dvě jeho pacientky, které byly z něj nadšené. Nechápala jsem to už tehdy. Ale nebudu vyvozovat názor, když o tom nic nevím.

Jinak já jsem zažila s dceru žádosti o snímky i návštěvy různých doktorů a studentů a vždycky to proběhlo slušně a empaticky. A pořizovaly se ty snímky v nemocnici u lůžka a na lůžku, kde dcera ležela. Žádná stylizace neproběhla.Mozna proto mi to nepřijde nijak kontroverzní. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:35

Malvin přesně! Vypadá to, jako když chce ukázat, že když máš 200kg vypadáš takhle. To ty lidi asi vědí.

Offline brrr
12265 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:36

Zuzuli O to víc, mi přijde pravděpodobné, že s tím souhlasily. Protože já snad nahatá nebyla v porodnici nikdy. A popravdě ty fotky jsou takové, že jsou docela těžko identifikovatelné, takže bych věřila, že s tím souhlasily. 

Offline Karja
44236 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:37

Zuzuli Tak to si nemyslim, ani nikde nepíšu, že se mají někde vystavovat nějaké fotky, reagovala jsem na něco uplně jiného. 

711990 Alkoholik seš taky, protože chlastáš a máš spouštěč, takže s tou obezitou je to to stejný,odborná léčba snad taky je (ač její uroven se může leckde rozporovat). Ale myslím si, že pro prevenci obezity je duležitý to pojmenovat, že to je ze žraní. Ne pro léčbu, ale pro prevenci, stejně jako se dělá něco pro prevenci alkoholismu, taky se říká ve veřejných debatách, jak se má k alkoholu přistupovat, co je rizikové chování, ano alkoholikovi už je k ničemu, ale tomu co k tomu má sklony, to asi k něčemu bude. A s tou obezitou to může být stejné, když teda už zminuješ ten alkoholismus. A přestat kouřit i pít, vždyt to se říká to stejné "ježiš tak se prostě rozhodni a od zítřka přestan". Myslím, že tam je nakonec tolik podobných věcí naopak až až.

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:37

Karjaale psychický problém je taky zdravotní problém. S PPP mám zkušenost, je jedno, že s tou, na kterou lidí nekoukají tak znechuceně, princip je stejný - od určité chvíle už to neovládáš, ale ovládá tě nemoc (a já jsem přesvědčená, že u drtivé většiny obézních je to nemoc, je to PPP). Nejde si jen tak říct, tak já už toho nechám (už nebudu tolik jíst, nebo naopak teď teda začnu jíst normálně). Kdyby to šlo tak jednoduše, tak by celá tahle diskuze ani nevznikla.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:40

brrr ale dost pravděpodobně nesouhlasily s vyvěšením na ig. 

Ta první fotka by třeba v mém případě vzniknout mohla. Až na to, že já bych nesouhlasila, nechápu, k čemu by komu byla dobrá.

Offline Tabea
7887 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:40
Reakce na Zuzuli:

brrr tak jedna na sobe ma poporodni sitovane kalhotky, tak ta uz nerodi. A druha mi prijde, ze je na porodnim sale/boxu.

Ale spis nevim, proc jindy nez pri porodu, by nekdo pozoval gynekologovi nahy...

​Ja mam pocit, že jsem tyhle síťovaný gaťky v nemocnici dostala na laparoskopickou operaci slepáku. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:40
Offline brrr
12265 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:41

Hlavně, možná Pařízek ty fotky stáhnul, ale v tom članku už zůstanou napořád.

Offline Karja
44236 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:42
Reakce na Evaeva:

Karja jenže obezita je nemoc, stejně jako anorektičce nepomůže říct tak se najez, ani tady nepomůže říct nejez kraviny. Dost často za tím jsou nějaké psychické problémy nebo prostě je to tak velký úkol, že na to sami nestačí a tak dopředu rezignují.

​To vůbec nerozporuji, ale ty si vážně myslíš, že významné procento obezních lidí má psychické problémy? Že to je spouštěč obezity u většiny? Já si myslím, že ne. A myslím si, že obhajovat plošně obezitu tím, že plyne ze zdravotní problémů, psychický problémů není uplně dobrej nápad.

Offline Zuzuli
3680 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:44

brrr ja prave presne takhle naha v predklonu stala na porodnim sale, kdyz mi pred sekci pichali spinalni anestezii. A moje kamaradka pri porodu na sobe nesnesla zadne obleceni, tak z prijmove vysetrovny sla naha do jineho patra na box, odmitla i ten prehoz. ale nekdo nas u toho nefotil.

A zrovna souhlas ve VFN s nahlizenim do dokumentace pro studijní ucely a porizeni pripadne fotodokumentace, jsem podepisovala pred dvema tydny, kdyz jsem sla na petCT. Bylo tam striktne uvedeno, ze to je jen pro interni ucely a maximalne pro mediky k nahlednuti. O souhlasu se zverejenim tam nebylo ani slovo.

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:47

Tabea asi bych nečekala, že porodník bude dávat fotky z operace slepaku 

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:48

Karjaale to není tak, že z psychických problémů dostaneš PPP, ale samotná PPP JE psychický problém, kolotoč, z kterého bez pomoci není možné vystoupit. Není to tak, že každý obézní/anorektik se do toho dostal v důsledku nějakého psychického problému, že by byly vždy spouštěčem. Dostaneš se do toho z tisíce různých důvodů, nejen z důvodu psychické nepohody, ale pak už nejde vyskočit ven a psychická nemoc je na světě.

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:49

Karja no jak jinak chces pojmenovat to, ze jsi zavisla? Ze vis, jak by to melo bejt spravne, ale nemuzes s tim nic udelat....myslis ze nevedej ze staci mit stejnej prijem jako vydej?

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:49

711990 hele mne je to v podstate uplne uplne jedno, proc jsou ty lidi obezni. Nepracuju v primarni peci.

Muj osobni cil je se o ne postarat a nezahubit je. A je to nekdy sakra vyzva. Tak se nediv, ze zdravotnici obezitu hejtuji. Podobna vec je koureni.  

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:50

Jos nevim, od nekoho v tvym veku bych cekala trochu empatie. A ne takovyhle vyjadrovani. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:54

Tak zrovna minulý týden proběhl médii článek Apoleny Rychlíkové o tom, co se děje na Discordu. Bych si klidně tipla, že už tam ty fotky lítaj taky.

Nejspíš nebyly pořízeny bez souhlasu. Ale zajímalo by mě, jak moc byl DOBROVOLNÝ (kolik lidí řekne ne svému lékaři) a INFORMOVANÝ (k jakému účelu a kde budou použity).

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. ledna 2025 10:00

viktorka_od splavu nokdy jsem se s takovym focenim nesetkala. Foti se treba rany atd u pac. V bezvedomi, hlaseni jsou soudu. Ale to smaozrejme neni urceno k vystavovani na internetech a hrozi ti za takove vyneseni fotky postih

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2025 10:01

Karja ano. Resp. myslím, že bez podpory psychologa zvládne z takto obézních zhubnout málokdo. Protože to, co píšeš, všichni vědí. Vědí, že musí mít větší výdej než příjem, že jsou s tím spojená zdravotní rizika. U kouření to lidi vědí taky a přesto kouří. Tohle možná může pomoct zkraje, spíš jako prevence. Alkoholik se jde léčit do léčebny nebo dochází do ambulance, do samé potřebuje i obézní.

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 10:14

Karjahlavně zdrave zhubnutí je běh na hodně dlouhou trať. Sleduji na instagramu mladou ženu, která právě před rokem začala hubnout. Ji zdravě, chodí cvičit a za rok zhubla 30 kg. Ale stále je obézní a tipují, že má stále přes sto kg. 

Takže je důležitá podpora a léčba. Ale zároveň řešit, jak upravit vybavení, najít optimální dávkování léků, aby se jim během té doby, než zhubnou, dostalo lékařské péče.