Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 08:43

Fiction Jos 

Já mám obézní matku, myslím si o tom svoje. Teď se objednala k ortopedovi, kvůli kolenům. Ségra ji ještě podporuje ve výměně kloubů. Zbláznily se myslím obě, já zažila, co to je rozcvicit ty kolega i tchána sportovce a říkám jim oběma, že to nedá. 

Ale ti lidi mají úplně pomotanou představu o svém těle. Tchýně si teď poručila, že ji mám půjčit nejakou svoji starou zimní bundu, protože její je špinavá od psa (nechám teď bokem ten požadavek jako takový). Jenže ona má tak o dvě konfekční velikosti víc než já a to už nemluvím, že moje starší bundy byly všechny ještě o další číslo až dvě menší. Byla ráda, když se vešla do staré bundy mého muže. 

Offline Černá kočka
1745 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 08:50

Fiction Jos Laici nejsou samozrejme schopni videt vsechny ty dusledky co vy nebo i sestry a dalsi personal, takze kazda osveta je dobra. Kdo chtel tak tomu oci castecne otevrel uz covid a to, ze JIP a ARO  plnili z vetsi casti obezni pacienti kde uz samotne pretoceni pacienta na bricho byl horor.

To ted neni na vas, to nemuzete nijak ovlivnit, ale absurdni je jak porad vypada stravovani v nekterych nemocnicich, to je kolikrat vyber toho nejhorsiho, treba dva obyc. rohliky a kus salamu, zadna zelenina apod a tohle se serviruje kolikrat obeznim lidem, teda ne ze by to bylo v poradku to davat komukoliv. A penize jsou jenom cast problemu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. ledna 2025 08:59

continuity moje babička je taky obézní, výměn kloubů má za sebou několik a vždycky byl nějaký problém. Má pořád vyšší zánětlivé parametry, takže se to obvykle komplikovalo nějakým zánětem... Nerozcvičila to pořádně nikdy, ale to je dost povahou - do rhb zařízení nechce, už chce být doma, natož do lázní, venku to rozcházet nebude, sousedky by se jí vyptávalyÚplně opačný přístup než mají druzí prarodiče.

Teď jsem venku s malým potkala jednoho pána s chodítkem. Prý každý den musí ujít 1000 kroků, což je dvecet těhlech rovinek, aby neskončil na vozíku. Tak každý den chodí. 

Offline moora
8663 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 09:38

Tak pan doktor je mozna dobrej doktor (nevim, neznam), ale jinak je to debil. Pokud potreboval ilustracni obrazek, existujou fotobanky nebo AI mu ho vygeneruje za 0,1,2...

A jeste jsou to fotky nejspis z nemocnicni ordinace / salu. Se nedivim, ze ho zamestnavatel vykosti

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 12:43

moora 

Taky bych řekla.

Navíc nějak nechápu, proč by se nějaká pacientka měla nechat fotit úplně nahá, byť zezadu. Ergo pochybuju o jejím souhlasu. (vono teda už úplně stačí, že ji tam chuděru nechaj nahou stát, to jsou příšerný praktiky, dehonestující už jen samy o sobě)

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 12:46

JankaM 

Máš pravdu, fakt se ty velikosti měněj, jak jsme nedávno konzultovaly i s Mini . Včera mi přišly tepláky z Arketu... a na rozdíl od dřívějška je mi M velký. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 12:46

barbucha No to teda. Já nechápu ani ty fotky na krabičkách cigaret, odradilo to někoho přestat hulit? Chybějící prst, díra do krku, bába v pytli.

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 12:49

Kan 

Já mám nejradši ty s malou rakvičkou

Offline Miru
16595 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 12:50

barbucha 

...z každé krabičky si ten obrázek odstřihnu pryč...

Offline Mini
příspěvků moje polička 31. ledna 2025 12:51

barbucha blbý akorát je, že oni nedělají úplně všechno ve 32 nebo xxs Ale tak třeba začnou :)

Offline Samantha
3286 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 12:52

continuity Tak nevím, jak velkou má tvoji máti nadváhu, ale vím z okolí, že od určité hmotnosti pacienta operaci odmítají, dokud neshodí. Ony takové klouby asi nebudu totéž, co nová zubní plomba  

Offline Mini
příspěvků moje polička 31. ledna 2025 12:58

Jak jste tu psaly, je to někdy těžké. Dnes jsem šla kolem prodejny Bez potisku, kde mají ve výloze reklamu "Sebeláska sluší každé velikosti". To pak asi tu motivaci člověk hledá hůř.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 12:58
Reakce na barbucha:

Kan 

Já mám nejradši ty s malou rakvičkou

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 13:04

marieu díky za ten vhled, moc zajímavé a přínosné.

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 13:16
Reakce na Fiction:

Jos Protože jsem taky doktor z ARO, tak tě jen chci podpořit, je to opravdu zoufalství, jak jsou lidé stále tlustší. Místní sociální bublina (není to myšlena nějak dehonestačně) opravdu netuší, jak vypadá průřez pacientskou základnou, zhruba polovině lidí je jedno, že by bylo vhodné se pravidelně mýt, čistit zuby, je jim jedno co jedí, kolik váží, kolik toho vypijou a vykouří, ty, doktore, se smekej a nějak si poraď. V našem oboru už je na nějaké prevence pozdě..

A u toho otěhotnění, průběhu těhotenství a samotného porodu monstrozne těhotných je to fakt často horor, spontánně to nejde, nejdelší spinální jehla nestačí, potom boj o dýchací cesty...

​A tohle mě šokovalo..

Offline Jos
příspěvků moje polička 31. ledna 2025 13:20

Samantha jenze jak kde. Nekde te odmitnou, jinde te ortoped vezme. Kdyz jsme delali asi 135kg pacienta, tak jsem se ozvala a ortoped, zze v pohode. Ze ta endoproteza tu nosnost ma. Nicmene dokaze pacient adekvatne rehabilizovat? 

tady jen pro ilustraci dnesni pani, 34 let, zcela anonymizovane pouze vaha a vyska. K tomu bohuzel kouri krabicku denne a ma celkem smutnou rodinnou anamnezu (umrti na ca streva v nizkem veku u rodice). Zajimava je hodnota IBW (idealni vahy na danou vysku). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. ledna 2025 13:22

Samantha to by mně fakt zajímalo, jaká ta váha je. Protože moje babička je obézní opravdu hodně a kloub jí vyměnili. Mužova byla ještě větší kus a taky měla klouby vyměněné.

Offline Friga
2050 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 13:31

Mini ja si myslim, ze clovek, ktery se ma skutecne rad, bude nachazet motivaci k hubnuti snaze nez clovek, ktery se ve skrytu duse nesnasi. Mam pocit, ze zanedbavani sebe sama (patri tam i spatna strava) je jen odrazem snizeneho pocitu vlastni hodnoty. Nejake pocity menecennosti ma spousta lidi, lisi se v intenzite a v tom, cim si to lidi kompenzuji. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 31. ledna 2025 13:44

Friga já nevím, mám kolem sebe pár skutečně obézních lidí, kteří jsou naprosto v klidu a pohodě. Prostě si hrdě nosí svých x kil navíc, neomezují se vůbec v ničem, pohyb jim nic moc neříká. A jsou to lidé vzdělaní, s rozhledem. Že by to byla přetvářka si nemyslím. Zda si uvědomují zdravotní rizika netuším, každopádně snaha o změnu životního stylu žádná, libují si v tom. 

Offline Jitka77
1906 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 13:52

To je tedy debata. Já úplně chápu frustrované zdravotnické pracovníky, že si mimo svou profesní roli upřímně odfrknou, od toho přátelské kruhy jsou. Ale celkově mi tady to hromadné pohoršování se připadá trochu laciné. Víme prd, čím si kdo v životě prošel. Spousta lidí mohla být dávno v blázinci, na drogách nebo si hodit mašli, a jsou jenom tlustí. Dovolují si zabírat místo, když by měli radši sklapnout a ztratit se, aby nikoho neobtěžovali. Hrozná troufalost!

Náš národ je hluboce nezdravý, velký kus světa je. Na někoho to dopadne míň, na někoho víc. Jednomu vypoví hlava, jinému záda, každého život nějak povláčí, přitom se o něho nikdo neprosil. Můžeme si to tady navzájem na chvilku udělat míň strašné, to je asi tak všechno. Ale radši se budem navzájem topit a shazovat, aniž bychom o druhého měli opravdovou starost, nebo byli vůbec ochotní ho vidět jako člověka...