Kokoska Jj, to jsem měla na mysli. No uvidíme.
Omfg
999 ptej se co trumpovo řádění bude znamenat pro U.S. ekonomiku. Před jeho nástupem byla prognóza hospodářského růstu +3,5% aktuálně je predpoklad poklesu 2,8%
Zvedne to inflaci, už teď se některé položky vymykají z kloubů - mluví se hodně o vejcích. Odskacou to Američani.
Akciové indexy od inaugurace vypadají takto. Modré je celý svět bez USA, oranžové jen státy.

Stojím před velkým investičním rozhodnutím a to co se 25 let jevila jako výborná prakticky bezriziková strategie (investovat do amerických podílových fondů) už jaksi vůbec nedává smysl.
zapadly ostrov, který patří státům a zároveň je tam dost levné pracovně síly, které nevadí porušování zakonniku práce, na této planetě neexistuje.
To je trumpuv vlhký sen, jsou tam i daňové pobídky, ale pokud vyhází ze států migranty, nebude mít kdo dělat už tu práci, která nejde přesunout (zemědělství třeba). Nezaměstnanost tam zas tak není vysoka.
Běžný Američan akorát za to vše zaplatí o 20% víc. Kdyby trump zvednul dph (tam VAT) to by bylo řevu, přitom technicky se to tolik neliší.
continuity A pak že Trumpa trhy milujou! Já své investice hodlám držet, zatím mě ta ztráta až tak nebolí. Pokud máš 25leté investice, tak to je jiná. Držím palce pro dobré rozhodnutí.
continuity Prosím tě, vejce probírají i zdejší Američanky, všechny doufají, že budou moct v Asii zůstat co nejdéle. Jejich postoj je, že Trump je jen sebestřednej narcistickej dědek, který myslí jen na vlastní slávu a budoucnost je mu ukradená.
zelene.okotak to, co mám prodávat určitě nebudu, na Slovensku bych musela danit
a v ČR toho mám méně. Ale na Patrii jsem -6% jen za minulý týden.
To bylo naposled za covidu. Ale hodlám spíš průběžně dokupovat a investiční horizont sahá daleko za Trumpa, takže mě to zas tolik netrápí.
Ono se mluvilo o tom, že nějaká korekce musí prijit už před tímhle. je možný, že se to zas zmátoři nebo se ten sentiment prolomí a budeme čumět.
Osobně se spíš bojím co dolar. To si myslím, že je pro nás větší riziko než ty akcie samotné.
Trump je jen sebestřednej narcistickej dědek, který myslí jen na vlastní slávu a budoucnost je mu ukradená.
Taky mám ten dojem. A na české scéně by se taky takový našel.
Kokoska ano, náš Trump z wishe![]()
Ale ten americkej dědek, to je teda neštěstí, sprostej vyděrač! Teď si dá jó záležet, jak Zelenského deptat, aby prosil o podporu bez záruk a ještě jsou ve hře zpravodajské informace, jestli je pravda, co čtu na seznamu.
Kokoska článek jsem nečetla, ale intel nemůže rozhodnout Trump sám, protože to je iniciativa NATO. Ve vzduchu jsou kolikrát evropské stroje.
continuity Asi je to pravda. Píše to i DeníkN s odvoláním na Financial Times a podle iDnesu to potvrdil i šéf CIA :-(
continuity zatím teda bulvár, ale není šprochu.
„Zpravodajským službám spojenců, včetně Velké Británie, byla odebrána pravomoc předávat (Kyjevu) zpravodajské informace,“ sdělil bulvárnímu deníku expert na zpravodajské informace Phil Ingram.
slniecko no ja mam obavy, aby podobne jako vas odchazejici velvyslanec v Londyne nepsali po podzimnich volbach nasi velvyslanci
Evaeva bohuzel tohle zbozi se asi neda do 30 dnu vratit. V hodnoceni Wishe stoji:
Wishje často uživateli kritizován kvůli kvalitě nabízeného zboží. Proto silně doporučujeme, abyste u každého produktu provedli pečlivý průzkum a vyhledali si skutečné uživatelské recenze (ideálně hledat ty s fotkou po doručení). Vždy si přečtěte popis zboží a zkontrolujte rozměry. Velmi často se stává, že obchodníci své zboží schválně zveličují. Ovšem dají se zde pořídit i kvalitní kusy, jen musíte hledat.
To se teda bude hledat hodne tezko ![]()
Kokoska veľmi držím palce, toto je tu strašný prúser.
slniecko je mi to lito.
...
Osobně se spíš bojím co dolar. To si myslím, že je pro nás větší riziko než ty akcie samotné.
Noooo, návrhem zrušení FEDu jdou demontáži současné měnové politiky docela naproti... ![]()
No tvl.
Zrušit Fed je dost originální myšlenka.
Já jsem zvědavá koho začnou prvního vyšetřovat za Insider trading, protože na těchto zprávách se někdo pěkně napakuje. Je to mmch v USA trestný čin.
Já si furt říkala, že jestli se Čína naprdne na jeho celní válku a opráší svůj návrh společné BRICS měny pro obchodování ropy a plynu, že by mu mohli ten dluhový domeček z karet docela rozbourat zvenku. Ale ten blb si na to vystačí sám a zevnitř... ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí