Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline slniecko admin
19719 příspěvků moje polička 18. června 2023 19:52

Lamicka marieu Pinot Noir 

Dievčatá, a nevedeli by ste mi poradiť?

Chcem kúpiť klavír, elektronický teda, dcére na narodeniny. Je to jediná vec, ktorú si praje do nového bytu (teda totálnej pidigarsónky). Ako...ja sa v tom absolútne nevyznám, v mladosti som mala presne to klasické pianíno Petroff a teraz keď som potrebovala na nejaké účely, tak som si kúpila v Lidli za stovku...no ja viem, ale mne to teraz stačilo...

...akože na takéto luxusné sa nezmôžem momentálne finančne...

...čo pozerať, ak chcem pre úplnú začiatočníčku, naviac samouka - v podnájme, kde je teraz, je klavír a začala sa na ňom učiť hrať - aby ma to aj nestálo majetok, obzvlášť, pokiaľ ju to trebárs po nejakom čase prejde, ale zároveň aby to nebol šunt, na ktorom sa bude hrať tak zle, že ju to odradí od ďalšieho hrania?

ako pôvodne som rátala tak 400€, no ako to pozerám, tak neviem, neviem...pozerala som, že to, čo má v podnájme stálo asi 1400€....lenže zase jeho majiteľ má za sebou komplet ZUŠku a jeho babička je učiteľka hudby, tak tam si na to potrpeli...

Manžel ešte dokonca uvažuje vziať z druhej ruky...že radšej lepšie, ale po niekom...dá sa to pre laikov takto, aby sme neprehliadli nejaké problémy...navyše na diaľku, cez nejaký inzerát? Lebo behať po Amsterdame a skúšať klavíre v cudzích domácnostiach, to celkom nevidím...navrch to už môžem tie prachy vraziť do nového.

A Lamicka všetko najlepšie k narodeninám !!!

Offline marieu
5192 příspěvků moje polička 18. června 2023 22:25

slniecko nemohu sloužit, já jsem na klavír svého času hrála dost vážně (jako vážně) a tak jsem nikdy na nic elektronického nehrála.

Offline Pinot Noir
30178 příspěvků moje polička 19. června 2023 00:37

slniecko mně byla z více stran doporučena značka Yamaha, nakonec mi jedna milá uživatelka Módního pekla vybrala konkrétní model - Yamaha YDP Arius, před deseti lety stál cca 30 tisíc korun. Moje učitelka klavíru si potom, co si ho u nás vyzkoušela, koupila tentýž, ačkoliv doma měla klasický klavír, byla zvukem i odezvou kláves nadšená. Takže to považuju za potvrzení, že jsem koupila dobře. 

Offline Mulen
5061 příspěvků moje polička 19. června 2023 07:39

slniecko mě si se sice neptata, ale syn má už 3 roky piáno ROLAND RP102 (stálo asi 21000) a spokojený je moc. Vybírali jsme ho tenkrát na prodejně.

Jinak syn má teď klavírní záchvat. Na každém výletě se ptá, jestli je tam veřejný klavír. Nejspokojenější byl na zámku v Letovicích, kde jich bylo asi 13 (mizerných pravda) Včera ve Křtinách alespoň malé varhany

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 19. června 2023 07:54

slniecko ja se v tomhle moc nevyznam, my vybirali el.piano mezi znackou Roland a Yamaha, nakonec jsme si zvolili Roland rp701, na doporuceni prodavace, ze ma dnes v teto cenove kategorii (cca 30tis) lepsi funkce (a mne se i vic celkove libilo), ale rovnou nam rekl, ze ani s Yamahou neprohloupime. 

Klavesy zrovna kupovala jedna rodina a hraly moc pekne, ale nevim vubec, jak se pohybuji cenove. Koukni na kytary.cz, maji tam i hodne ukazek, jak konkretni nastroj hraje a myslim, ze i online konzultace. Tak by se dalo treba vybrat.

Jinak v CR funguji dobre pujcovny pian. Segra i kamaradky dcera maji z hudebniho fondu a chvali si to. Tak jestli nefunguje neco podobneho i u vas. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 19. června 2023 08:02

Pinot Noir ja si prave trochu pamatuju, jak jsi zacinala hrat, tak jsem si rikala, ze se k tomu taky jednou vratim. Tehdy mi litalo po byte dite, mozna dve, to nevim a to nebylo vubec myslitelne. Ted mam prostor, deti jsou vic a vic samostatne, tak jsem si rekla, ze nastal spravny cas. 

Presne jak pises, kytaru vezmu do ruky a vse je zafixovane, i kdyz prsty zatuhle. Hrala jsem od 6 let. Jenze jsem ten nastroj celou nesnasela (tezky na hrani, tezky a obri na noseni), vubec nevim co to nase napadlo. Nemam k ni vztah dodnes. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 19. června 2023 08:03

slniecko a dekuju za prani

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. června 2023 13:56

Mulen A co hraje? Kamarádka nejčastěji Bugatti step od Ježka, ona tím vyjadřuje momentální pocity z lidí, takže když je to groteska. :D :D

Offline Mulen
5061 příspěvků moje polička 19. června 2023 20:11

Kan tak různě. Většinou Marvela nebo hudbu k oblíbeným počítačovým hrám. Učí se to podle padajících not. Normální noty už vůbec neletí asi

Ježek musí být hodně těžkej

Offline stes
9500 příspěvků moje polička 21. června 2023 11:11

Až se zima zeptá (dělám to tak každý rok)  V zimě hodně muziky za slušný peníze, mám už 4. 

kabát

Offline marieu
5192 příspěvků moje polička 21. června 2023 17:22
Reakce na 999:

Já si koupila plavky :-). 

Bééé, Bééé​...

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 21. června 2023 17:48

slniecko my jsme dceri kupovali Yamahu. Tez nejakou radu Arius, myslim. 

Jen podotknu - je rozdil el.piano a klavesy. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 21. června 2023 18:03

stes to je dobrej kup! Taky mám vybraný, ale prošvihla jsem přídavnou slevu 30%, tak ještě počkám, jestli to nezopakují. Předpokládám, že nakonec nebude nic

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 21. června 2023 18:03

stes to je dobrej kup! Taky mám vybraný, ale prošvihla jsem přídavnou slevu 30%, tak ještě počkám, jestli to nezopakují. Předpokládám, že nakonec nebude nic

Offline rocky
203 příspěvků moje polička 21. června 2023 19:14

marieu i mně se moc líbí, jen nevím jakou velikost. 

Offline 999
19972 příspěvků moje polička 21. června 2023 19:15

marieu No neke :-). Už je máš? 

Offline 999
19972 příspěvků moje polička 21. června 2023 19:16

rocky Já si koupila o číslo větší a dobře jsem udělala :-).

Offline rocky
203 příspěvků moje polička 21. června 2023 19:19

999 děkuji! Já si myslím, že mi budou slušet

Offline marieu
5192 příspěvků moje polička 21. června 2023 19:20

rocky objednala jsem ze Zalanda M i L, snadno se jim vrací. A přestože mám hubenější období, nechám si L.

999 no jo! Narvala jsem se do nich ještě v práci a ty menší rovnou zabalila zpátky

Offline rocky
203 příspěvků moje polička 21. června 2023 19:38

marieu přesně to jsem udělala i já.

Předminulý týden jsem si na ZL objednala patery plavky Calvin Klein vel. 36, bohužel byly mi malé. Jsem asi nakynula nebo co.