Raduza já myslím, že to nepoznáš, pokud ty lidi neznáš opravdu velmi dobře.
Omfg
Jitka77 amen
Ty jo, sebelásku si přece fakt zaslouží každej, hubenej i tlustej
Potrefenáhusa ale to já souhlasím. Jen, jak už tu bylo zmíněno, možná, že když člověk, který by ze zdravotního hlediska tu váhu upravit potřeboval kolem sebe vidí/slyší nebo si to tak pro sebe přeloží, že je takto vlastně víceméně v pořádku, tak se třeba bude cítit i dotčen, pokud ho i např. lékař na to upozorní.
Nechci se nikoho dotknout, nikdy bych nikoho v tomto směru nijak nekomentovala. Z rodiny vím, že udržet si zdravou váhu není snadné.
Jitka 77 - Ja si myslím, že viac ako poukazovanie na kokrétneho obézného chudáka tu ide viac o uvedomení si trendu, smerovania. A to je, aj preto, že to mnohí bagatelizujú, a ukľudňujú sa tým, že sa majú radi takí, akí sú, hlavný problém . Je proste evidentné, že spoločnosť sa v globále stáva obéznejšou a rovnako evidentné je, že z toho plynú problémy - nielen pre tých jedincov / nech už je dôvod ich nadváhy akýkoľvek / ale najmä pre celú spoločnosť .
...ano
Blanka Jenže tento vážný společenský problém nijak nevyřeší zveřejnění těch fotek, kterými to tady vlastně začalo (které tedy hlavně ilustrovaly estetickou stránu obezity) . Já už jsem to tady jednou dnes psala, ono to není všechno jenom v těch konkrétních lidech,ale částečně i o tom jak to tady funguje. Co vím, tak není výjimka, že obézní pacient se třeba po nějakém úrazu, infarktu apod. dozví, že by měl zhubnout a v té samé nemocnici dostane k večeři dva obyč rohlíky a kus nejlevnějšího salámu. Jasně pár večeří ho nespasí, ale co si myslet o situaci ve společnosti, kde se něco takového bere jako že je to OK? Jistě existují různé ambulance a poradny pro redukci váhy, ale rozhodně v ČR nic takového nenajdete v každém městě a není úplně jednoduché se do nějaké takové poradny dostat. Vždycky budou jedinci, kterým to bude putna, ale myslím, že některým lidem se dá pomoct. EDIT: Kolikrát je to spojeno i s potřebou psychologické pomoci a v této oblasti to také není úplně ideální.
...no, on taky ale člověk v prvé řadě musí chtít se sebou něco dělat. A když chce, tak v současnosti je tolik dostupného materiálu, že je to jen o tom - chtít...
Někomu stačí načíst info ohledně stravy, někdo potřebuje výživ. poradce, někdo psychologa, někdo všechno dohromady vc trenéra. Ale základ je, že ten člověk chce.
Jenže když se dělají reklamy s tlustými lidmi, tak to těm tlustým jen potvrzuje, že tloušťka je normalni.
Pak je to i o výchově. Můžou rodiče dětem x krát něco říkat(nejez brambůrky, nepiju energetiky a kolu, bez ven..., atd.), ale pokud oni sami se tím neřídí, tzn sedí doma na zadku s mobilem před obličejem, k tomu chroustaji eckovy pochutiny a jediný pohyb je k autu a z auta...
Jitka77 Na druhou stranu potkáš lidi, který život opravdu nešetřil, a nejsou v blázinci, na drogách ani obrovský, naopak lidi, jejichž život byl objektivně celkem vlídnej a oni jsou pořád nespokojený a nadávaj. Na život, na vesmír, na vládu...Každej jsme jinak odolnej, jasně, ale jak tělo, tak hlava jsou něco, co je potřeba opatrovat a nečekat, že to za nás udělá někdo jinej. A být samozřejmě solidární s lidma, kterým v tom zabrání nemoc.
Mě vždycky překvapí, že se lidi během toho procesu, kdy ta velká obezita vzniká, neleknou ztráty schopnosti sebeobsluhy. Že někdo v 50, 60, bez jinýho zdravotního důvodu, považuje za samozřejmost, že ho někdo pomůže zvednout. Zažila jsem i malýho obezního kluka, co chtěl zvednout z lehátka, protože se v šesti sám sice zvedne, ale dá to námahu. Že když se pak přidruží nemoc nebo stáří, že by jim někdo i pomohl, ale fyzicky to není reálný.
Pařízka určitě neobhajuju, zažila jsem jeho chování před mnoha lety ještě jako medik a nešla bych k němu. Odborník může být skvělej.
Černá kočka Psychologickou pomoc musí člověk hledat a většinou i zaplatit /psychoterapeuti hrazený pojišťovnou mají plno i pro děti/. Na začátku si ale stejně jako alkoholik musí přiznat, že má problém, že ho chce řešit a že ta hlavní práce a zodpovědnost bude stejně na něm. Nikoho nejde léčit jemu navzdory, často se to teda děje, ale není to moc úspěšný.
Mám 156 cm, 63 kilo, a mám ofiko nadváhu, s čímž teda bojuju neskutečně. Teď jsem koukala na fotky z léta, a fakt jsem prostě byla tlustá (a to jsem měla 65). Moje nížka mi neodpustí žádné kila navíc, bohužel. V 7 měsíci jsem skončila v Motole se slepákem, taky si mě fotili jako ukázku pro mediky, vystřídalo se mi tam půl ročníku fakulty, prostě úkaz. A bylo mi to upřímně jedno, jen ať se mrknou. U prvního porodu jsem celých 11 hodin strávila nahá ve sprše, a bylo mi to úplně čuk a gek. Tam kdyby si mě někdo fotil, tak to ani nevím. V tom Motole jsem potom ležela na udržovačce, a obézní byly tak 3/4 ženských. Třeba jídlo tam bylo skvělé, obří porce, a já jim je upřímně záviděla, protože jsem vyfasovala bezezbytkovou dietu:D Ale zase jsem obě těhotenství skončila plus 9 kilo, jenom. Mám obézní švagrovou, tchýni, tchána, a muž jen díky povaze své práce a sportu nevypadá jako oni, ale má taky hřmotnou postavu. Našich holek je mi do budoucna fakt líto, taky nebudou nijak vysoké a genetiku neobčůrají...
Chci tím říct, že je jednoduché být obézní, když si jako já nesete z rodiny lásku k pečivu (protože bylo levné), odbývání se jídlem (nemám čas), atd.
Miru Kdyby to bylo tak jednoduché .....
Víš s čím je obezita a hlavně těch vyšších stupňů spojená? S nižším vzděláním. Pro určité skupiny lidí je těžké se vymotat z problémů, ať už je to nízké vzdělání, dluhy nebo právě obezita.
mirajo Nepíšu o léčení nikoho navzdory, píšu o dostupnosti.
Já bych řekla, že je je tou sebelásku se tu myslí pozitivní body image podle tohlodle obrázku:

Platí to myslím obecně, i když je tam napsáno děti/dospívající, protože to pochází z brožury Jak mluvit s dětmi o vzhledu těla, kterou mimochodem doporučuju a je volně ke stažení tady:
Josta ibw hodnota mi teda přijde docela přísná. Já měřím o něco míň a ibw mi to spočítalo na 56 kg, které když jsem měla, tak jsem byla dost hubená a hodně sportovala.
Ty jo, sebelásku si přece fakt zaslouží každej, hubenej i tlustej
Souhlas!
A myslím si dokonce, že bez toho nezhubneš
monis ano. Já mám 165 a 62 až 65 kilo jsem měla celý dospělý předthotenský život a byla jsem štíhlá (ne hubená). Teď mám asi 67 a je to už v pásmu nadváhy, myslím. Ale sebekriticky musím uznat, že dřív to byly svaly, takže ten objem je jiný.
Evaeva ale klidne zhubnes... akorat se ti to vyrazi zas nekde jinde.monis tak ja znam odmalapoucku, ze muz by mel vazit tolik kg, kolik ma na vysku minus 100, a zena o 10 % mene. ze se to v dnesni dobe zda prisne... my jsme ale takhle evoluci postaveni, malo jist a hodne se hybat. ze se nam nechce to je ovsem smula, zdravi vypada takhle. a jo, taky uz jsem nad a je to tezky, tezky
Jitka77 jenže ve finále je to fuk, čím si kdo prošel, pokud narostl do takových rozměrů, že zdravotnická péče o něj způsobuje okolí mrákoty. A to byl účel toho článku i komentářů zdravotníků.
viktorka_od splavu jasně, tak to je možný.
Já bych zase nebyla tak přísná. Ve vyšším věku je mírná! nadváha prospěšná, protože máš základ na zvládání nemocí. Jako nejdůležitější vidím zachování kondice, hybnosti a svalové hmoty v co největší míře.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje