Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 13:00
Reakce na nellielovett:

To by se mi hodilo. Nějaký tip? Došla mi skoro všechna kosmetika, tak se chystám na nákup, že bych přihodila.

Také jsem se chtěla zeptat.. Doteď jsem používala jen BB a nebo teď mám CC EL. Ale chtěla bych si koupit i make up, zatím jsem vybrala EL double wear light, měla jsem vzorek a zdál se mi dobrý. Máte někdo? 

EL double wear light je podľa mňa jednička. Moja stálica.

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 13:00
Reakce na Brioso:

Šaty na vánoční firemní večírek.

woow!

Online Miru
16762 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 13:16
Reakce na Unnamed:

...nádherné.!

Stylové, šik, kvalitní luxus/luxusní kvalita...

(též nejsem hromadič, mně by vadilo množství zbytečných, nepoužívaných věcí...)

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 13:19
Reakce na Unnamed:

Ten binec v supliku neee. Ja mam tedy sminek malo a taky jsem nekompromisni - stare ci nevyhovujici veci pravidelne vyrazuju. Mam to tak u vseho, nejsem hromadic. Jo a sminky taky maji nejakou trvanlivost. Toto je moje kompletni sbirka:

To je krása. To by sa mi páčilo. Aj v parfémoch....(a na moju policu sa radšej nedívaj )

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 13:49
Reakce na Miru:

slniecko 

Diky :-)

Mne vetsi pocet veci znervoznuje. No a taky jsem se v zivote celkem casto stehovala po svete, takze hromadeni by ani neslo. Ja jsem jedna z tech, ktera veci vyhazuje s pocitem ulevy (ale samozrejme rada neplytvam).

Offline whiskas
21050 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 13:57
Reakce na Unnamed:

To je krása, které se mi nedaří docílit a to ani v oblasti kosmetiky, dekorativky, oblečení (tuto oblast jsem obdivovala u Jinx na MP). Např. v rámci hledání vhodného odstínu rtěnky se mi nakupilo cca 12 kusů a stejně používám max.3, ovšem ty zbylé nejsem schopna vyhodit - můžou se přece hodit, že? 

Ráda bych se stala "minimalistkou", ale asi na to nemám buňky, přitom mě velké množství věcí znervózňuje. Jak z toho ven? 

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 14:30
Reakce na Unnamed:

Vyzerá to super, tiež by som chcela takúto jednoduchosť v kozmetike dosiahnuť... Mala som obdobie experimentovania a sledovania blogov a nejak sa mi toho nakopilo o mnoho viac, než som kedy schopná spotrebovať. Už teda minimálne v dekoratívnej kozmetike viem, čo mi vyhovuje, ale zbytok je mi ľúto vyhodiť a rozdať to nemám moc komu. 

Offline Potrefenáhusa
38823 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 14:31
Reakce na whiskas:

prostě to sebrat a vyhodit :-D

Jako musim říct, že mi tahle knížka nepřijde úplně blbá, i když je v ní teda taky spousta balastu. 

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 14:33
Reakce na whiskas:

To je krása, které se mi nedaří docílit a to ani v oblasti kosmetiky, dekorativky, oblečení (tuto oblast jsem obdivovala u Jinx na MP). Např. v rámci hledání vhodného odstínu rtěnky se mi nakupilo cca 12 kusů a stejně používám max.3, ovšem ty zbylé nejsem schopna vyhodit - můžou se přece hodit, že? 

Ráda bych se stala "minimalistkou", ale asi na to nemám buňky, přitom mě velké množství věcí znervózňuje. Jak z toho ven? 

Mám to podobne, raz za čas síce urobím "veľké triedenie" v každej kategórii vecí, ale tá malá kôpka čo ide na vyhodenie ma nikdy neuspokojí a bohužiaľ, vždy si nejak viem obhájiť, prečo zrovna túto vec nemôžem ešte vyhodiť...  

Offline Tezulie
232 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 14:35
Reakce na Unnamed:

Taky moc obdivuji tvůj pořádek a minimalismus, u mě to vypadá velmi podobně jako u slniecko

Naštěstí dcery používají často moje sminky na hraní, tak se to aspoň nějak vyuzije, je mi líto to vyhodit (dostala jsem třeba vánoční kufřík EL, ale jejich dekorativku krom makeupu moc nemusím, rtěnky ani stíny mi ani barevně nesedly, ale co s tím? Bylo to drahé, nové, přece to nevyhodim.).

Můžu se zeptat, jaké používáš stíny, protože ty jsem tam neobjevila? Nebo ještě líp, co vše tam máš? Něco umím identifikovat, ale něco ne a budu vděčná za doporučení a nějakou recenzi.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 14:38
Reakce na Potrefenáhusa:

tuto knizku kupil brat mamine pretoze ta skladuje fakt vsetko. zo zvedavosti si ju prelistoval a vyhodil asi polovicu svojich veci a doteraz sa mu dari nezabordelit si byt - celkom to obdobie vychytal kedze sa akurat stahoval do svojho a mohol zacat z nuly a zbytocne haraburdy tam neprenasal. uz som mu naznacila ze by sa mi zislo jeho kriticke oko na vyhadzanie veci z izby ktora bude detska. mam na to este asi 4-5 mesiacov aby som to stihla ale vobec som nezacala a ani sa mi do toho nechce

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 14:43

JA NEDOKÁŽEM funkčnú vec vyhodiť, ale dokážem ju darovať. Tým pádom oblečenie nie je až taký problém, detto veci do domácnosti, proste vytriedim a odnesiem na charitu, alebo darujem niekomu, kto má záujem. Len to sa s načatou kozmetikou nedá. Pleťovka, ktorá mi nesadne končí ako krém na nohy (alebo čistítko na štetce, či prostriedok na pranie hodvábu), ale dekoratívka tam proste je, kým sa nepokazí - raz do roka to vždy preberiem a vyhodím pokazené, resp. ak sa mi dostane do rúk pokazené aj medzi tým tak to vyhodím, ale raz do roka prost zoberiem do rúk každú jednu z nich a skontrolujem.

Offline Potrefenáhusa
38823 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 14:44
Reakce na eless:

no ona tam má dost striktní pravidlo - ne si nechávat věci podle toho, jestli se člověku hodí/můžou hodit, ale jestli z nich má radost, přijde mi to docela funkční (samozřejmě trochu s rozumem)

Ale ty akce jsou hrozný, ale zas když se do toho člověk jednou dostane, neví, kdy se zastavit a je to docela osvobozující zbavit se všech těch nahromaděných zbytečných krámů, po kterých člověk ani nevzdechne. Já třeba nemůžu v zabordeleným bytě nějak efektivně duševně pracovat, i na škole před zkouškama jsem nejdřív musela uklidit a nebyla to jen prokrastinace, abych se nemusela učit.

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 14:47
Reakce na whiskas:

To je tezky. Jestli patrite k tem, kterym je lito se zbavit veci, tak to asi vzdycky bude boj.

Obleceni a boty taky kupuju drazsi a vetsinou mi vydrzi dlouho. Kupovani na jednu sezonu neznam. Napriklad asi pred tremi lety jsem v Parizi videla krasny sedy kasmirovy svetr od Reed Krakoff v Galeries Lafayette, ten svetr ma na rukavech dlouhe cerne kozene patches. Byl v 50% sleve, ale byl velky, byl to posledni kousek, a ja jeste nejak nejela v oversized. Ale porad jsem na nej myslela a tyden nato jsem tam zase byla pracovne, tak jsem zasla do GL a on tam byl a byl v extra 30% sleve z te zbyvajici pulky ceny. Upozornuji, ze puvodni cena byla dost pres tisic EUR. To uz jsem ho vzala a roky ho rada v zime vytahuju. Jednou jsem ho mela v butiku Fendi a byl tam zrovna F. Vanek, ktereho tedy neznam, a svetr chvalil a ten svetr uz nebyl nejnovejsi.

Ale abych neznela, ze to mam dokonale vychytane - i ja obcas koupim neco, co pak nenosim ci nepouzivam a pak me to stve. I u rtenek nosim nejvic tak tri, ty dalsi uz mene.

Online Miru
16762 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 14:52

...no, ono se říká, že kdo má "bordel"/plno věcí v bytě, má ho i v hlavě(hlavně těch nějak nevyřešených...)...

Proto mě to hromadění znervozňuje, resp. mám ráda jasno, věci řeším, neodsouvám, nemám ráda vnitřní stresy jakéhokoliv tipu, takže se je snažím okamžitě odstraňovat(na možnosti "problému"), nehnípat se v tom...

Proto je tak úlevné zbavovat se nepotřebného..., ať už v bytě nebo z hlavy.

...uvolní se tak místo pro proud nové energie...

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 15:27
Reakce na Tezulie:

Stiny na obrazku jsou, je tam fakt vsechno.

Stiny - Tom Ford 03 Nude Dip - uzasna paletka, barvy na kazdy den.

Stiny - Christian Dior Fusion Mono Matte 761 Mirage - taky super.

Tvarenka - Burberry 06 Tangerine - prvni ktera mi vyhovuje, protoze neni ruzova (u tech vypadam, ze se cervenam).

Concealer - La Mer - bezvadny, pouzivam pod oci, ale ne kazdy den.

Ocni linky - Chanel Stylo Yeux Waterproof 100 a 911 - pouzivam jen obcas, ale jsem spokojena.

Ocni linky - Sisley Phyto-Eye Twist 5 a 4 - chtela jsem zkusit modrou, ale jak je ten krajon tlusty, tak je te barvy moc. Tady jsem se barvou sekla. Druha je seda, ta je lepsi.

Oboci - Tom Ford Brow Sculptor - velika spokojenost.

Rtenky - Christian Louboutin Matte. Nejsou na fotce, ale ty vsechny Tom Ford a Burberry jsou prirodni tony (Indian Rose, Casablanca, Negligee a a a).

Offline wendulka admin
16651 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 16:23
Reakce na Miru:

No říká se to, ale abych pravdu řekla, já nemám tenhle předsudek/klišé moc ráda, ostatně jako většinu předsudků, protože nejdou nikdy vztáhnout všeobecně na všechny.

Já se totiž taky snažím problémy neodsouvat a řešit je hned. A taky se s úlevou zbavuju čehokoliv nepotřebného (šaty, boty, nepoužívaná kosmetika aj.). Parfémy jsou jediná věc, u které mi to nějak nejde, no.

Offline Ounz
20527 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 16:50
Reakce na :

Já sem taky měla štěstí na odstín, jako by ho dělali pro mě..ale odpoledne sem ho už na obličeji cítila (nebo jak to popsat) a to u tý klasický verze nemám. Ale tohle je děsně individuální. Mně na obličej nesedne skoro nic, blbá citlivá pleť..

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 17:06

Já byla vždycky hroznej skladník, ale k redukci šatníku mě donutilo bohužel až to, že jsem před dvěma lety hodně přibrala a pořád to nemůžu shodit. Tuto metodu ale nedoporučuju :D

K diskuzi o kosmetice - EL Double Wear taky chválím, protože skvěle kryje, matuje a je přirozený.

Řasenka za mě Clinique High Impact (nejpřirozenější řasenka, na kterou jsem narazila) a Diorshow iconic overcurl. Z levnějších je super Bourjois Ultra curl.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 20. listopadu 2016 17:27
Reakce na Unnamed:

perfektni, presne tak to mam rada. 

Miru, to jsou ale strasna klise.