Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline viktorka_od splavu
49263 příspěvků moje polička 31. října 2016 22:29
Reakce na Lilly_Ku:

mno tak... cenově bych řekla přímo totožný:-)

http://www.apple.com/cz/shop/buy-mac/macbook-air

dell třetím rokem (po záruce) odejde do věčných lovišť

a omlouvám se, ale jsem vůči win10 zaujatá, jak to vidim chce se mi blejt:P

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 31. října 2016 22:32
Reakce na Jiná Realita:

Myslím, že tenhle střih šatů je pro vás jak dělaný, budou vám moc slušet.

Offline Lilly_Ku
4527 příspěvků moje polička 31. října 2016 22:36

no prave, to je presne ono! v tomhle provedeni a velikosti uz prave neni v cene v podstate zadnej rozdil, takze uz neplati argument, ze apple je moc drahej.

no nic, necham to este nejak vstrebat.

ha, doplneni: napoprve jsem uplne prehledla tvou poznamku o zivotnosti! kurna. prave ma soucasna velka ludra uz po trech letech kazdodenni prace pomalu vypousti dusi.

Offline mitford sister
1711 příspěvků moje polička 31. října 2016 23:15
Reakce na Lilly_Ku:

já mám dell xps13 na práci a jsem spokojená, trochu jsem si musela zvyknout na menší klávesnici a mám i celkem malý ruce...menší už by byl průsr. jinak já měla za ty léta ntb různých značek a nikdy mi žádný neodešel do věčných lovišť, spíš jsem vymlátila klávesnici, vysvítil se displej a byl čas na změnu. tak po pěti letech většinou. jen jsem kupovala vždycky dražší (business) modely, tak nějak si myslím, že do nich dávají lepší součástky.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 10:55
Reakce na Lilly_Ku:

Mně teda zatím taky nic vyloženě neodešlo, a to jsem si na domácí/školní použití kupovala vyloženě levné věci, na Lenovo IdeaPadu jsem teda po pár letech vyklechtala jedno tlačítko na touchpadu, ale jinak frčí dodnes, a to jsem si ho koupila ještě na gymplu. Teď mám třetím rokem větší Lenovo s dotykáčem (Flex) a zatím taky žádnej problém.

U iVěcí je podle mě fakt na zvážení hlavně ta konektivita, používáme v práci iPady, ale ostatní stroje máme všichni kromě grafičky s Win a je to poněkud opruz. Vzájemné propojení iVěcí je super, ale jak to člověk potřebuje spojit s něčím jiným, zejména bezdrátově, není to úplně bezproblémovej proces (i když teda kolem ladění wifi kanálů a připojení monitoru k macbooku jsme tu tuhle taky měli docela cirkus :D). Takže bych se být tebou rozhodovala s ohledem na to, jaká ostatní zařízení používáš (nevím, jestli máš právě i desktop třeba, co máš za smartphone, jestli plánuješ tablet, a tak), páč zrovna u těch Applů je pak imho příjemnější držet se jedné značky.

Offline Lilly_Ku
4527 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 11:28
Reakce na Karoleena:

dik moc!

ja mam prave ted taky celkem levnou masinu (lenovo g505), kterou pouzivam ted tri roky zhruba 8-10 hodin denne. v posledni dobe se system obcas seka, ale hlavne bych rekla, ze mu nedela dobre prenaseni a cestovani, coz oboje pravidelne provozuju.

vysnila jsem si malej, odolnej pocitac s 13", kterej budu moct bez obav vzit na cesty a v kancelari ho pripojim na externi monitor. tim se dostal do hry i apple, ktery se mi libi designove, ale zase jsem si od vcerejska potvrdila, ze bych na nej kvuli programum co pouzivam opravdu musela nechat instalovat windows, coz pak asi fakt postrada smysl. 

zadny dalsi pristroje apple nemam a asi ani neplanuju porizovat.

Offline baltik
4971 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 11:37
Reakce na Lilly_Ku:

Souhlasim s Karoleena, pokud to chcete hlavne na praci a nedelate v grafickem studiu, kde maji apple vsichni, bude lepsi zustat u klasickych notebooku

Mame ve firme vsichni "normalni" pocitace a pan majitel si koupil Apple a neustale resi neco, co mu funguje jinak, nefunguje, nepripojuje se atd.

ted zrovna budeme muset asi vratit tiskarnu, vsichni ostatni sitove pripojeni ji vidi, ale jeho Apple dvakrat jo a trikrat ne

Zadny privolany technik nenasel zadnou chybu ani ne jeho pocitaci ani na tiskarne

Manzel ted zvazoval to Lenovo Yoga, to by neodpovidalo vasim predstavam?

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 11:40

v minuly praci jsme meli macy a kdyz jsem po pracovnim dni prisla domu a chtela delat neco na svym hp, tak jsem furt jak dement chtela zavirat okna vlevo nahore. v praci mi zas chybelo pravy tlacitko. clovek pak ma v hlave maglajz, proto mi prijde lepsi jet na vsech frontach na jedny platforme:)

Offline Kokoska
34871 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 11:44
Reakce na baltik:

K podobnému chaosu stačí i různé verze Windows :)

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 12:09
Reakce na Lilly_Ku:

No, instalovat Windows na Mac už se mi zdá jako zbytečné násilí. :)

Jak píše baltik, možná by ti designem i vlastnostmi mohla vyhovovat některá Yoga. V práci mám teď dočasně právě Yogu 900 než mi bude zakoupen desktop a je fajn, který model to přesně je, to teď z hlavy nevím. Coby přenosné zařízení mi přijde fakt dobrá - je to 13,3", hodně lehká a tenká věcička, daň za ten tenký ultrabookový profil je absence klasického HDMI (místo něj je micro) a portu na lan kábl, ale to jsou věci, které zrovna mně moc nevadí. Ale mám ho teď sotva čtrnáct dní, takže to jsou všechno zatím spíš první dojmy než dlouhodobá zkušenost.

Offline Lilly_Ku
4527 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 12:57
Reakce na Karoleena:

dik moc, nakonec to vidim stejne - i kdyz se mi macbook moc libi, nektery z ultrabooku (at uz dell nebo to lenovo) bude pro me ucely vhodnejsi.

Offline Garfie
28528 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 13:07

Tak něco praktického....nekoupila, ale dostala. Asi mi chce někdo něco naznačit :-/

Online andulka01
12835 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 14:28
Reakce na Garfie:

Tak to přesně bych taky potřebovala dostat :-) jen asi červený... Fakt bych ho chtěla, ale do jiné kuchyně než mám k dispozici. Takže zatím nic.

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 14:32
Reakce na Garfie:

a mně by se hodil i tenhle :-D Krásnej!

Offline Garfie
28528 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 14:37
Reakce na andulka01:

Haha, první reakce mojí sestry (dovezl mi ho muž z USA) "jakou barvu? COŽE??? Idiot, nic nechápe!!!" 

Ale tak při predstavě, že za jakoukoli barvu by měl zaplatit dvojnásobek se uskromním...

Offline Sweet Potato
40255 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 15:01
Reakce na Garfie:

http://static.coccinelle.com/skin/frontend/coccinelle/default/images/product-mask_desktop.png

Dítě ji nadšeně ohodnotilo, že prý vypadá jako medvídek.

Offline Garfie
28528 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 15:25
Reakce na Sweet Potato:

Nefunguje mi odkaz :-(

Offline Sweet Potato
40255 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 15:45
Reakce na Garfie:

No jo, krutibrko, mně taky ne. Tak zkusíme fotku.

Edit: Jo, je malá, ale že až takhle?!

Asi mi není souzeno pochlubit se

Offline Garfie
28528 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 16:15
Reakce na Sweet Potato:

Jojo, medvídka vidím taky!!! :-)

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 16:20
Reakce na Garfie:

já mám šedivou kuchyni, takže mně by se zavděčil dost, červená by se tam nehodila a ty pastelový barvy se mi moc nelíběj, leda by dovezl ještě stejně pastelovej Smeg :-D