letfenixa ja musim rict ze nemam absolutne odhad kolik muzu snist, dokud si to nezadam do kal. tabulek. a to nejim zadne hranolky, rizky, knedliky.. pritom jsem schopna pretahnout i o pulku aniz bych se nejak precpala
Omfg
viktorka_od splavu a mne třeba to těhotenství úplně vypínalo pocit sytosti, vůbec jsem nějaký přejedeni necítila, ze už mám dost, věřím, že někdo to může mít třeba vlivem nějakých hormonu i normálně
Potrefenáhusa No hele, mně zase těhotenství vypínalo pocit hladu. Já jsem se vyloženě musela nutit jíst, takže věřím, že to někdo může mít i normálně a pak teda rozhodně nemá problém nepřibrat ;o)
Potrefenáhusa jo no, v tehotenstvi je to prechodny a po prechodu je to natrvalo![]()
DruI mně těhotenství vyplo pocit hladu v první trimestru a nahradilo to pocitem na zvracení. Takže já jedla furt![]()
viktorka_od splavu přesně. Kalorické tabulky dobře otevírají oči
Ja som sa vcelku bezbolestne v oboch tehotenstvach rok po roku držala na prijateľných váhach a dostala som sa aj na svoju východzú váhu aj obvod pása . Lenže som sa s tým uspokojila, a kým som sa spamätala - neprešlo viac ako 10 rokov a bolo tu 10 kg navyše . Dostala som sa späť, ale stálo ma to trošku toho odriekania a cvičenia , ale aspoň viem, že nič nie je natrvalo, a aj na postave, resp. na váhe sa nesmie prestať pracovať . / a ani potom nie je nič isté
/ .
...přesně. Když chci, aby tělo dobře vypadalo, musím na tom pracovat, musím zamakat. A nakolik vystoupíme ze své komfortní zóny, natolik budou výsledky.
Také je nesmírně důležitá trpělivost, kontinuálnost a to, jak si to nastavím v hlavě.
Pokud to má někdo spojeno s tím, že musí trpět, odříkat si, atp., tak to efekt dlouhodobý mít nebude.
KdYz si to ale nastaví tak, že se chce sám sobě líbit, že se chce cítit dobře, tak pak ten efekt je jiný...
(ono se to týká vlastně všeho - vztahu, práce...)
Miru No já se sobě chci líbit, taky to tělu pořád říkám. Jenomže v mém věku tak nějak mi přijde, že je tělo hluchý ![]()
A přitom před pár lety fakt stačilo moc nežrat. Jenže já nepiju colu ani jiné sladké limonády, nepiju alkohol (max narozeninový drink) ani pivo, nejím sladké, nejím brambůrky, hamburgery a další fast food... Co tedy mám vynechat?
Procházky se psem 3x denně (okolo 8 km), zaměstnání nesedavé a fyzicky namáhavé (pořád se někam běhá, obíhám babičky, vozím klienty). A stejně jsou mi džíny těsnější ![]()
Samantha tak kondíciu máš dobrú, to je myslím celkom podstatné
Díky, nechci být nevděčná. Ale nechci kupovat zase nový kalhoty![]()
Samantha ted uz je to o tom mnozstvi, bohuzel. telu staci cim dal min, ale hlava to nechce prijmout![]()
...jej, toho je moc!, na toto téma.
Tak stručně, podle mě to zásadnější:
- člověk nemůže jíst stejně velké porce jako ve 20, 30ti, když je mu 50+
- je dobré mít mezi jednotlivými jídly 4 - 5 h pauzu. Ale fakt nic(žádnej jeden bonbon, žádná jedna lžíce pomazánky, žádnej lok sladkého capiccina, atp., ani ovoce)
- opravdu je dobře 3 - 4 h před spánkem nejíst(každý chodí spát jinak, tak musí podle sebe)
- přibrat na váze se dá i jídly zdravými. Je to pořád o množství. Z toho plyne, že
- mohu si ponechat jídelníček, který mi chutná, ale viz výše
- pokud má někdo guilty pleasure třeba větrníky nebo smetanovou zmrzlinu, ok, ale ať si to dá jako jedno z jídel. A ne tím zazdít oběd či večeři
- pohyb - můžu nachodit třicet km a nezhubnu, pokud se budu procházet jak lázeňský švihák po kolonádě... Čili - jakýkoliv pohyb je o intenzite, tempu
- ostrá chůze je ideální , min půl hodiny, ideálně hodinu. Když je to ve zvlněné krajině, ještě lepší(schválně si sami zespoda na zadek, jak při chůzi zabírá, do kopce ještě víc...)
- jo, a ten, kdo kdysi svicil, sportoval, je ve výhodě. Tělo má svalovou paměť. Dotyčný se rychleji dostane do formy.
- je dobře posilování. Není nutné fitko(když pominou odborný dohled), stačí vlastní váha těla (kliky, výpady, atp. Materiálů, tipů je na netu spoustu),
protože i ty nejmenší svaly spalují více a efektivněji než tělo bez svalů. A neznamená to, že bude člověk "velikej"
- jestli někdo bude argumentovat tím, že nemá čas, je to pro mě, ve vší úctě, nesmysl(cest velmi vzácným výjimkám)
Když v dnešní době mají lidé myčky, pračky, sušičky, ty uklízeči roboty, jezdí na nákup autem, nebo si to nechají vozit, majínohem víc času oproti dřívější době a oproti některým lidem i v současnosti.
Taky stačí místo civění do mobilu nebo na Netflix nebo na Parfum prostě vyrazit.
Když člověk chce, jde to.
Fascinují mě příspěvky na insta, kde se jedinci s opravdu velkou nadváhou odhodlají, kousnout se a maknou!, a na casosbernych fotkách je pak vidět progres. To mě fascinuje![]()
Miru No právě, jedinci s velkou nadváhou zhubnou ze 130 na 80, to je hezky vidět.
Ale když máš shodit pas (záměrně nepíšu kila), tak to vidět prostě není.
Plus reakce okolí "... vždyť TY přece nejsi tlustá, co TY chceš shazovat ? ..."
Někdy mám chuť ty svoje špeky vytáhnout zpod košile ![]()
...no, je taky fakt, že člověk zpohodlní. A sice by bral trochu jinou postavu, ale nevadí mu to tak zásadně, aby s tím něco dělal.
Jsou různé typy lidí. Někteří potřebují, vyžadují podporu okolí, rodiny, jiní naopak si začnou sami, nikomu nic neřeknou (co kdyby to nevydrželi a přestali, co kdyby se jich furt někdo na něco ptal), a prostě si jedou to svoje na tajňáka a pak, po čase, až lidí začnou komentovat, že je, ty jsi zhubla, ne?, tak se jen usmeji, spokojene
...takové měřítko je, dát si své dlaně natěsno k sobě "do mističky". A to je porce.
Ale ne z toho udělat hromadu nahoru![]()
Samantha to je taková lidová představa, že všichni co mají nadváhu ji mají z větrníku a bůčku a svíčkové. Nemám ráda větrníky, ani dorty a bůček jsem měla naposled v 16 (ne ani ten japonský pomalu tažený jsem nikdy neměla).
Já si prostě koupím větší kalhoty, moje babička umřela v 82 sice jako hubena stařenka, jenže až do doby, co jí začla žrát rakovina pár měsíců před smrtí, měla docela nadváhu a taky sílu. U nás jsou takové všechny ženy v rodině, kromě maminy sestry. Ta teď vážně, ale ne úplně smrtelně, onemocnela. By myslím brala každé kilo, které si v životě odeprela. ![]()
continuity
Snad chápu, o čem píšeš. Radši zdravá, než podle svých (někdy zkreslených) představ štíhlá...
No asi tak.
Ještě bych k tomu teda dodala, že je dobré se vyprdnou na všechny influencerky, které tvrdi, že je potřeba ujít 10 tisíc kroku nebo jaké výkony. Protože i jeden blbý kilometr a tři patra jsou vždy lepší než žádný kilometr a vytah. spoustu lidí nemožnost ujít 7km denně odradí úplně.
Každý(!) pohyb se počítá a deset minut cvičení, ke kterému se dokope každý, je každopádně víc než nula minut.
continuity souhlasím s tebou. Přijde mi iluzorní představa, že člověk bude mít v 65 stejnou postavu jako v 25. Ne, že by na to měl člověk kašlat, ale zase bych na sebe byla hodná.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí