Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 19. března 2025 18:15
Reakce na olte:

​tak pardon, špatně jsem se vyjádřila....

Nicméně, asi tak nějak nechápu Trumpovi voliče, že se teď diví, co se děje

​Ja ho nevolila, takze za jeho volice nemuzu mluvit, ale osobne prekvapena jsem, protoze jsem si myslela, ze  to jeho radeni bude mit aspon nejake meze - ale ukazuje se, ze nema

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 19. března 2025 18:17
Reakce na Samantha:

MP Marge

Teda, být nařčena z toho, že fandím Trumpovi... to teda upřímnou soustrast

​Dekuju za ucast! Je to velmi traumatizujici 

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 19. března 2025 18:29

Castecne si za to ovsem muzu sama, protoze do tohoto vlakna neprispivam pravidelne! Kdybych vloni na podzim nemela fofr v praci a prispivala, tak byste vedely, ze jsem nazor na Kamalu ponekud poopravila. Jako vylozene nadsena jsem nebyla, ale kdyz jsem ji slysela mluvit v predvolebni kampani (slusne, vecne a rozumne), tak jsem si zacala rikat, ze by to byl mozna mensi pruser, nez jsem se puvodne domnivala. 

Bylo ji to ovsem houby platne, protoze v Iowe mel Trump tak drtivou prevahu, ze nejaky hlas navic pro Kamalu nehral zadnou roli.  

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 19. března 2025 18:36

Mimochodem, na socialnich sitich ted vsichni hejtuji konzervativce, ze to oni nas dostali do tehle situace (podotykam, ze vetsina mych konzervativnich pratel ho volit odmitla!), ale mne se sveril kamarad, muj byvaly profesor francouzstiny,  ze jeho ultra-liberalni pratele, povetsinou "trans aktiviste", odmitli volit Kamalu, protoze ji nepovazovali za dostatecne radikalni aby uspokojive prosazovala jejich zajmy, a radsi k volbam vubec nesli. Tim Trumpovi samozrejme nahrali. No comment. 

Offline olte
755 příspěvků moje polička 19. března 2025 19:32
Reakce na Samantha:

MP Marge

Teda, být nařčena z toho, že fandím Trumpovi... to teda upřímnou soustrast

​tak MP Marge ho preferovala před volbami, aspoň se tu v tomhle duchu vyjadřovala

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 19. března 2025 19:37

olte

Co si já pamatuji rikala: ja stabilne volim republikány, ale Trump je takový, ze vážně zvažuji, že volit nepůjdu. 

To mi fat nepřijde jako podpora. 

Offline olte
755 příspěvků moje polička 19. března 2025 19:54
Reakce na continuity:

olte

Co si já pamatuji rikala: ja stabilne volim republikány, ale Trump je takový, ze vážně zvažuji, že volit nepůjdu. 

To mi fat nepřijde jako podpora. 

​co já si pamatuju, tak psala, že Harris v žadném připadě, radši Trumpa.... ale dohledávat to nebudu a nakonec je mi to celkem jedno

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 19. března 2025 21:28
Reakce na olte:

​co já si pamatuju, tak psala, že Harris v žadném připadě, radši Trumpa.... ale dohledávat to nebudu a nakonec je mi to celkem jedno

​Tak pokud to prezentovala takto, tak to bylo dozajista myšleno jako nadsázka.

Nebo ti snad MP Marge připadá nepříčetná? 

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 19. března 2025 21:39

Samantha Jisteze to byla nadsazka. Kdyz si clovek zoufa, ze Democratic Party nedokaze prijit s nikym jinym nez s neslanou nemastnou Kamalou, tak si nejak ulevit proste musi

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 19. března 2025 21:46

MP Marge Ariely mal o tom celkom zaujímavé postrehy v rámci stredoeurópskeho fóra...alebo aspoň teda sa na to díval z pohľadu, ktorý som si predtým neuvedomila.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 19. března 2025 22:23

MP Marge jako nic mi po tom není, ale nejsi nějak ohrožená tím jejich přístupem k imigrantům? Tedy možná se mýlím, ale ty nejsi rodilá Američanka, nebo ano? Když neodpovíš, zlobit se nebudu. Jen si nějak nedovedu představit, co se tam vlastně děje. Snažím se sledovat i některé americké zdroje, ale nevím, jestli ty správné...

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 19. března 2025 22:47

Torrah Nejsem rodila obcanka, jsem tu od roku 2004 a obcanstvi jsem ziskala az v roce 2019. Jsem tedy "naturalized citizen" a teoreticky by se mi nemelo nic stat, protoze mam stejna prava jako rodili Americane. Teoreticky. Jenze ten chlap a jeho vlada porusuji zakony uplne bezne a ocividne jim nic nerika ani konstituce. Je to jedna z veci, kvuli ktere zacinam byt docela slusne paranoidni

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 19. března 2025 22:48
Reakce na slniecko:

MP Marge Ariely mal o tom celkom zaujímavé postrehy v rámci stredoeurópskeho fóra...alebo aspoň teda sa na to díval z pohľadu, ktorý som si predtým neuvedomila.

​Diky, podivam se.

Offline Lenka22
2660 příspěvků moje polička 19. března 2025 23:08

Torrah ale teď už nezáleží na Blažkovi, Svobodovi ani Bendovi, teď jde o to, aby nás nezavlekli k rusakum. Všechno ostatní se dá vždy upravit/napravit, ale celkové směřování země se zmeni na nekolik desetiletí. Takže za mě principy stranou. Teď už dokonce nejde ani o Ukrajinu, ale o stav celého světa tak, jak ho známe.

Offline olte
755 příspěvků moje polička 20. března 2025 04:58

Samantha tak já MP Marge osobně neznám... 

Já jsem pouze na její stížnost podotkla, že přece Trumpa upřednostňovala a ano použila jsem slovo fandila, za což jsem se jí omluvila. Vycházela jsem z toho, co tu psala před volbami, nic bližšiho o ní fakt nevím. A tím bych to tedy ukončila, mnoho povyku pro nic.

Online Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 20. března 2025 05:54
Reakce na MP Marge:

Mimochodem, na socialnich sitich ted vsichni hejtuji konzervativce, ze to oni nas dostali do tehle situace (podotykam, ze vetsina mych konzervativnich pratel ho volit odmitla!), ale mne se sveril kamarad, muj byvaly profesor francouzstiny,  ze jeho ultra-liberalni pratele, povetsinou "trans aktiviste", odmitli volit Kamalu, protoze ji nepovazovali za dostatecne radikalni aby uspokojive prosazovala jejich zajmy, a radsi k volbam vubec nesli. Tim Trumpovi samozrejme nahrali. No comment. 

ja myslim, ze vliv techto efektu byl minimalni. volby se de facto rozhoduji ve swing states, ​tam asi tech trans aktivistu jak rikas moc neni. predpokladam, ze jsou hlavne v tradicne demokratickych statech, takze i kdyby to vsichni hodili kemale, tak by to pravdepodobne stejne nic neprineslo.

Online Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 20. března 2025 05:55

MP Marge vubec nejsi paranoidni, apis ze mas realisticky nahled ma situaci :(

Online Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 20. března 2025 06:08

MP Marge

posledni vec, s tim prekvapenim. ja prekvapena byla a dost, jaky to vzalo grady. partner, ktery ma politiku jako rekneme hobby :) a opravdu se vecma zabyva do hloubky (a vetsinou se ukaze, ze mel pravdu), rikal uz pred volbama, ze jestli teump vyhraje, neco zazijeme. dokonce jsme se kvuli tomu doma dohadovali, rikala jsem mu, ze je pesimista a paranoidni. no a uz to tu nadeleni mame.

Offline nikka75
106 příspěvků moje polička 20. března 2025 09:20

Lilly_Ku a mohla bych se zeptat, jestli se partner vyjádřil, co konkrétně předpokládá, že se stane? Já se o politiku nějak extra do hloubky nezajímám, mám jen všeobecný přehled, tak si právě vůbec neumím představit, co ten blázen tam ještě může vymyslet. Obavy teda mám, ale fantazie mi nic nenabízí

Online Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 20. března 2025 10:41

nikka75 ja jsem mela na mysli debaty, ktery jsme spolu vedli nekdy minuly rok v lete, tzn pres volbama, slo o prognozy toho, co bude mozny cekat v pripade, ze trump vyhraje.