Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 05. října 2025 12:16

Jitka77 to je velká pravda, co píšeš. Když má člověk problém, často se vyrojí spousta rádců s jasným řešením. Jenže to je už tak, že nejlíp se řeší cizí problémy a jednoduchá, přímočará řešení se často vyznačují tím, že jsou nefunkční.

A přesně jak píšeš, člověk k tomu často potřebuje průvodce. 

Offline nott
příspěvků moje polička 05. října 2025 12:49

continuity 

Moc děkuju, že jsi tohle napsala. Já si všech rad a názorů vážím, ale taky vím, že když bych se na nějaký problém dívala z venku, jako nezúčastněný pozorovatel bez zkušenosti, taky bych asi uměla navrhnout racionální a logické řešení, jenže ve chvíli, kdy v něčem dlouhé roky žiješ a i při snaze o racionální řešení narážíš na někdy až absurdní překážky, je to něco úplně jiného.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. října 2025 12:56

nott proto je to tak těžké. Protože je těžké na tu situaci nahlížet jako nezaujatý pozorovatel, když v ní žiješ. Notabene od narození.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 05. října 2025 13:00

nott bude to dlouhá cesta, ale každá cesta začíná prvním krokem a mě to připadá, že už jsi vykročila.

A průvodce se najde, když je člověk připravený. nemusí to být hned na celou dobu, klidně jen po nejbližší zatáčku. A moc držím palce, abys ho poznala. 

Offline Jitka77
1942 příspěvků moje polička 05. října 2025 18:54

Já to beru tak, že píšeme každý svoje postřehy a pohledy. Pokud poslouží k tomu, že si druhý řekne "hm, tak tohle na mě nesedí", je to úplně stejně užitečné jako aha moment. (Kolikrát i za tím "přesně!" čte každý vlastně něco trochu jiného, než bylo míněno...) Tříbit si vlastní myšlenky a dojmy se takto s odezvou dá líp. Něco se děje, když spolu lidi mluví. Nedá se dopředu říct, co zarezonuje, co utkví a co nakonec pomůže. Možná hlavně ta možnost mluvit o všem. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 05. října 2025 19:17

Jitka77 pro me je hodne dulezite pojmenovat zlo. ukazat na nej. nerelativizovat ho. postavit se mu.

urcite to neni snadne a jsme v tom kazdy sam za sebe. ale opravdu povazuju za dulezite nepodporovat takove to zpochybnovani, ktere muze prichazet jak zvenci, tak i zevnitr, a je znicujici:

mozna zlobila

treba si za to muze sama

mysleli to s ni dobre

kdyby nedelala co nema, tak by se ji to nestalo

...

podporovat tyhle myslenky je zlo, cisty zlo a zveda mi to tlak:-/

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 05. října 2025 19:17
Reakce na Jitka77:

Já to beru tak, že píšeme každý svoje postřehy a pohledy. Pokud poslouží k tomu, že si druhý řekne "hm, tak tohle na mě nesedí", je to úplně stejně užitečné jako aha moment. (Kolikrát i za tím "přesně!" čte každý vlastně něco trochu jiného, než bylo míněno...) Tříbit si vlastní myšlenky a dojmy se takto s odezvou dá líp. Něco se děje, když spolu lidi mluví. Nedá se dopředu říct, co zarezonuje, co utkví a co nakonec pomůže. Možná hlavně ta možnost mluvit o všem. 

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 11. října 2025 16:50

Asi to nesvědčí o mé dobré povaze, ale jestli teda Turek přijde kvůli těm zveřejněným zprávám na sockách o místo ministra teď, když se vzdal místa v europarlamentu a bude z něj "jen" poslanec, tak mu to přeju. Podle mě by teda o takovémhle jedinci vůbec na jakýkoliv post uvažováno být nemělo, ale když už to tak dopadlo, tak tohle by bylo super řešení. Tohle bude ještě hodně velká veselice, tipla bych si, než bude ta slavná Babišojc vláda sestavená.

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 11. října 2025 21:46

Torrah Souhlasím. Bude to tvrdej premiérskej chlebíček

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 12. října 2025 19:55

Aranel zvlášť teď, když Motůrci vyhrožují, že bez Turka do vlády nee, Babiš zas neví, jestli s tím, co teď vyplulo, ho tam vůbec chce, no ale co kdyby ho vydírali tím, že budou hlasovat za vydání... to jsou peripetie, to jsou peripetie... 

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 12. října 2025 19:56

Torrah No nelituju ho. Ani ve stopovém množství.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 12. října 2025 19:59

Torrah Aranel vybavuje se mi to rčení z minula - Když volíte šaške, čekejte cirkuse.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2025 20:46

Kokoska tak!

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 12. října 2025 22:26

Kokoska No a jak k tomu přijdeme my, co jsme šaške nevolili a cirkuse stejně přijel

Offline Manuka
657 příspěvků moje polička 12. října 2025 22:35

Aranelže jo!!!

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 12. října 2025 22:57

Aranel zvolili za nas jini, bylo jich vic, bohuzel. Rika se tomu demokracie.

Offline barbucha blogger
35936 příspěvků moje polička 13. října 2025 12:35

Z jazykového koutku

Offline Sweet Potato
40485 příspěvků moje polička 13. října 2025 12:37
Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 13. října 2025 14:51
Offline Manuka
657 příspěvků moje polička 13. října 2025 16:23