Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline Garfie
28682 příspěvků moje polička 23. června 2023 11:22

Kokoska Taky teď přemýšlím...možná záleží na pozici. Ale možná nechávají sako v práci, protože venku bývá fakt vedro. 

Offline Pinot Noir
30178 příspěvků moje polička 23. června 2023 11:47

Karja mně se ty barevné ponožky k oblekům líbí, v obleku nemáš moc příležitostí se odvázat. Kdyby měli všichni černé, tak na jedno brdo nebudou?

Offline andulka01
12902 příspěvků moje polička 23. června 2023 12:03

Pinot Noir Obrázkový ponožky kupuju příteli, dětem ve třídě se to moc líbí. A v oblecích se mi to taky líbí. Vlastně - kromě sportovních fusek u nás už jiné než barevné a obrázkové nejsou :-)

Offline Kokoska
35278 příspěvků moje polička 23. června 2023 12:10

Pinot Noir zeť to taky nosi, nejradsi takovy, co je kazda ponozka jina.

Offline 711990
18340 příspěvků moje polička 23. června 2023 12:12

Tabea to uz mi prijde teda trosku zvlastni:D

Offline Pavlena
6939 příspěvků moje polička 23. června 2023 12:20

Ad dresscode.. U nás se nic takového nevyskytuje ani nevyskytovalo, jen když na jiné pobočce pracoval kolega fakt nereprezentativní (tak nějak celkově, nešlo jen o oblečení, ale třeba i o stav chrupu a to byl obchoďák), tak se objevila pravidla, ale s odchodem tohoto kusu zase zapadla. Jak píše 711990, ženy mají víc akceptovatelných možností jak s dresscode vykývat. Konečně aspoň jednu výhodu máme. A obecně mi přijde strašlivý jev, který tu býval. To, že se striktně trvalo na dresscode, ale klimatizace v kancelářích zdaleka tak striktně přítomna nebývala, to mi přijde, že bylo fakt na hraně mučení. Nejdýl to snad držely banky, ale na druhou stran jsem před časem šla cosi vyřizovat s mamkou na velkou pobočku České spořitelny v centru (!) a za přepážkama samé paňy před důchodem a zřejmě se řídily dresscodem "psychedelická halena", tu měly všecky do jedné.

Offline Karja
45064 příspěvků moje polička 23. června 2023 12:49

Pinot NoirNo budou, ale tak jako nedbale. Mně se prostě tahleta hravá snaha na mužích nelíbí a když se jich sešlo v jídelně skoro několik desítek, prišlo mi to vtipné.

Offline Lilly_Ku
4580 příspěvků moje polička 23. června 2023 13:00

Karja mi se barevny ponozky k obleku taky nelibi, je to takovy ohrany a radoby vtipny, hlavnejako masovej jev.

kdyz uz, tak proste jit elegantne.

Offline continuity
43937 příspěvků moje polička 23. června 2023 13:06
Reakce na Kokoska:

Karja no ja pamatuju jeste "podnikatelsky" fialovy saka a bily ponozky

Jo to bylo strašné a tehdy jsem chodila s klukem, kterého sestra byla vyučená krejčová a ty hrůzy mu šila. Všichni se mě ptali, proč to nosí a proč s tím něco nedělám, že je všem pro srandu. 

No jako orosila jsem se ještě teď, zlatý barevný fusekle k modrému obleku. 

Offline Karja
45064 příspěvků moje polička 23. června 2023 13:20

Lilly_Ku Přesně tak, umíš to tak hezky popsat, tak jak si to myslim, ale neumím to vyjádřit!

Offline notna
9619 příspěvků moje polička 23. června 2023 13:40

K oblekům přes den se mi barevné ponožky líbí. Dobře sladěné s oblekem jsou podle mě lepší než černé. Moc nemusím ty s velkými, pro mě rádoby vtipnými, vzory. Ale někteří umí sladit i takové.

Offline viktorka_od splavu
49507 příspěvků moje polička 23. června 2023 13:45

Kokoska to ja zas jo:-) akorat to nebyli cesi. samozrejme "vintage" modni vlnka, origos uz asi nepotkas

Offline slniecko admin
19719 příspěvků moje polička 23. června 2023 13:47
Reakce na 711990:

Tabea to uz mi prijde teda trosku zvlastni:D

​To bývalo bežné...ešte sme mali strašnú srandu z Amíkov, ktorí prišli v teniskách a prezuli sa, že nedajú ani tú blbú cestu v normálnych topánkach.

Inak teda, ja mám muža právnika, tak som na obleky zvyknutá, aj keď aj tam sa to už uvoľňuje. Ale keď zbadám niekoho v oblekovej košeli bez kravaty, nebodaj ešte s rozopnutým gombíkom, tak sa najprv zľaknem, že ten sa už snáď začal vyzliekať ...

Ale kraťasy si neviem predstaviť inde, ako na výslovne voľnočasové aktivity, zatrhla ich dokonca aj triedna našim gymnazistom, že sú na to už veľkí (teda keď idú na nejakú akciu mimo školy) a tá je inak mimoriadne easygoing.

Offline notna
9619 příspěvků moje polička 23. června 2023 13:59

Hele, nebyla tady ještě loni debata, že u mužů krátké kalhoty jen pouze na sport? Jsem překvapená, jak se to posunulo. Ale já teď nechodím do žádné firmy, kde je nebo byl dresscode, tak nemám vůbec představu, jak to teď je.

Offline baltik
4997 příspěvků moje polička 23. června 2023 14:03

notna posunulo se to silene, aspon co sleduju tady u nas, mam tu kolegy, kteri uz jinak nez v kratasech v lete nechodi a nenamahaji se to zmenit, ani kdyz treba cekaji navstevu dodavatele

Offline slniecko admin
19719 příspěvků moje polička 23. června 2023 14:12

baltik to by ma zaujímalo, aké boty k tomu nosia?

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 23. června 2023 14:14

slniecko polobotky a ponozky (aspon nekteri)

Offline JankaM
3152 příspěvků moje polička 23. června 2023 14:20

A když jsem u těch dreskódů, je přijatelné jít na pohovor v cosích zavinovačkách bez košile nebo něčeho pod a páskových botách? Kancelářská pozice ve větší firmě. Nic jako kostým nevlastním...   

Offline baltik
4997 příspěvků moje polička 23. června 2023 14:26

slniecko a vis ze nevim presne, asi neco jako tenisky a ponozky, proste uzavrene sportovnejsi boty

(jen na IT ma kolega opravdu ponozky v sandalech)

Offline continuity
43937 příspěvků moje polička 23. června 2023 14:26

JankaM

Takto to zní ok, ale pokud to není někam na marketing, na pohovor bych se držela zpět. Tj, jestli nás pochybnosti tak bych zvážila něco víc zahajujícího, nemusí to byť hneď kostým nebo košile, ale třeba halenka s rukávy a sukně. jinak já když jdu do kanceláří, které neznám, zásadně si sebou beru buď svetřík nebo sako. Místnost vychlazená na 20 stupňů není úplně raritní.