Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:15

notna a jak presne ti tlusta pani v predklonu prijde jako dokumentace zdravotniho problemu?

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:16

Pinot Noir 711990 A vy si myslíte, že někdo z personálu si řekne "hele ted se nedívá, tak si jí blejsknu"? Mně to přijde jakože hodně za hranou realnosti, zvlášt když je ten člověk nahej. To podle mě si nikdo nemůže lajznout. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:17

Jos hele, ale to pořád není důvod někoho takhle vystavovat. I tlustý člověk je pořád člověk, který má svoje city. Jasně, je potřeba ho informovat o rizicích, ale spíš je potřeba nabídnout mu pomoc a ne si na něj ukazovat, jak je tlustý.

(Moji mámu u Apolináře chyba lékaře malém stála život, takže si myslím svoje. Ale to s tímto vůbec nesouvisí.)

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:17

Karja uprimne jo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:18

711990 já si taky myslím, že o tom nevěděly 

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:18

Jos prosim tě, ja vůbec nepopírám, ze je to rizikovy a problematicky, ale vystavovat po internetech rodici ženský v choulostivý situaci s holým zadkem a podívejte se na tlustosku mi teda ok fakt neprijde 

(narodily se mi tam obě děti) 

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:19

Karja bohužel ty fotky tak vypadají.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:19

Karja ja si teda taky neumim predstavit, ze by si me lekar v nemocnici tajne fotil.. jako jsem dost paranoik ale to je i pro me dost za hranou. co ty na to Jos ?

Online Zuzuli
3680 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:21

Jos ono je vlastne dost smutny, kdyz ti nekdo rovnou rekne, ze kdyz jsi z nejakeho duvodu rizikova, tak pri tak citlivem a dulezitem okamziku, jako je porod, muzes na nejaky citlivy pristup rovnou zapomenout... co jsem tim sama prosla, tak uplne chapu, ze hodne zen chce rodit doma. Ac ja sama bych si to nevybrala. Ale vazne me mrzi, ze tady nechodi do porodnic jen ty rizikove, ktere by meli potrebnou peci a cas personalu, zatimco ty nizkorizikove mohou legalne rodit doma nebo v porodnim dome, jako je celkem bezne treba v nizozemi.

Protoze sorry, ale i tohle celkem snizuje tu porodnost. Mam dve kamaradky, ktere mely v prazske porodnici takovy porod a pristup personalu (vyvolavani, protoze uz bylo po terminu, celou dobu straseni, ze stejne skonci na sekci, konstatovani, ze stejne neporodi sama a pak stacilo, ze se zmenila smena a nova asistentka netrvala na lezeni na zadech a pri poloze na boku se pak dite celkem rychle narodilo, jednu zapomneli dve a pul hodiny napojenou na monitor a nereagovali na zvoneni), ze podruhe uz v zadnem pripade rodit nepujdou.

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:21

711990 Já se teda omlouvám, ale asi jsem se nesetkala ani ve svém životě s lidmi co znám blíž, ani v TV prezentovanými v nějakých těch hubnoucích pořadech nebo kdo o tom otevřeně mluví, s někým obezním,tak že už je to velký zdravotní problém, u koho by za to mohly ryze zdravotní problémy.. Fakt si myslim, že je to mizivé procento. a pokud to nepřiznáme, že to je fakt životospráva, tak to s tím procentem obezních dětí nic neudělá, protože se bude furt omlouvat "no jo, máma je tlustá, tak to má po nás....". 

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:24

Pinot Noir viktorka_od splavu Já si myslim, že to je tak vysoké riziko, leda že by ty paciantky nebyly vůbec nějak svéprávné či byly prostě mimo vnímání, že ten člověk musí vědět, že se nikdy neohradí, jinak přesně mi to přijde jako hrozné riziko. 

A ta první fotka mi právě vůbec jako momentka nepřijde, přijde mi, že ta žena se právě trochu jako zakrývá a počítá s focením. 

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:26

Karja no jenze je rozdil mezi "nemely se tak vyzrat" a tim, ze v urcity chvili proste neni v moznostech tech lidi proste prestat jist a neudelali to umyslne prece. Alkoholikovi taky poskytnes peci, drogove zavislymu taky, odvykani koureni totez, zatimco tlustymu reknes "tak proste nezer". 

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:26

Karja tak jasne, ze je to životospráva, ale těch faktorů je tam víc a vláčení bahnem internetu jeste nikomu nepomohlo 

Online Zuzuli
3680 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:27

Karja jenze ty ty morbidne obezni lidi nenamotivujes k hubnuti tim, ze je takhle verejne zesmesnis a vystavis je na socky, kde si kazdy v komentari odplivne nad hnusnou hrosici, u ktere nechapou, ze na ni nekdo vubec vlezl, aby musela jit rodit... spis tim zpusobis, ze pak tu pomoc u odbornika ani nevyhledaji, kdyz zrovna lekar tohle udela. Nebo si myslis, ze tehotna obezni zena se na to podiva a rekne si, ze je nacase honem zhubnout 50 kilo, aby z ni meli v porodnici radost?

Lekar ma edukovat, seznamit s riziky a poslat ji za odborniky, kteri ji poskytnou opravdovou pomoc.

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:28

Kde jste přišly na to, že ty ženy rodí? 711990 

Online Zuzuli
3680 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:28
Reakce na 711990:

Karja no jenze je rozdil mezi "nemely se tak vyzrat" a tim, ze v urcity chvili proste neni v moznostech tech lidi proste prestat jist a neudelali to umyslne prece. Alkoholikovi taky poskytnes peci, drogove zavislymu taky, odvykani koureni totez, zatimco tlustymu reknes "tak proste nezer". 

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:30

brrr ja si nemyslim ze sou tehotny nebo rodej a psala jsem to hned na zacatku. Ale furt jsou to pacientky v nemocnici...

Online Zuzuli
3680 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:30

brrr tak jedna na sobe ma poporodni sitovane kalhotky, tak ta uz nerodi. A druha mi prijde, ze je na porodnim sale/boxu.

Ale spis nevim, proc jindy nez pri porodu, by nekdo pozoval gynekologovi nahy...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:32

Karja jenže obezita je nemoc, stejně jako anorektičce nepomůže říct tak se najez, ani tady nepomůže říct nejez kraviny. Dost často za tím jsou nějaké psychické problémy nebo prostě je to tak velký úkol, že na to sami nestačí a tak dopředu rezignují.

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 09:33

notnaale o ten souhlas jde. Pokud byl, byl dán k zveřejnění na sociální síti? Instagram není lékařsky časopis. A jelikož příspěvek má být už smazán, tak spíš souhlas nebyl. 

A k tématu by byly jistě lepší fotky víc ukazující na problém. Tady vidím dva tlusté zadky. Nic víc.

Jos jako, že si to zaslouží?