Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Miru
16880 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:44

žluťásek 

...mně osobně to vyhovuje. Není to dogma, že to jediné je správné. Ani jsem nic takového nenapsala, resp. píšu jen svoje tipy)

Já si ty sacharidy nahoním v jiných jídlech, jinak. Ale když jím maso(mě na něj stejně moc neužije), tak mi to vyhovuje se zeleninou.

Ale když juknete na profi sportovce(nemyslím množství jídla, ale skladbu), tak ty mají velmi často rýži a kuřecí, nebo hovězí a k tomu něco, vždycky ale nějakou zeleninu taky.

Jak říkám - shánět co nejvíce info, číst, sledovat, a pak si vytvořit vlastní program.

Myslím, že zrovna na insta je plno takových účtů, kde určitě rádi na soukromou zprávu odpoví. Člověk si může vybrat, kdo je mu sympatický.

Osobně jsem v životě do tabulek nekoukala. Jedu všechno pocitově. A čtu

Offline Miru
16880 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:47

...a přijde mi super, že spousta lidí, kdyby právě zmenšily porce, objem jídla, tak zhubnou, aniž by museli drasticky měnit skladbu svého jídelníčku.

A nebo ta svá oblíbená jídla občas prostřídat s tím zdravějším(pro tělo lepším), taky bezva.

Je to hra, kdy na konci se může člověk cítit lépe než předtím.

Je na každém, co chce

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:47

MP Marge ty tabulky urcite zkus, treba jen par dni. Budes myslim prekvapena. Rika jedna, co po trech dnech hlidani rvoucich se a jecicich vnoucatek (stejne je miluju, haranty!) sezrala krabici lazenskych oplatek

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:48
Reakce na Potrefenáhusa:

Před nějakou dobou byl článek v respektu o obezitě u českých dětí, která vypadá jako hodně velkej pruser, nenarostlo procento obézních, ale skokově narostly procenta velmi obézních - vypadá to, že na vině jsou hlavně sladký nápoje, energie drinky, pak chipsy....ja jsem to psala uz několikrát, mame coop u zakladni školy a dětský hřiště na školním a kdyz vidim, co si kupujou a pak žerou na tom hřišti, je to fakt děsný 

​Hele, ja jsem ve svem poslednim roce jako au pair byla u rodiny s tremi kluky, kteri nikdy nemeli k veceri nic jineho nez mrazenou pizzu anebo kureci nugety. Stridali to obden. Byla jsem tam pul roku a nevidela jsem je snist cokoliv jineho. Samozrejme po kazdem jidle kybl zmrzliny! K snidani takove ty umele preslazene cerealie s mlekem. Ptala jsem se jich, co maji ve skole k obedu, pry nejcasteji "hot dog". Ja myslim, ze ti snad v zivote nemeli cerstve ovoce nebo zeleninu v puse. A samozrejme lednice nacpana limonadami, a ve spajzu hory cipsu. 

Oba rodice byli morbidne obezni a vubec to neresili. Podotykam, ze se jednalo o vysokoskolsky vzdelane lidi.  

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:53
Reakce na Kokoska:

MP Marge ty tabulky urcite zkus, treba jen par dni. Budes myslim prekvapena. Rika jedna, co po trech dnech hlidani rvoucich se a jecicich vnoucatek (stejne je miluju, haranty!) sezrala krabici lazenskych oplatek

​To je po hlidani jecicich vnoucatek proste self-care

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:55

Jo, a kdyby nekomu pripadalo, ze tady plevelime a jsme mimo tema, tak "OMFG!!!" je moje typicka reakce, kdykoliv na sebe vyvalim bricho do zrcadla

Offline Mitzi admin
1514 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:57
Reakce na Samantha:

Miru No právě, jedinci s velkou nadváhou zhubnou ze 130 na 80, to je hezky vidět.

Ale když máš shodit pas (záměrně nepíšu kila), tak to vidět prostě není.

Plus reakce okolí "... vždyť TY přece nejsi tlustá, co TY chceš shazovat ? ..." 

Někdy mám chuť ty svoje špeky vytáhnout zpod košile

​Přesně Tě chápu. Nepotřebuju shodit ani kilo, ale od přechodu kynu a navíc mám 8. měsíc totálně sedavou práci a nestíhám se hýbat. Takže se svaly změnily na tuk, aniž bych musela přibrat... loňské léto jsem strávila u počítače a obávám se, že letos v létě ae budu stydět vytáhnout plavky.

Jasně, když se budu srovnávat s jinými vrstevnicemi, vypadáme stejně. Ale když se srovnám se svým o 2-3 roky mladším já, tak jsem teda roztekla jak nanuk.

A největší průšvih je, že pracuju doma a pořád "mám hlad" (jasně, nemám, prostě jím blbě!)

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 02. února 2025 19:58

Kokoska jenom jednu?

Offline Mitzi admin
1514 příspěvků moje polička 02. února 2025 20:00
Reakce na Kokoska:

​Oplatky Kolonáda by měly mít na sobě takové ty obrázky jako cigarety

Offline Raduza
příspěvků moje polička 02. února 2025 20:12

Mitzi

Já je mám moc rada, ale obrázek netřeba,  mě stačilo tohle.

Offline Mitzi admin
1514 příspěvků moje polička 02. února 2025 20:35

Raduza ​ myslíš cenovku? Ano, ta by mohla pomoct

Offline Raduza
příspěvků moje polička 02. února 2025 20:39

Mitzi ano, cenovku.

Offline Suya
příspěvků moje polička 02. února 2025 20:42

Raduza Aktualne v Kauflandu za 49,90

Offline Mitzi admin
1514 příspěvků moje polička 02. února 2025 22:39
Reakce na Suya:

Raduza Aktualne v Kauflandu za 49,90

​huš!prevíte

Offline Miru
16880 příspěvků moje polička 03. února 2025 02:37

Mitzi 

...jo, tak s tou "hmotou" to mám stejně

Sice jsem pořád štíhlá, ale oproti pár letům dříve je poměr svaly versus tuk v těle opačný. Holt už to není intenzivní aerobik nebo spinning(oba ty sporty jsem milovala. Ale zrušili mi to, holt maloměsto...), už to není ani fitko nebo běh(zdravotní důvody),

už je to jen chůze  a občas lehce amatérská joga. Ale aspoň něco, i to mě dobíjí(vždycky se na to těším) a udržuje.

No, na jinou hmotu v těle bych musela jinak máknout

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 03. února 2025 05:27

Miru k tem sladkejm bramboram vs klasickejm:

Offline Miru
16880 příspěvků moje polička 03. února 2025 05:33

711990 

...tak zase všechno nelze brát podle měřítka - málo kalorií = lepší.

Viz nízkotučné jogurty, atp.

Sladké brambory mají jiné benefity oproti klasickým bramborám(možno dohledat).

Nebo třeba avokádo - oproti listovému salátu je to taky energeticky jinde, ale ten přínos pro tělo je odlišný, pozitivně...

A opět - je to o porci, pokud někdo rád jí "hromady", tak jo, klasických brambor si může nandat více

...například zde:

https://www.fitness007.cz/blog/brambory-vs-bataty-co-je-lepsi/

https://www.g21-vitality.cz/magazin/bataty-ano-nebo-ano.html

(jako velmi podstatné bych viděla ten glykemický index - laicky řečeno - po klasických bramborách je rychleji chuť na něco jiného, event. sladkého, protože rozkolísají hladinu cukru v krvi...)

Čili z toho plyne - je dobrá, vhodná pestrost...

Offline Raduza
příspěvků moje polička 03. února 2025 07:07
Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 03. února 2025 08:39
Reakce na Raduza:

Mitzi

Já je mám moc rada, ale obrázek netřeba,  mě stačilo tohle.

​Meli na ne slevu ...

Offline Mitzi admin
1514 příspěvků moje polička 03. února 2025 10:54

Kokoska jak jasně že... parfémky taky kupujeme jedině ve slevě ale zase pak dva...