Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 02. února 2025 18:11

Moja mama má extra dobré spaľovanie, inak by pri svojom spôsobe stravovania mala 200 kg, takto má 'len' polovicu. Nikdy ju nebolelo brucho, takže vôbec nevie, čo je to držať diétu zo zdrav.dôvodov. akurát počas chemo sa obmedzovala.

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 02. února 2025 18:41
Reakce na Samantha:

Miru No já se sobě chci líbit, taky to tělu pořád říkám. Jenomže v mém věku tak nějak mi přijde, že je tělo hluchý

A přitom před pár lety fakt stačilo moc nežrat. Jenže já nepiju colu ani jiné sladké limonády, nepiju alkohol (max narozeninový drink) ani pivo, nejím sladké, nejím brambůrky, hamburgery a další fast food... Co tedy mám vynechat?

Procházky se psem 3x denně (okolo 8 km), zaměstnání nesedavé a fyzicky namáhavé (pořád se někam běhá, obíhám babičky, vozím klienty). A stejně jsou mi džíny těsnější

​Hele, ja nevim, kolik ti je, ale mne je 47 a resim ted uplne stejny problem - stravuju se vicemene jako ty, chodim tedy min, protoze mam dva male choulostive psiky, kterym se porad neco nezda na pocasi; a praci mam dost sedavou, ale snazim se do kompenzovat tim, ze vstavam ze zidle a chodim po budove jak to nejvic jde. Treba klienty na sezeni bych si mohla nechat privest, ale chodim si pro ne sama. No a v rijnu jsem zacala s tou posilovnou, cvicime s trenerkou dvakrat tydne (vim, bylo by potreba vic, mam v planu to postupne navysovat, ale resim i nejake zdravotni problemy, tak musim pomalu).

A telo taky porad nic

Bricho mi visi pres dziny, ze by sis myslela, ze jsem v patem mesici  

Ale jak na to tema porad neco ctu a studuju, tak fakt verim tomu, ze v tom hraji roli i jine faktory, u me konkretne hormonalni zmeny pred menopauzou a nedostatek spanku. Chronicka nespavost je strasnej previt

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:00
Reakce na Miru:

viktorka_od splavu 

...takové měřítko je, dát si své dlaně natěsno k sobě "do mističky". A to je porce.

​Mam podezreni, ze na porcich bych mohla trochu ubrat

Svoje soucasne porce jsem si vzdycky oduvodnovala tim, ze potrebuju, abych v pohode vydrzela do pristiho jidla, protoze se to snazim delat, jak pises - tri, ctyri hodiny mezi jidly, zadne "uzobavani" v prestavkach, a nejist na noc. Ale ted kdyz si predstavim ten svuj flak lososa...

Offline viktorka_od splavu
49375 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:07

MP Marge tak "flak lososa" urcite neni problem. spis co k nemu:-)

Offline Miru
16880 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:21

MP Marge viktorka_od splavu 

...tak když flák lososa, tak malinký brambůrek, nebo sladký brambůrek.

Jinak doporučuju saláty. Ale ne zeleninové(papriky, okurky, rajčata, atd. - to až v létě. Jednak to ochlazuje, druhak nadýmá a těžko se to tráví), nýbrž

opravdu listové saláty - rukola, polníček, ledový, atd. Natrhat na kousky a k flákotě.

Nebo dušenou či vařenou zeleninu. Nebo až když je losos skoro hotový, přihodit tam tu libovolnou zeleninu a chvíli ji společně podusit, a už není syrová...

Jj, ty porce...

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:27

MP Marge viktorka_od splavu Mirulidi neblbnete.

Takto vypadá losos s brambory, 200g je už celkem dost a pořád je to v pohodě. Když si k tomu ty brambory nedáš, vše čeho dosáhneš bude, že budeš mi za chvilku chutě na sladké, protože chybejici sacharidy.

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:28

viktorka_od splavu Miru Ja si k nemu tradicne delam quinou a chrest. To by melo byt v pohode!? Ale sezeru ho fakt velkou porci a jeste i s kuzi

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:29

MP Marge hod si to do těch tabulek a budeš vidět hned. Když bych se v tomto jídle měla čehokoliv vzdát, tak určitě kůže. 

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:30
Reakce na continuity:

MP Marge viktorka_od splavu Mirulidi neblbnete.

Takto vypadá losos s brambory

​Jako ze hodne!?

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:30
Reakce na continuity:

MP Marge hod si to do těch tabulek a budeš vidět hned. Když bych se v tomto jídle měla čehokoliv vzdát, tak určitě kůže. 

​NIKDY!!! 

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:31
Reakce na MP Marge:

​Jako ze hodne!?

​jakoze normalne 

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:31

MP Marge tu máš srovnání s tou quinoou. Tam bych možná ubrala (obecně mají obiloviny větší kalorickou densitu než brambory). 

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:33

MP Margevždyť píšu, že je to v pohodě! 

Moje nervy.

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:33

Potrefenáhusa Jo tak!

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:34

Před nějakou dobou byl článek v respektu o obezitě u českých dětí, která vypadá jako hodně velkej pruser, nenarostlo procento obézních, ale skokově narostly procenta velmi obézních - vypadá to, že na vině jsou hlavně sladký nápoje, energie drinky, pak chipsy....ja jsem to psala uz několikrát, mame coop u zakladni školy a dětský hřiště na školním a kdyz vidim, co si kupujou a pak žerou na tom hřišti, je to fakt děsný 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:36

Miru tohle je myslím už vyvrácené, vynechávat přílohy, ne? Jídlo by mělo obsahovat komplexní živiny, sacharidy tam normálně patří. 

Já teda taky mám moc ráda maso nebo rybu jen se zeleninou, ale vyvarovala bych se doporučovat to jako správnou cestu. 

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:36
Reakce na continuity:

MP Margevždyť píšu, že je to v pohodě! 

Moje nervy.

​Na nervy je prave dobra ta kuze z toho lososa

Ja si jidlo nevazim, ani nedavam do kalorickych tabulek, coz bych asi mela zacit, ale snazim se s prilohama opatrne - tak pul salku celozrne ryze nebo te quinoy, pripadne par bramburek. 

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:38
Reakce na Potrefenáhusa:

Před nějakou dobou byl článek v respektu o obezitě u českých dětí, která vypadá jako hodně velkej pruser, nenarostlo procento obézních, ale skokově narostly procenta velmi obézních - vypadá to, že na vině jsou hlavně sladký nápoje, energie drinky, pak chipsy....ja jsem to psala uz několikrát, mame coop u zakladni školy a dětský hřiště na školním a kdyz vidim, co si kupujou a pak žerou na tom hřišti, je to fakt děsný 

​To je tady v USA uplne to same, mozna jeste i horsi. Nechapu.

Offline Miru
16880 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:39

continuity 

...vše je individuální.

Osobně si bílkovinu(maso) dám s přílohou vyjímečně - jsem pak zralá si jít lehnout.

Maso mám nejraději s nějakou tou zelenou přílohou, vejce zrovna tak.

Pokud člověk chce se sebou dělat, měl by číst.

Shánět si informace z různých zdrojů, dostat toho teoreticky do sebe co nejvíc a sám si z toho udělat jakýsi výtah, podle svých preferncí, požadavků, zvyklostí, atd., a pak se podle toho zařídit, fungovat.

Co vyhovuje jednomu, druhému sedět nemusí.

Ale kdybych měla doporučit něco bez ohledu na cokoliv, tak zmenšit porce, neuzobávat mezi jídly, vyhodit sladké nápoje, hýbat se.

Je každého volba, co se sebou ne/dělá.

Ať už jde o tělo/postavu, vzhled, vzdělání, atd.

Člověk může, co chce

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:41
Reakce na žluťásek:

Miru tohle je myslím už vyvrácené, vynechávat přílohy, ne? Jídlo by mělo obsahovat komplexní živiny, sacharidy tam normálně patří. 

​Ja bych rekla nevynechavat, ale omezit. Protoze zatim co jsem cetla od vyzivovych poradcu se zamerenim na zeny pred menopauzou, nebo od lekaru, kteri se specializuji na celostni medicinu, tak se vsichni shoduji v tom, ze po ctyricitce telo ty sacharidy zpracovava jinak a nepotrebuje jich tolik