Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Janulik03
20488 příspěvků moje polička 07. února 2020 11:37

Mne to pride trochu predcasne hned sudit. Nepozname okolnosti len JPP z tlace. 

U nas bola vichrica predvcerom. Ohromne nestastie sa stalo, lebo sa vyvratila autobusova zastavka poza ktoru v tom cade prechadzali rodicia s 3 malymi detmi. Po chodniku. A jedno dieta 4 rocne na mieste mrtve, druhe to vzdalo vcera. Fakt strasne. 

A tie kecy ludi co tam ani neboli, zvysky zastavky videli iba v telke boli strasne. 

Nepoznam tu rodinu, vsetci sme tu z toho zdeseni, ale nedovolila by som posudit ze zastavka bola nebezpecna, nepoznam jej stav, na to su experti. Silny vichor ktory lamal stromy si poradi ak sa ma kde zapriet

Online continuity
44056 příspěvků moje polička 07. února 2020 11:40

žluťásek

Vzhledem k tomu, že bylo poledne bych řekla, že se z výletu vraceli. Kdyby jenom vyráželi, tak souhlas, že se mohli klidně otočit zpět. 

Hlavně nevíme kam jeli, pokud někam za Prahu, tak vize, že zustanou s tlupou hladových, unavených děti sedět hodinu někde na nádraží.... Já je nehajim, ale pokud dostali informací, že je to bezpečné, docela rozumím, že to udělali. U nás by to šlo udělat tak, že by došli s dětma do stanice po té straně, na které zrovna byli a koleje přešli až tam. Vlk by se nažral a kozy zůstaly celé, protože ve stanici se koleje přejít můžou.

to Řeporyjske nádraží neznám, ale u nás je to nemlich to samé. Šraňky jsou zavřené, dokud vlak z protisměru neodjede ze stanice ( je to jednokolejka, vlaky se míjí ve stanici, takže už tam opravdu nema co jet, rozhodně ne mezistátní rychlik). 

Online continuity
44056 příspěvků moje polička 07. února 2020 11:45

Janulik03

Chudáci

muži se zabil pred lety kamarád v lavině 500 m od chalupy, byla sice lavinová 2, ale to se změnilo, když už oni byli venku ( někde tuším přes noc bivakovali). Říkal, že ty kydy v těch diskuzích od lidí, co v zimě vyjdou maximálně na sjezdovku byly taky strašne. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 07. února 2020 12:02

notna no tak policajt je neco jinyho nez pruvodci a hlavne kdyz je nekde cervena a stoji tam policajt, verim tomu, ze on ma pod kontrolou celou situaci a auta, ktera by tamtudy mohla zrovna projet. coz se o pruvodcim zrovna rict neda...

Offline žluťásek
8905 příspěvků moje polička 07. února 2020 12:03

continuity já na to koukám optikou rodiče jednoho z těch dětí. Chtěla bych, aby moje dítě radši sedělo unavený a hladový půl hodiny na nádraží, nebo aby prebihalo přes koleje mezi závorama?

Neztroskotali přeci v pustině, jezdí tam vlaky co půl hodiny, autobus, na zastávce bude pravděpodobně čekárna, i bych si tipla, že tam někde poblíž bude vietnamský obchod s pečivem a sušenkama, kdyby hlady řvali.

Offline bosibori
příspěvků moje polička 07. února 2020 13:47

Upřímně říkám, že kdyby mi někdo z dráhy pokynul, abychom s dětmi přešly, šla bych. Protože ani nevím - a to si myslím, že neví většina lidí - že mi takový pokyn dát nemůže. Navíc teda jestli se učitelky s dětmi vracely, znamená to, že někde na jiné zastávce už čekají rodiče, rozváží se do kroužků, nastává odpolední logistika a vyrozumívat x lidí, na které možná ani nemám u sebe kontakt, že se opozdíme/přijedeme jindy a jinam... 
A jako rodič říkám, že by mi nevadilo, ani kdyby ve skupince byly moje děti. Sama vím, že existují situace, kdy ani já nečekám na zelenou. 

Online continuity
44056 příspěvků moje polička 07. února 2020 13:55

žluťásek no a právě proto, že na to koukáš očima rodiče, je lepší když to vyšetří policie a nerozhodně se to lyncem na základě všelidového hlasování. 

Jedná věc je jista, tyto učitelky už děti na žádný výlet brát nebudou. 

Offline žluťásek
8905 příspěvků moje polička 07. února 2020 14:33

continuity to samozřejmě souhlasím, nikoho nelynčuju, nepřeji jim zavřít až zčernaji nebo postavit ke zdi, jak se lze dočíst někde na novinkách.

Jen souhlasim s Mutzi, že buď jsem na nádraží včas nebo nikam nejedu.

Byla to chyba a je dobře, že to prošetří policie. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 07. února 2020 15:58
Reakce na Tulipe:

Mutziputzi ja bych tam taky byla vcas, ale ad planovani logistiky s detmi... teorie  a praxe - ty budes asi jeste koukat

​To bych nesrovnávala Fakt, jestli organizuju výlet s třídou dětí, nemůžu dobíhat vlak, tam se pak nabízí těch průšvihů celá řada, jak už někdo zmiňoval.

Offline tv
4331 příspěvků moje polička 07. února 2020 16:01
Reakce na bosibori:

Upřímně říkám, že kdyby mi někdo z dráhy pokynul, abychom s dětmi přešly, šla bych. Protože ani nevím - a to si myslím, že neví většina lidí - že mi takový pokyn dát nemůže. Navíc teda jestli se učitelky s dětmi vracely, znamená to, že někde na jiné zastávce už čekají rodiče, rozváží se do kroužků, nastává odpolední logistika a vyrozumívat x lidí, na které možná ani nemám u sebe kontakt, že se opozdíme/přijedeme jindy a jinam... 
A jako rodič říkám, že by mi nevadilo, ani kdyby ve skupince byly moje děti. Sama vím, že existují situace, kdy ani já nečekám na zelenou. 

​Presne, souhlasim s tebou.

Offline Tulipe
2477 příspěvků moje polička 07. února 2020 16:06

dynda tak ja to tak uplne nesrovnavam, jen si trochu Mutzi dobiram

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 07. února 2020 16:10

Tulipe 

Já vím Ale ty učitelky bych stejně neomlouvala.

Offline tv
4331 příspěvků moje polička 07. února 2020 16:14
Reakce na barbucha:

tv 

A chodíš jen se svejma dětma nebo s celou třídou?

​Chodim i s nesvejma detma. Minule nas slo asi tak 45? Takze nejake zkusenosti mam. A vim, ze i pres veskere planovani se stane, ze nekde nejses vcas. To jen k tomu logistickemu planovani pedagogickych pracovniku. Protoze pak se zdrzis s holkou 10 minut za ostatnima, protoze maminka ji ve druhe tride oblika jak modelku, takze ji na trihodinovou prochazku da naprosto pitome radoby snehule, ktere nejdou ani zavazat a drou ji nohu, takze holka jeste navic beci. Jako super obuv na ceste z auta do skoly cca 30 metru, ale jinak naprosto nepouzitelne.

Offline elinka
příspěvků moje polička 07. února 2020 16:21
Reakce na bram:

Ja nechapu, kdyz teda udajne spechaly na nejaky vlak, proc teda nebezela jedna napred a nepoprosila vlakvedouciho, aby minutu pockali? Vystavila by riziku jen sebe a rozdil by byl jen v par minutach..

​to by asi nepomohlo, oni utekali na ten vlak, kvôli ktorému svietili červené svetlá, pokiaľ sa vlak nepohne zo stanice, nemožno prejsť cez kolajnice

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 07. února 2020 16:27

elinka nojo, ted uz to vim taky. Patova situace. Vubec nevim, jak bych se na miste ucitelek zachovala. 

Offline Sweet Potato
40819 příspěvků moje polička 07. února 2020 17:08

Skoro bych myslela, ze to byl poslední spoj na Noemovu archu nebo tak něco. Pokud se vysvětlí, že jim zaměstnanec dal pokyn odpovídající předpisům, tím líp. Ale jinak fakt nepotřebovali ujíždět před sopkou či tsunami.

Offline Malenge
4890 příspěvků moje polička 07. února 2020 17:54

Sweet Potato Naprosto přesně. Argument, že někde čekají rodiče, na které třeba ani nemají kontakt (cože?!), aby děti rozvezli do kroužků, nebo že budou muset s hladovými či unavenými dětmi čekat, je podle mě o ničem. No tak se vlak nestihl, čeká se na další/jde se na autobus/jinou MHD. Rodiče budou muset chvíli vydržet. Fakt nešlo o půlnoc někde na Sibiři, kde mi mohly děti pomrznout, tak bylo nutné vybrat jedno z blbých řešení. Tohle řešení je prostě špatně. A to dobré se nabízí...

Offline Mrakoplas
10006 příspěvků moje polička 07. února 2020 19:45

Janulik03 uz aj to druhe zomrelo?to je strasne, deti by fakt nemali umierat

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 07. února 2020 19:54

Janulik03 

To je hrozná zpráva. V jednu chvíli máš a za okamžik nemáš, to je na mašli.

Offline Janulik03
20488 příspěvků moje polička 07. února 2020 20:13

Mrakoplas no som to tiez  len zapocula, nie he to podlozena sprava. Uz viem o koho ide je to hrozne. Ani nejdem patrat ci je to pravda s tym druhym dvojrocnym. Maju este jedno dieta najstarsie, to je v poriadku. Neviem si ani len predstavit co rodina preziva.