U nás verejné osvetlenie je tiež len tak sliepnajuce, oproti starým lampam je tma. My čo sme zažili ulice bez osvetlenia, si to svetlo užívame.
Omfg
U nás měnili lampy veřejného osvětelní před pár lety a protože jednu máme přímo pod oknem do ložnice (jsme ve třetím patře), změnu vítám, jelikož teď je tady v noci konečně tma - úplně zatemnit bychom předtím mohli jenom v případě, že bychom se vzdali větrání. Ale taky si říkám, že to možná trochu přehnali, kolem domu vzniklo plno temných koutů.
Vím o stezce poblíž, která je osvětlená sloupky cca ve výši kolen, aby světlo nebylo v krajině příliš invazivní - klasické sloupy by takhle mezi poli asi ani nikdo nestavěl, jde o zkratku, kudy chodí místní z jednoho většího podniku kus za vsí.
Pinot Noir to jo, ale ten Hlavák byl teda ten den hodně vyzivnej a jde jit tou cestou vedle (s batoletem krok sun krok)
barbucha Já vím, že ve Švédsku je samozřejmě všechno lepší, ale bludičkoidní osvětlení v Praze?
Hehe, to víš že je ![]()
Ale tobě se zdá snad dobrý to naše osvětlení? Já ho pokládám prostě za mizerný. Na Václavák teda potmě nechodím, tak nevím jak tam... ale u nás na hlavní, kde jezděj tramvaje, autobusy a jedno auto za druhým, je to pomalu na slepeckou hůl. Nevim co do toho dneska dávaj za žárovky. Ani třeba dole na Smíchově, pokud nemluvíme přímo o vchodu do OC, to nestojí za moc. A pak Újezd, Karmelitská... všude tma jak v ranci a smutno. Atd.
barbucha Mně to obvykle přijde úplně v pohodě. Asi by mi to taky vadilo, kdybych pobývala často někde, kde se svítí výrazně víc. Na tom severu to i chápu. Tady mi to stačí. Jen některé neosvětlené přechody jsou peklo.
Sweet Potato uz jsem tu nekolikrat psala, jak hrozny je projet autem za tmy jednu cast hlavni ulice na sidlisti v Petrovicich. Prechody osvetlene jsou, ale lidi vyskakujou z vyslapanych der v zivem plote podel silnice a ty prechody ignorujou. Museli by jit 15 m k prechodu a 15 m zpatky k zastavce a to je strasna vzdalenost, hlavne kdyz se blizi bus. To pak vyleti z toho krovi jak cert z elektriky.
Doprčic já už myslela že je to vyřešený... o co se tam stará ten Svoboda? O kšefty bratrstva kočičí pracky, ehm ODS? ![]()
A eště ke všemu to prase Feri. Tak vono vyfásne fešáckej trest (za dvě znásilnění celý 3 roky!!
) a je to moc, už by chtělo domů!! ![]()
(tak mám pro dnešek už asi svou míru plnou, jak by řek Sinuhet)
Kokoska myslím, že vím o kterém místě píšeš a tyhle dementní nápady s přecházením mimo přechod má moje maminka
mockrat jsem ji prosila, ať to nedělá ![]()
žluťásek tvoje maminka bude asi ještě mladá, ale jinak mi přijde, že mistři v debilním přecházení jsou senioři s berlí a taškou na kolečkách a podobné typy ![]()
Evaeva no, mladá důchodkyně. Že by to přeběhla jako blesk se říct nedá. Zdá se mi to jako mimořádně debilní nápad. Zvlášť v tomhle období, kdy je tma celej den.
žluťásek ja mam dojem, ze clovek co neni aktivni ridic tohle proste nepochopi. u nas je ted teda chodec bez reflexnich prvku mezi 16 a 8 h mrtvej homolka i na prechodu, kor kdyz do toho jeste poprchava a ty bludicky co mame misto osvetleni akorat vytvari odlesky na vozovce
Kokoska dtto Novodvorská, křoví je uprostřed mezi pruhy. Tam sice lidi chodí po přechodech, ale tyto jsou zaroslé houštím tak, že řidič nevidí chodce mezi pruhy a chodec nevidí řidiče. Těch asi 300 metrů jezdím krokem i za světla.
žluťásek tak to mamince prosim opakuj, je to opradu nebezpecne. Aspon kdyz je uz hodne sero a tma, at na ten prechod dojde, a neskodila by ani nejaka reflexni paska na rukav.
andulka01 Jezdím tam opatrně, ale nejhorší je ten neosvětlený přechod (po všech těch osvětlených o to horší) potom na V., vlastně hned v křižovatce.
žluťásek tvoje maminka bude asi ještě mladá, ale jinak mi přijde, že mistři v debilním přecházení jsou senioři s berlí a taškou na kolečkách a podobné typy
ach jo, zase jedno klišé
olte ani ne, ono se jim fakt nechce kus tam a kus zpatky. Nerikam, ze to delaji vsichni, ale je to k videni dost casto. Stoji na obrubniku a muzes si hodit korunou, jestli ti pod ty kola hupnou nebo ne.
olte klišé nebo ne, mám to tady denně před očima
Kokoska to neni vždy, že nechce. Kolikrát už fyzicky nemůže.
V Bratislavě je jedno takové debilní misto, čtyřproudová silnice, poslední autobusová zastavka směrem na most a tam si to věčně štradovala nejaka babička o holi.
No byl tam podchod, jenže: asi dvě patra schodů, které ten člověk s taškou na koleckach nevyjde. Jiný přechod 300 metrů a ještě po blbé silnici.
Tuhle tchýně šla schoditkem rovnou po silnici v obytné zóně a potkala míchačku. Ona je teda mimořádný úkaz, takže ještě řidiči vynadala, že tam nemá co v pět večer dělat.
já bych na první dobrou řekla, že tam neměla být ona. No jenže: chodníky nepotažené, ona to s choditkem neprojde, silnice čisté, tak co udělá dochodkyne. Jde tam, kde je to schůdné.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí