nott to není tvoje chyba, že si nebyla silnější. Tu sílu musí člověk nabrat, většinou díky rodičům a zázemí, ve kterém vyrůstá, ale tvoje matka pracovala na opaku.
Omfg
nott já psala ze své zkušenosti a fakt mám pocit, že LDN může napsat i OL, jen by musel chtět. Moje maminka nebyla hospitalizována a prostě ji tam jen odeslal lékař, vzhledek k jejímu stavu.
nott Přístup PL je tedy prazvlaštní, já mám to kolečko vyřizování za sebou s tátou a bez osobní návštěvy to nešlo ,lékař navštěvuje tátu doma a příspěvek na péči navrhl on, protože věděl, že časem bude potřeba domácí hospic. Ty jsi na všechno tak sama a to je špatně. Zkus se ve svém bydlišti zeptat na odlehčovací službu, poskytují to i nemocnice, když pečující potřebuje oddech. Myslím, že to bývá pobyt na 7-10 dní. Ale přesně to nevím. Do budoucna se snad najde místo v dd. Přeji ti to!.
nott Není to tvoje vina, žes nebyla silnější
někdy ta vzpoura proti okolnostem prostě musí dozrát.
Kan kdyz nam vratili tchana z nemocnice pred par lety s tim, ze mu musi PL predelat lecbu na srazlivost krve a jeste dalsi veci, PL to odmitl, ze to se tak pise vsude, ale nic neni potreba, videt pacienta nechce. Takze jsme tenkrat hledali novyho a bylo to dost prozreni, co ten puvodni vsechno zanedbal.
Ad Bobek... Svoboda ho podržel.
Zde aspoň petice.
Kan My asi máme štěstí na PL, protože mámě sama nabídla, že ji může napsat inv vozík, pak jsme sepsali i žádost na polohovací postel, (na kterou tedy nedošlo), je to o lidech.
711990 Taky podobného PL znám, naštěští je už z ordinace pryč, běžně za něj "ordinovala" sestra a záměna jmen při sdělování závažné diagnózy je u nás známá "historka"...
nott vůbec nejde o to že bys měla být silnější. je to přesně naopak. má to co do činění se sebeúctou a s tím pudem sebezáchovy což obojí má týraný člověk samozřejmě hrozně poničené:-( vůbec nemusíš všechno zvládat naopak si dovol nezvládat nechtít a nedělat věci které dělat nechceš. Moc na tebe myslím![]()
Tvrdší, měla jsem bojovat víc. Teď ponesu následky a ponesu je dlouho. Máma ne. Jen já. Takhle je naše společnost nastavena. Nelíbí se mi to a chci s tím něco udělat.
Nie, nie, nie a nie.
Áno, keby si bola (sama povahovo) tvrdšia, asi by si sa tomu dokázala postaviť skôr. Ale čelila by si rovnakým problémom.
Takže to proste pusti z hlavy a rieš len to, čo je tu a teraz.
Neviem, či "s tým něco udelat" myslíš systémovo, alebo sama pre seba, ale aj keby to bolo to prvé, najprv sa musíš zachrániť ty.
Díky. ![]()
I všem ostatním.
Chci zachránit v první řadě sebe samotnou. Ale nikdo mě nevidí a neslyší. Mě odmítli už prakticky všude. Jen mi všichni přejí hodně sil. A já už si sahám na dno ve všech ohledech.
nott ja moc doufam, ze to pochopis jak to myslim a ne jako kritiku, tu rozhodne nepotrebujes. nejradej bych te obejmula![]()
nicmene.. pokud te nikdo neslysi-pokusila bych se dat si chvili casu na to, abych si vyslechla samu sebe. co ja opravdu, ze srdce chci. a co nechci a delat proste nebudu. jen v sobe nechat uzrat rozhodnuti. realizace je proti tomu vlastne hracka.
nott - no vidíš, tady se ti pomoci dostalo, rada malenge předchozí strana nebo jak navrhuje Kan odlehčovací službu.
Ono je to hodně težké se po těch letech postavit na vlastní nohy, ber to jako přirozenou zkoušku života, jsi mladá, život před sebou.
Může to vyznít blbě, ale já jsem vždycky nohama na zemi, když si uvědomím jak lidi přežívali v koncentračních táborech. No asi tu za tohle dostanu čočku.......
jitřenka spis bych si uvedomila, kolik jich to prezilo. ty priklady, jake hruzy jsou lide schopni vydrzet, jsou neuveritelne. ale pak tu mame ty, kteri to nedali, ze. jsou teda horsi, byli slabe kusy? hm.
Chápu. Už se tu nebudu litovat.
Tobě upřímně děkuju, vím, že máš pravdu, jen je někdy těžké udělat rozhodnutí a vyrovnat se s jeho následky.
nott Teď jsem dočítala poslední stránky. Poradit vůbec neumím, jen Ti chci dát podporu a virtuální objetí. Sdružení a neziskovky teda velké zklamání ...
viktorka_od splavu - motáš jablka z hruškama, oni žili a většina nepřežila hrůzostrašné podmínky, tohle mě teda staví na nohy, stačí si to srovnat, hrůzy válek i teěch současných versus dnešní život tady. Vím, že si vlastně nemám nač stěžovat, jsem blbá, když vlivem hormonů mám plačtivou a řeším neskutečné blbosti.
To je stejné, jako teď Babiš a spol straší, buď tomu davově podlehneš anebo si srovnáš hodnoty.
Nott - je mladá holka, zůstane to v ní, ale začít žít svůj život musí sama. nott - mě je vlastně jedno jestli se tu lituješ, ale cesta z toho ven to není a lítost ti nepomůže, ale utvrdí tě v tom. To by asi chtělo toho psychologa.
nott Ahoj
To jsem psala já, že jakmile člověk vidí pravý stav věcí a přijme ho, vypadá všechno hůř (než když si myslel, že vlastně dobrý), ale ve skutečnosti jde o velký krok dopředu. Takhle obecněji to podle mě platí - jenom je důležité se tím v tu chvíli netýrat, vykřesat v sobě nějakou vlídnost a laskavost se sebou... což je právě hrozně těžké, když je člověk akutně ve stresu a dlouhodobě ovlivněný cizím zkresleným pohledem na sebe.
jitřenka aha, takze to je tva sebelitost. no tu si nech, diky
nott ahoj , rada ťa tu vidím, a dúfam že nájdeš tú správnu pomoc a nie len psychologický rozbor
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí