continuity To, že Čína teď jede popcorn s nohama na stole vůbec nepochybuju. Jen si říkám, jak asi vyhodnotí to přeskupení sil?
No, a hrozím se toho, kdy se probudí šílený Kraken na steroidech - Elon ![]()
continuity To, že Čína teď jede popcorn s nohama na stole vůbec nepochybuju. Jen si říkám, jak asi vyhodnotí to přeskupení sil?
No, a hrozím se toho, kdy se probudí šílený Kraken na steroidech - Elon ![]()
Muž tvrdí, že je to vrtěti psem a Trump tak chce donutit Evropu, aby vytáhla hlavu z písku...ale on byl v práci a debatu neviděl, ani neslyšel žádný komentář, ví jen to, co jsem mu v rychlosti řekla já. Já si to bohužel nemyslím, ale je to hezká představa, že je tak sofistikovaný.
Garfie to bude pevne doufám příjemný vedlejší efekt tohoto zmaru. že Evropa vytáhne hlavu z písku. Bez ohledu na to, jestli Trump přemýšlí tři tahy dopředu nebo ne.
Ale zas tak protřelý Trump asi není, to mu už teď neveri ani jeho vytrvalý obhajovatel @bratricek.
je to moment nedozirneho dosahu (po projevu vance na mnichovske konferenci), znaci odklon od nejake aspon minimalne shode zapadu na hodnotove politice (nebo alespon nejake snahy o ni) k politice transakcni povahy, popr. zalozene na pravu silnejsiho.
je to mnohem horsi, nez bych si kdy myslela. podle me bude hur a na tohle si jeste vzpomenem.
Lilly_Ku Asi je fakt zle, když Scholz zavolal Merzovi a bere ho do Londýna.
continuity ja si bohuzel myslim, ze zadne probuzeni evropy ze spanku nenastane, na to je moc rozpolcena, pravicovi a jini populiste maji moc hlasu. navic u verejnosti chybi jednoznavna podpora, ktera by ospravedlnila nekolikanasobme zvyseni vydaju na obranu. ted teda mluvim o nemecku.
spis to proste nejak vyhnije, jako strasne rada bych se mylila, ale vidim to spatne.
Osobně si nemyslím, že bude až tak zle a pořád věřím, že se Evropa dokáže probrat. Nejpozději až půjde tlusté do tenkého... Kdo ví.
Mě to dost připomíná doby před WWI a pak WWII, to se taky vesele se tančilo papinaku. Momentálně si zahrává s WWIII hlavně Trump a hodit se mu to nemůže, protože Čína sice preferuje války obchodní, ale...
Ale pokud to bude takto, pak asi doporučuji plán B) jak to bylo v jinem vlákně. Prodat byt, půlku poslat někam na obranu a zbytek rozfofrovat na cestě kolem světa.
continuity coz se lehce rekne, ale hur dela, kdyz tu nejsi sama.
Kokoska to byl samozřejmě vtip.
continuity Právě proto mě teď zajímá postoj Číny, protože úplně stejně ji vnímám jako hráče, kterému by se globální válka nemusela moc hodit
A jako jediný hráč má velmi silné karty i proti USA, hlavně v podobě pohrůžky zrušení dolaru jako mezinárodní rezervní/transakční měny. Toho se podle mě bojí Trump úplně nejvíc...
prďolateď jsem četla příspěvek, že válka Rusko Ukrajina je vlastně proxy válka Čína USA
Pokud západ nebude schopný své zájmy hájit je to konec západní dominance. Tečka.
Mnch tady je hezky statement vysvětlující aktuální postoj trumpove administrativy. Trochu racionálnější uvahy místo výkřiků, pokud to mají státy hozené opravdu takto, pánbůh s námi. Fakt berte v úvahu, že j jich nepřítelem není Rusko. Toho znali mnoho let, je pro ně čitelný a věří tomu, že s ním pořadí, ať už tam bude Putin nebo nejaký jiný barbar.
Dovolím si jednu citaci z toho,je to dlouhý.
Instead of maintaining the long-standing U.S. foreign policy objective of keeping China and Russia from forming a strategic alliance, Biden’s inept leadership drove them into each other’s arms. Now, Russia and China have formed an economic and military bloc that directly challenges U.S. power.
Garfie a jde říct, jak se k mezinárodní situaci staví Japonsko? Jak vnímají Trumpa?
je to moment nedozirneho dosahu (po projevu vance na mnichovske konferenci), znaci odklon od nejake aspon minimalne shode zapadu na hodnotove politice (nebo alespon nejake snahy o ni) k politice transakcni povahy, popr. zalozene na pravu silnejsiho.
Alience se lépe dělají s někým, kdo vyznává podobné hodnoty jako my, o tom žádná. Ja jsem vyrostla za studené války a hodnotová politika je vždy jen iluze. Větší pes jebe platilo většinu lidské historie a bude platit dál, v malých společenstvích i těch planetarnich. protože hegemonie západního bloku se všemi těmi demokratickymi hodnotami mohla fungovat jen do chvíle, co tu hegemonii a s ní hodnoty zapad zvládnul prosazovat. Cina nevidí žádné důvody být druhořadým hráčem a to můžeme být ještě rádi, že blízký východ je zaměstnanej svými vlastními problémy.
Ach jo, ráda bych se vyhla tomu být součástí učebnic dějepisu, taky jsem věřila, že to vydrží trochu déle.
continuity V tom případě bych z té věty rovnou odstranila slůvko pokud, protože rozdělení USA - Evropa není z tohoto pohledu nic jiného než štěpení Západu, s následující neschopností obhájit svoji dominanci. Realita bez iluzí...
Díky za odkaz!
continuity jenze obcas mam pocit, ze by to bylo fakt nejlepsi, i vzhledem k podzimnim volbam. Jen mi to pripada trochu jako ten vtip "a jiny globus nemate?"
Jen tak mimo: vzpomínám si že zhruba před třemi lety jsem se bavila s kamarádem astrologem a ten říkal, že Evropě jdou konstelace jako v 46 a pak 38. Dobře mi z toho nebylo (on se vždycky trefil) a už je to tady. ![]()
rysamona - tak si hovorím s Nohavicou „ Ještě dobře, že člověk neví, co ho čeká “ ![]()
Nihilista na balkonu - včera tři díly
RoSadíky já ho ctu ráda a jeho predikce vycházejí dobře.
Ta doufejme, že to bude i teď s tou optimistickou.
Protože není možné, aby to všechno z druhého dílu amikum jednoho krásného dne nedošlo, naší naději akorát je, že to bude dřív než později.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.