Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 14:39

Makara Garfie 

To není pragocentrismus, i když se to dalo čekat... Tak si vemte, že v rámci toho pragocentrismu vyšle Praha do ostatních měst a obcí hezky pěkně starosty, ředitele větších místních podniků... myslím že i v Brně by dost řvali, dostat najednou primátora z Prahy. O Bratislavě ani nemluvě!

Jde mi o to, že se ty vysoký funkce obsazujou uměle, ty lidi tady (jako s prominutím velkoměsto máme jen jedno, a to má specifický požadavky) nežili, neznaj to... a místo co by začali (když už tak po tom dychtěj) v nějaký nižší manažerský funkci apod., poznali ten úřad, podnik, nabrali s ním nějaký zkušenosti... tak tu máš čerte kropáč, jdou rovnou na post nejvyšší. A do významnejch míst, žádný nedůležitý, postradatelný podniky to věru nejsou!

Sorry jako, nejde o vedení obecního sboru dobrovolnejch hasičů. Čímž neříkám, že "na oblasti" nemůže bejt šikovnej hasič.

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 14:48

barbucha 

Jakože by top manažer s odpovídající profesní minulostí musel v podniku začít mytím hajzlíků jen proto, že ten podnik je v Praze No to je kravina, ale pobavilas.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 14:51

barbucha tak ale ten Glaser šéfuje brněnskýmu narodnimu divadlu, není to žádnej ochotník z Horní Dolní. Ten už snad nějaký zkušenosti nasbíral, ne

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 14:58

barbucha kdyz nekdo s kvalifikaci a vizi projde vyberovym rizenim, tak se ma jeste resit jeho bydliste? Nekdo, kdo uz velke divadlo vedl a ten provoz zna? A co vlastne ma znat novy reditel divadla v Praze o Praze, ze by tu musel zit? Jako ze jedina volba je nekdo, kdo vi, jakou konecnou ma devitka a kam si zajit na Narodni na svacinu?

Vzdyt s touhle filozofii by se nikdo z horni dolni nikdy nedostal ani do okresniho mesta.

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 15:03

barbucha To je ale kr.vina, co jsi napsala, viď?

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 15:10

dzizisketa 

Jasně, nic jinýho mezi funkcí ředitele a hajzlbáby totiž není!

žluťásek 

No, a co je špatnýho na dosavadním řediteli? přived snad ND na pokraj zkázy?

A tady už je známej novej ředitel, prosím pěkně tři roky před začátkem funkce? Že mu to slíbil ministr - proč? 

A jako první, tento pro ND zjevně naprosto nepostradatelný člověk, pohovořil o zrušení Laterny Magiky, jen tak na výkop... no, takhle se dělá správnej management! Zrušit, vykopnout, prodat...

No a po laskavém působení Součka v ČT se nediv, že na mě jdou lehké chmury (a pracovala jsem v ND tři roky, za Srstky, tak mám k tomu citový vztah)

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 15:20

barbucha začalo to ředitelem ČT, která má celorepublikovou působnost, tak nevím, jak by na její řízení měly mít významný vliv specifika velkoměsta. No a ohledně ND? Zřizovatel je Ministerstvo kultury ČR, takže taky instituce placená z "celostátních" peněz, tudíž bych si dovolila dovozovat, že pro všechny obyvatele ČR.....

Zákony platí stejné jak v Brně, tak Praze, umělecké duše budou budou +- stejně citlivé v obou městech (navíc možná třetina pražských souborů jsou Moravaci nebo Slováci). A vést firmu o 300 nebo 1.400 lidech už takový rozdíl není. Prostě už máš komplexní podnik. To by podle tebe měl začínat na pozici vedoucího pokladních a na ředitelskou funci se vypracovat za 15 let? 

Znovu opakuju - ty dva zmíněné pány neobhajuju. Vymezuju se proti tvému názoru, že schopní lidi jsou jen v Praze.

No a k vyslání vzdělaných a zkušených manažerů z Prahy do regionů? Možná by to vůbec nebylo marné, že by ty mimopražské problémy třeba pochopili a vy/řešili.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 15:20

barbucha vědět o novém řediteli nebo o konci starého s delším časovým předstihem je v kulturních institucích rozměrů ND celkem běžné. Například Semjon Byčkov oznámil už v roce 2024, že v roce 2028 skončí na pozici šéfdirigenta České filharmonie. Nový šéfdirigent bude vybrán letos, také s tříletým předstihem...

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 15:24

barbucha 

Lidi v tak vrcholných (řídících či uměleckých) funkcích mají diáře plné roky dopředu, proto se změny v angažmá musejí dojednat takto s předstihem, aby se na obou stranách stihly vypořídat všechny závazky.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 15:27
Reakce na Makara:

Znovu opakuju - ty dva zmíněné pány neobhajuju. Vymezuju se proti tvému názoru, že schopní lidi jsou jen v Praze.

​A to jsem vůbec neřekla. 

K těm "zkušeným manažerům z Prahy" - fakt vidím, jak nějakýho Pražáka vítaj jako dosazenýho starostu ve vesnici, kde Pražáky nenáviděj jako mor. 

Offline rysamona
1111 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 15:30

A není stávající ředitel z Plzně? A vedl to špatně?

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 15:31
Reakce na barbucha:

​A to jsem vůbec neřekla. 

K těm "zkušeným manažerům z Prahy" - fakt vidím, jak nějakýho Pražáka vítaj jako dosazenýho starostu ve vesnici, kde Pražáky nenáviděj jako mor. 

​Prosím tě co to plácáš, to mícháš uplně hrušky s jabkama i s třešněma.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 15:33

barbucha a ted uz chapu proc!

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 15:36

Mohučanka dzizisketa 

Tak není to všude. Furt vytahuju toho Součka... konkurs na generálního ředitele ČT se konal v roce 2023, a v tom samým roce taky nastoupil.

Čímž neříkám, že to zvlášť u mezinárodně exponovaných umělců s celosvětovými závazky není jinak, pochopitelně.

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 16:05

barbucha tak jsi to doslova takhle nenapsala, ale mně to tak vyznívá.

A dosazený starosta? No, nemám osobní zkušenosti, ale myslím si, že obyvatelé mnohé HD s ročním rozpočtem 7,5 mil. Kč by nebyli proti, kdyby přišel někdo, kdo by uměl zajistit, aby ve vsi byla kanalizace do dvou let...

Jenže rozpočtové určení daní se dělá na Letenské a tam jen málokdo ví, jak vypadá většina silnic třetí třídy (tedy možná vědí, když jezdí na chalupu).

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 16:14

Starosta musí mít trvalé bydliště v obci ne? 

Je tohle hrozná sranda:D:D Jinak my tady na venkově v luftu máme spoustu klučíků z Prahy, třeba ředitele základky, dokonce pracoval před tím na univerzitě, to si dovolil dost..:D:D

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 16:32

Karja Světe div se, jeden místní farář šel z naší díry přímo do Říma.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 16:37

barbucha a ted uz chapu proc!

Prosimtě, já to nemyslela proti mimopražskejm en gros, to bych snad byla úplněj blázen - zvlášť tady, kde jsme ze všech koutů nejen naší překrásné republiky ale nakonec i z celýho světa...

Jen jsem prostě pojala - po přiloženém vyobrazení aktuálního stavu ČT (a při vzpomínce na emeritní primátorku) - obavu, aby to nedopadlo stejně, a fakt to přičítám jen tomu umělýmu dosazování nejrůznějších soudruhů a kamarádíčků. Navíc když ani ty nahlas oznámený plány nic dobrýho nevěštěj. Protože u nás všechny konkursy a výběrová řízení jsou naprosto nezmanipulovatelná a nezmanipulovaná, že jo?! Do jednoho!

To je vše... už toho nechám, pes už jitrničku sežral.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 29. dubna 2025 10:27

barbucha Vypadá to, že se nikdo lepší než balík z Brna do výběrového řízení nepříhlásil, když ho vyhrál. Asi o to žádnej lepší Pražák nestál Netuším, co bude v Praze vyvádět. Ale máš představu, co předvání v Brně? Párkrát v roce do divadel ND Brno zajdu a za mě dobrý.Včetně proma apod.

Souček je tragédie, souhlasím.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 29. dubna 2025 10:32

barbucha A teď koukám na jeho CV. Vždyť on je Čech, v Brně je jen náplava od roku 2013. To se určitě ještě nestihl zkazit Moravou