Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 26. dubna 2025 15:03

Sweet Potato 

A teď prej přijde z Brna i novej ředitel Národního divadla!!

Ještě by nám mohli poslat nějakýho do pražskejch dopravních podniků, ať to máme komplet - MHD zatím ještě funguje, a to je přece taky špatně...

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kultura-martin-glaser-narodni-divadlo-praha-brno-274698

"Přivede svoje lidi", už se bojím předem.

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 26. dubna 2025 15:11

barbuchaTo máme za to, že se nad Brnem uchechtáváme.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 26. dubna 2025 15:12

Sweet Potato 

A že se nemodlíme No, už abychom začli.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 26. dubna 2025 15:36

barbucha Posláním křesťana je obrátit na víru alespoň jednoho neznaboha, kdyby se mi to u tebe povedlo, jsem v ráji co by dup. Jakou modlitbou začneme?

Offline Jitka77
1942 příspěvků moje polička 26. dubna 2025 16:33

barbucha Sweet Potato Martin Glaser byl nedávno zvolen předsedou evropské asociace, která sdružuje 240 divadel a festivalů ze 46 různých zemí. Opravdu to není žádný provinční šudlal. 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 26. dubna 2025 17:18

Jitka77 

Nevidím nikde seznam členů=světových scén. Naopak se píše, že Opera Europa je servisní organizace pro operní společnosti a pořádání festivalů. To ještě nevypovídá nic o kvalitě působení Glasera na jakékoliv scéně, kde dosud pracoval.

No, patrně v Praze nemáme ani jednoho člověka, který by byl něčeho kloudného schopen. Od televize přes divadlo až po politiku. ČT přece prosperuje překrásně, don Pablo je výtečný naprosto nestranný ministr (jen tak namátkou z té hordy) a lítačka madam Krnáčový je nezapomenutelná památka, kterou si v Praze chráníme jak oko v hlavě. Jak říkám, ještě to chce toho nového ředitele Dopravních podniků, konečně by přestaly jezdit blbý tramvaje a přijedou šaliny!

Offline Tabea
8150 příspěvků moje polička 26. dubna 2025 17:21

Mrakoplas počítala jsem to nějak podle plotu

Tuhle

Offline Magda
256 příspěvků moje polička 26. dubna 2025 18:02

Kokoska 

No, ale radost z toho nemám

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. dubna 2025 18:29

Tabea aj som si myslela, ale zmiatlo ma "vsichni sedici" ked tam stoja

Offline Jitka77
1942 příspěvků moje polička 26. dubna 2025 20:24

barbucha Však on je taky manažer, ne umělecký šéf. Ve svém ranku evropsky uznávaná osobnost, která shodou okolností aktuálně působí v Brně.

Ale jo, měli jste si v Praze někoho pořádného vypěstovat, aby se Národního ujal. Chyba!

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 26. dubna 2025 20:46

barbucha já ten hejt asi nechápu, jako že vadí, že ředitel ND není z Prahy?

Jako asi by bylo divný zvolit na ten post někoho z Rejkjavíku, kdo nemluví česky.

Ale Brno nám snad není tak kulturně vzdálené, ne?

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 26. dubna 2025 21:06

žluťásek narodni= prazsky, to je jasny

Offline Azel
39 příspěvků moje polička 26. dubna 2025 21:10

Ale vždyť on není z Brna. To je jen jeho poslední pracoviště

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 26. dubna 2025 21:12

viktorka_od splavu v Brně je taky Národní, ne? jakože proč dvě Národní?!

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 26. dubna 2025 21:50

RoSa 

A ještě je Národní divadlo moravskoslezské!

Bububu, kultura se odehrává i jinde než v Praze, a dokonce i na lepší úrovni

Offline Jitka77
1942 příspěvků moje polička 26. dubna 2025 22:22

V uměleckých institucích má (stejně jako v akademické sféře) člověk zvenčí mnohdy spíš výhodu, tvůrčí prostředí se takto okysličuje. Například uměleckým ředitelem a šéfdirigentem Filharmonie Brno je rodilý Američan Dennis Russel Davies, který předtím dlouho působil v různých organizacích v Německu a Rakousku...

Offline Samara
příspěvků moje polička 27. dubna 2025 09:59

dzizisketa Vrele souhlasim a to pracuju v Praze.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 27. dubna 2025 14:50

žluťásek 

No nevím jak s tou kulturní vzdáleností, o tom by se dalo polemizovat...

Ale vzhledem k dosavadním zkušenostem s nejrůznější náplavou, která v Praze - z nejrůznějších, i politickejch, důvodů (z nichž odbornost je tím posledním, se obávám) dostala posty nejvyšší... tak bych neřekla že se i v tomhle případě máme na co těšit, spíš naopak.

Vždyť se podívej na ty činovníky, a nejen na ty co jsem narychlo jmenovala, co předvedli a předváděj.

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 27. dubna 2025 16:48

barbucha ještě že mám obecně nízký tlak, takže jeho dočasné zvýšení "díky" tvým pragocentrickym poznámkám mi třeba i prospěje. Fakt si myslíš, že by jako bylo fajn, kdyby byla jen Praha a okolo liduprázdná poušť? Nebo že každý s trvalým bydlištěm 20 km od Václavaku je Křovák a nemá nárok na zastoupení ve vedení státu? To by asi v Jeseníku voda nebrala mosty a silnice, protože  přece tam kdesi v pohraničí můžou stačit brody a kamenné cesty.

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 28. dubna 2025 00:43

barbucha No tak ale! Já vím, že máš velký smysl pro nadsázku a tendence zveličovat, ale tohle trochu přeháníš.