Mutziputzi
já s tím nemám problém, mně zas okolí přijde, že často směřuje do kategorie módní kašpárek - taky to nemyslím tak blbě, jak to zní. ale věci, co se tu poslední dobou vyskytují, mi přijde, že nesluší ani jejich nositelkám (i když v nich vypadají asi vždy líp, než modelky v obchodě).
já třeba nechápu, jak můžete nosit cocoony teď. jedny mám doma. jsou tak teplé (a nejsou to zimní, jsou to bavlněné v barvě sušenek), že bych v nich umřela. a to se mi fakt líbí. ale ten horní díl bych měla propocený hned. ještě jsem je neměla na sobě, nenašla jsem počasí, kdy by se daly nosit.
já od letních šatů očekávám především funkčnost - větrají, chladí, nemačkají se, dá se pod ně dát podprsenka, a hned v závěsu vzhled. už na té funkčnosti ale ztroskotávám. třeba šaty s rolákem, to nevím, kdy a kam nosíš. nebo šaty bez rozparku vzadu. šaty ze lnu, kdy vystoupím z auta a vypadám, jako bych se válela ve chlévě.
v mém případě je konzervativnost dána ještě tím, že musím vždy hledět na to, jak bude v šatech vidět, že mám zpocený zadek, břicho, záda a všechno, protože mám, a pořád. což ke konzervaci vede nutně. pod všecky letní šaty nosím kraťasy, aby mi netekly kapky po nohách. tam si pak moc nenavybíráš - všechny šaty musí být po kolena, žádné sexy rozevlátosti, nic průsvitného, nic s rozparkem vepředu ani vzadu. výběr je pak nula nula nic.