continuity spíš prázdno
Omfg
continuity No, někdo ty Motoristy volit musel![]()
Možná si vzpomenete na Nott, jejíž příběh jsem zde před časem sdílela a i ona sama se zde pak na chvíli objevila. S ohledem na okolnosti bych ráda k celé záležitosti napsala pár slov.
Chci poděkovat těm, které mě či ji kontaktovaly s konkrétní radou, tipem, nápadem - Miru marieu žluťásek Lamicka dzizisketa Sylvinkaa. Pokud jsem na někoho zapomněla, popř. o něm od Nott nevím, omlouvám se, dík patří všem, kdo se snažili pomoci. ![]()
Zároveň si dovolím mít obecně formulovanou prosbu - Nott i mně se tehdy ozvalo dost lidí s tím, že se někde zkusí pozeptat, ať už co se týká práce či např. nějaké formy pomoci - a pak už se nikdy neozvali. Nepomáhat/nenabídnout pomoc je naprosto v pořádku, ale pokud už někomu v krizové situaci něco slíbíte, věnujte mu pak alespoň minutu svého času a řekněte mu, že to prostě nevyšlo. To je naprosto v pořádku a fér. Ghostnout někoho v těžké situaci je pro toho člověka jen další 'důkaz', že na něm nezáleží a nemá žádnou cenu.
A poslední věc. Dvě konkrétní uživatelky, z nichž jedna zde několikrát deklarovala, že je psychoterapeutka, druhá z podstaty své práce, při níž pracuje s lidmi, kteří k ní musí mít důvěru, by měla disponovat alespoň určitou měrou empatie, v komunikaci se mnou a později s N. zpochybňovaly, že je vůbec možné to, co se jí stalo, hledaly vinu spíše u ní a v podstatě se dopouštěly sekundární viktimizace. Nott měla očividně tendenci se obhajovat a konkrétně těmto dvěma napsala pár dalších detailů, které nechtěla psát v diskusi tady ve vlákně, aby doplnila kontext - a nepřekvapivě se už další reakce nedočkala. Což je v těchto konkrétních případech asi spíš dobře.
Omlouvám se za dlouhý text, ale měla jsem potřebu tohle všechno zpracovat a shrnout.
euridike doufám, že je všechno na dobré cestě.
Nebo aspoň na cestě na dobrou cestu.... ![]()
euridike Předpokládám, že kdybys chtěla říct, o kom mluvíš, uděláš to. S nott jsem chvíli v jejím vlákně komunikovala, ale žádný jiný kontakt (mimo to, co si každý může přečíst na skle) jsem s ní neměla. Nevím ani o nikom, kdo by tady o sobě psal, že je psychoterapeut, nevybavuju si takového člověka z diskusí.
Je strašně těžké přivést někoho k pomoci zprostředkovaně a stejně tak setkat se s těžkým příběhem na dálku. Člověk nechce psaní nechat bez odezvy, možnosti jsou ale opravdu omezené. Pro mě k tomu patří ukázat, z jaké strany člověk sám přichází. Je to určitý kontext, ale nikoli záruka, že nedojde k nedorozumění. Ze strany někoho, komu se těžké věci dějí, bývá přítomné určité pnutí mezi touhou svěřit se, vyslovit, a něčím, co ho drží zpátky. Jediná relativní šance, jak odlišit různé vnitřní hlasy a najít optimální míru otevřenosti, je v osobním kontaktu s odborníkem nebo snad v dlouhotrvajícím osobním přátelství. Stejně tak žít příběhy druhých je nesmírně vratká půda a má spoustu odstínů od neškodného probírání celebrit až po ztrátu vlastní perspektivy...
Hodně věcí je strašně složitých a plno jich nemá řešení. Sama jsem třeba zažila ve své terapii, že později vyšly najevo skutečnosti ohledně osoby psychoterapeuta, které dost zpochybnily celou důvěryhodnost a zpětně mě nechaly na pochybách, jestli bylo projevem zdravého instinktu, že jsem některé věci nedokázala otevřít, nebo to byl vnitřní blok. Protože ten člověk se opravdu vybarvil jako někdo úplně jiný, než kým se stavěl být. Jsou to jemné věci a současně kruté, k nerozpletení zasukované příběhy. S pokorou a zodpovědností každý nakládá, jak umí.
Je dobře, že příběh pokračuje. Nic jiného doopravdy nemáme.
Tebe se má slova o těch, které jsem opravdu nejmenovala/nekonkretizovala zcela záměrně, rozhodně netýkala, Tebe vnímám jako člověka přemýšlivého a taktního & Tvých slov, Tvého náhledu si vážím. A souzním s tím, co jsi výše napsala. Ty dvě nejmenované se prostě objevily v diskuzi, zpochybnily relevantnost a pravdivost toho, co bylo napsáno - a odešly. Což se v diskusích samozřejmě běžně děje. Ale přiznávám, že zrovna u těchto konkrétních uživatelek mě to překvapilo. A měla jsem potřebu to napsat.
Děkuji za příspěvek! Shodou okolností jsem na ni/vás teď přes léto často myslela,ale nevzpomněla jsem si na nick.
euridike Jsem ráda, že s kamarádkou nějak pokračujete. Vnímám i tvou jemnou "našňupnutost" jako součást energie, kterou člověk potřebuje, když hledá cestu ven.
Vnitřně je to opravdu tak, že i po nalezení pomoci vystřídají jedny otázky, pochybnosti a nejistoty nějaké jiné. Základní zázemí včetně pocitu bezpečí je nutnost, je to jako nemít neustále mokro v botách. Jde se líp, člověk je klidnější. Ale opravdu "venku" ze všeho bude teprve až... víš kdy. Nepřišla jsem na nic lepšího než na to brát jako život všechno včetně tápání. A jasně, utíkají roky. Povídej mi o tom. Těžký moc, no.
euridike já už sem moc nechodím, nestíhám... práce, vysoká škola, 2 puberťáci... ale pokud bys mohla, napsala bys mi, prosím, třeba do sz, jak se to celé vyvinulo? Doufám, že je na tom kamarádka dobře. ![]()
Sama řeším na terapiích vztah s členem rodiny, se ségrou. Párkrát jsem si stěžovala i tady. Kvůli našim ji nemůžu odstřihnout, navíc se do těch problémů, které máme, začíná promítat i stárnutí našich. Kdy ona se nechová zrovna ideálně, spíš jako 40letý spratek, co nemá úctu a klidně vynadá tátovi, jakoby mu nebylo, kolik mu je.. No a sama dobře vím, jak je hrozně těžké tohle utnout a osvobodit se.
Lamickadoufám, že se ti daří dobře. ![]()
continuity děkuji, že píšeš
já vás tady stále sleduji, někdy mě i mrzí, že tady nemůžu být častěji.
Jsem spokojená, vše si hezky sedlo v životě i v práci. Doma sice řešíme občas nějaké trable, hlavně v souvislosti s dětmi - spolužáci, učitelé, první lásky a tak.. ale kdo je neřeší.
Na VŠ je to super, je to makačka, ale dává mi to hrozně moc. Mám skvělé spolužačky, se kterými se podporujeme a pomáháme si. Občas nadávám, je mi do breku, jindy si říkám, jak jsem hustá. Prostě vše v jednom balíčku.![]()
U nás ve škole jsem taky spokojená, 2 roky jsem teď asistovala úžasné paní učitelce a teď jdeme spolu do tandemu, začínám učit. Těším se na novou kapitolu, i když se trochu bojím. ![]()
Jít před 4 roky na první terapii a intenzivně pracovat s psychikou bylo nejlepší rozhodnutí, jaké jsem mohla udělat. Určitě mi v tom pomohla i parfu.
Lamicka to zní skvěle ![]()
Lamicka To je moc skvělý! At to jde i dál tak hezky![]()
Lamicka to se tak krasne cte![]()
Lamicka to je super, jsi dobra, je hezky cist, ze se ti dari ![]()
Lamicka To zní moc hezky, jedna moje známá, co studovala v 50 VŠ mimo jiné říkala, že si díky tomu připadá zase mladá;).
Lamicka
Skvělé!
Lamicka Jak se ve světě děje to co se děje, tak se stávám závislá na pozitivních zprávách. Tak ti děkuju a moc ti přeju, ať se ti daří!
Lamicka Plníš si sen , viď .![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY