Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 03. dubna 2025 10:04

Nerada to říkám, ale sledovanost jim to spíš zvedne než naopak.

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 03. dubna 2025 10:09

Sweet Potato souhlasím s tebou.  Mají důvod, proč to dělají tak, jak to dělají. Kdyby to nemělo sledovanost, nebudou to točit.

Offline stes
9296 příspěvků moje polička 03. dubna 2025 10:23

Sweet Potato Allysa a to je právě ten hnus,že se na to čumi

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 03. dubna 2025 10:54

stes Chléb a hry

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 04. dubna 2025 22:29

stes 

Na to čuměj jen debilové, který se potřebujou ujistit, že je na tom někdo ještě hůř než oni - takže se mu můžou pošklebovat... 

Online Tak Betty
6154 příspěvků moje polička 05. dubna 2025 22:26

Allysa Jo, s tím souhlasím, stigmatizace chudých . Já bych to zakázala , když tam jsou děti .

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 05. dubna 2025 22:51

Tak Betty

Já tu výměnu občas vidím u rodiny, co se na to kouká, ale asi jsou to staré reprízy, protože to běží odpoledne. A jako s těmi dětmi jsou tam někdy úplně šílené věci. I jsem kvůli tomu nahlasovala nějakou ukázku z toho pořadu na FB, a všechny ty příspěvky co byly pod tím, ale vyhodnotilo to tehdy tuším ,,nenaplnuje parametry stiznosti,, nebo tak něco. Protože to co je v TV je jedna věc, ale co pak jsou lidi schopny napsat na internetu a vyloženě na adresu dětí, to je úplně jiný level, normálně jsem byla tak nasraná, že jsem hledala i číslo na produkci, ale dohledala jsem vše jen typu formular k prihlaseni.

Nicméně přijde mi, ze dřív tam byly mozna i z půlky normální rodiny, nebo nešlo to do takové kontroverze a ty děti tam nebyly tolik exponované. Ale co jsem viděla teď občas na Facebooku v takových těch upoutavkach, tak se dost pritvrzuje, a už je to taková skladba bizaru. 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 05. dubna 2025 22:57

Sweet Potato Tak pozitivní řešení, on si asi divák řekne že jen rád, že není tak v p.deli nebo že manžel co má doma je vlastně dobrej:D to je asi tak všechno. Jako občas tam byla nějaká dobrá myslenka, fakt dobrej člověk, šlo si z toho něco vzít, treba ohledně výchovy dětí nebo pro nejakou vlastni sebereflexi . Ale jako zrnko písku v moři. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2025 23:02

Karja ty úplně první díly byly zajímavé. Těm lidem šlo (aspoň z nějaké části) o to poznat, jak to funguje jinde, byly to normální rodiny, mi přišlo. Teď je to jen hledání co nejzoufalejších existencí.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 05. dubna 2025 23:18

Evaeva Asi jo, plus evidentně ta produkce asi do toho velmi zasahuje takže případ dokážou udělat z každé rodiny zřejmě  

Online Janulik03
20315 příspěvků moje polička 05. dubna 2025 23:31

Mne príde že všetky tie relácie sú úplne riadené scenárom. Jedna mlada holka tu zo susedstva bola v relacii, kde týždeň varia a navzájom si hodnotia jedlo. A teda tam ich fakt tlačili len do konfrontácii a aby bolo čo najviac kritiky, sĺz a urážok. A tiež mám dojem ze ludia dnes maju pocit, asi uz zblbnuti telkou, ze ked im ponuknes jedlo, maju tendenciu ti povedať čím by to bolo treba vylepšiť. Nestačí povedať, ďakujem.

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 06. dubna 2025 01:08
Reakce na Tak Betty:

Allysa Jo, s tím souhlasím, stigmatizace chudých . Já bych to zakázala , když tam jsou děti .

​No, jak tam vysvětluje ta socioložka, není to jen u nás,  je to světový fenomén, neverim, ze to jde zakazat. Dokud se na tyhle věci budou lidi dívat, budou to televize točit. Dětí je mi taky líto,  myslím si teda, že ani hodně z těch dospělých nemá mentální kapacitu na to, aby dohlídli důsledky účasti v takovým pořadu.  No bohužel jsou svéprávní. 

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 06. dubna 2025 06:05

Evaeva Já hlavně myslím, že ze začátku se tam hlásili normální lidi, protože to prostě fakt bylo zajímavé, taková sonda, jak to chodí jinde. Ale dnes, po těch letech, už se tam opravdu hlásí jen ztracené existence. Věřím, že pro spoustu z nich je jediná motivace ta finanční odměna. 

A scénáristi je tlačí do konfrotačních a vyhrocených situací, protože znovu-po těch letech už by to jinak asi nikoho nebavilo. Je to smutné. Myslím, že děti by tam měli nějak rozmazat (pokud to teda nedělají, já neviděla ještě ani jeden díl, znám to jen z doslechu a z ukázek). 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 06. dubna 2025 07:59

Allysa Nevím jak ve světě, ale moje ukačka sleduji nějakou ukrajinskou verzi, jmenuje se to výměna maminek a to je úplně jiná úroveň, jasně, že vyšší. Ženy upravené, doma uklizeno a prý si tam vůbec nenedavají. Ale je to založené na těch maminkách, ne manželkách.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 06. dubna 2025 09:34

Čo jsem pochopila teď narychlo z Blesku, tak to nahradily těmi extrémními proměnami.

Tyto relace nejsou žádné zrcadlo společnosti, na to by se mohla paní socioložka podívat taky, jak se ten produkt tvoří. když jsem ještě byla na výšce, tak chodilo aj múdry schybí - jak se ptají lidí na ulici na různé otázky a většina odpoví nějakou kravinu. 

No a jednou odchytili spolužáka - z deseti otázek nevěděl jednu (říkal si dost dobrý) a hádejte, kterou jedinou odvysílali. Od ty doby na tyhle reality-show prostě nekoukám, protože pokud mě něco fakt nebaví a rozčiluje, kdyz se mnou někdo manipuluje a hned v závěsu je zesměšňování a dehonestovani jiných lidí. Tohle splnuje obě kritéria najednou. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 06. dubna 2025 11:18

continuityV cz byl s Krampolem pořad Nikdo není dokonalý a ti lidé byli  Fin. odměňovaní na ulici a čím blbějši odpověď, tím víc peněz. Jednoduše vyměnili rozum za many.

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 06. dubna 2025 11:25

Kan V tom článku popisuje britskou verzi,  která je ještě mnohem horší, fakt to není ceska specialita. Věřím, že by to šlo udělat důstojněji,  ale to by musela.byt poptávka. Obecne ty reality show nemají s realitou nic společnýho,  jak píše Continuity viz výš. 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 06. dubna 2025 11:25

Nedávno jsem zahlídla někde podobnej seriál - "Bohatí a chudí", prosimpěkně z Británie. Tak vono se to točí asi všude.

Dlužno ale dodat že tam si nijak nešli po krku, naopak účastníci vyzdvihovali přednosti toho kterýho opačnýho života ("chudý" měli napjatej rozpočet, ale víc kamarádů, i pro děti... "bohatý" zas samozřejmě lepší bydlení a bazén k tomu atd. atd.) - prostě se chovali celkem civilizovaně a spíš navzájem chválili toho druhýho. Ale i tak, bohatá se lehce podivovala jak můžou chudý vyjít a tak. Ovšem když přidělovala pár drobnejch na svačinu, její dítka samozřejmě věděla, že za tejden zase dostanou desetkrát víc...

V každým případě nechápu jednak a priori ten záměr, je-li teda veden dobrými úmysly (o čemž pochybuju)... a za druhý bych do toho netahala aspoň děti - tady ti chudáci pak doma asi někdy vyčtou rodičům že nemaj ten bazén a nejezdí jim starý auto... těžko se po tom zážitku budou ze svý bídy radovat, přitom doteď žili asi celkem spokojeně. No nevim.