Candance hlavně ho nikdo neposlouchá ![]()
Co jste si dnes koupili/y?
Aranel momentálně bych ti mohla přesunout půlku šatníku
Ale už na tom pracuju,tak se to snad trochu zlepší ![]()
viktorka_od splavu No kdyby ne... ![]()
Ounz myslela jsem, že je to všeobecně známá termitologie... tady je to fakt s dlouhou tradicí.
Kokoska no, to jsem přesně já! Ale já to mám asi nějak v genech, taky. Že jsem se tak samozřejmě zařadila.
razorblade ale houby, já jsem taková venkovská tetina. Na uhlazenou eleganci mě neužije, to se jaktěživ nenaučím, mně nezbejvá než se vtipem...
Mulen je to Marni. V životě jsem si nic podobnýho nekoupila. Váhala jsem nad ním věčnost od chvíle, kdy jsem ho viděla v nějakým IG postu a strašně moc se mi líbil. Pokaždý váhám tak dlouho, až nakonec není co koupit, protože je ve slevách vyprodáno, tak teď jsem se hecla. A s kabátama končím ![]()
pecka děkuju! Vloni jsem si koupila takový decentní, vlněný, káro v neutrálních barvách. Tohle byl čistočistý úlet.
Ounz Mne treba v praci vyjdou vzdycky vstric. I na ty kongresy jsem mohla. A myslim ze jsem jinak tazna, jsem ten typ co je klidne 12 hodin na sale a proste si ani pro ten obed nedojdu. Nebrblam, jdu kam me poslou.
A ja si taky doprala. Tu sadu na vlasy, co tu prolitla, nejake krasky na liceni ze Sephory a svicku. Mela jsem v sobotu sluzbu, pak v nedeli presun do prahy a druha prace. Prvni den deset hodin na sale, zacli jsem ve 12 odpo, pak jsem tam zustavala jako sluzba (a ve sluzbach nedokazu spat vic jak 3 hodiny) a od 7:00 dalsi osmihodinovka, sprint k C. na strih a barvu, presun na sever a dneska mi rezali osmicku. No uf, padesat minut a stomatochirurg se zapotil, jeden koren zasahoval az "pod jazyk". Zbabele jsem si zasla na materske oddeleni pro infuzi kortikoidu a neodopasse. Do toho uz mesic pokaslavam, vsechno negativni, unfekcni nejsem, tak samozrejme jako spravny zdravotnik jsem se nadopovala a na ten zub sla. Ja proste nemam kdy, mam ted jediny volny, tak tam mam kazdy den neco. Zitra foniatrie se synem a v pak se snad konecne vyspim.
JosJežíšMariapanenkaskákavá. No držím palce ať je vše v cajku.
Můj nový zubař se nabízí, že mi tu osmičku vytrhne, já jsem vždy myslela, že se to musí trhat na chirurgii, tak pořád vaham. Zároveň me trochu zlobí plomba co mi dělal, tak nemám moc důvěry.
Jsou práce, kde se sice maká a všichni a pak se člověk dovede domluvit na nějakých ústupcích. Mě třeba tehdy, kdy jsem byla tažná, ani tolik nevadilo, že pracuji víc než jiní a to uznání je jen sporadické, ale že vždy, když jsem potřebovala nějaké ústupky kvůli nemocným dětem nebo nemocné sobě kolem toho bylo milion keců.
continuity No...muj zubar byl rozumny a rekl, ze na tohle si netroufa. Tak jsem byla vazne rada za mladeho stomatochirurga. Zalezi jak ten zub na RTG vypada, jestli je atypicky ulozeny a schovany v kosti asi bych sla za chirurgem. Vis co, oni muzou velkym tlakem tu celist i zlomit. A tady ani nebylo poznat, jak debilne jsou ty koreny umisteny. Ale horni osmick ki trhal normalne muj zubar, ty vylezly normalne. Zapacil a bylo to hned. Fakt minutova zalezitost
Jos no já ji mám vyrostlou, ale je to dolní a vzhledem k tomu,že si na to naplánoval 45 minut... No nevím. Já teda ještě nejsem rozhodnutá si ji nechat vyndat, nedělá problémy, jen je tam kaz, který se těmto mladým nechce dělat tak daleko v puse, že se tam nedostanou. Přitom plomba tam už je, takže kdysi to evidentně šlo
. Ještě uvažuji, že zkusím jestli funguje tchýně stařičký zubař, jestli by mi tam nenaplacal alespoň amalgan. Všechny další zuby na té straně už jsou takové všelijaké, takže se bojím, že se mi ten zub může ještě hodit.
continuity mne vsetky osmicky trhala moja zubarka, neboli teda nijako zle ulozene, len mam malu hubu a museli von. Tak isto hornu trojku a stvorku kvoli strojceku. Jezis ja mam tych zubov uz vlastne dost malo ale co ked ta sanka ma detsku velkost
. Ale pokial si ho chces este nechat, tak by som skusila ist inam.
continuity Asi bych si taky dosla pro druhy nazor. Ono v te dolni celisti je to rizikovejsi, a jestli jinak zub neskodi...mne rostl kolmo na ostatni, pobolival a brzy bych mohla skoncit s rovnatky. Moje celist je taky mala na tolik zubu
. A zajimave bylo, ze doktor maloval certa na zed. Resp jsme projeli komplikace a kladl mi na srdce, at za zadnou cenu nechodim na mistni zibni pohotovost. At proste kdyztak vydrzim a dojdu na luzkove oddeleni. To me kapku znejistelo. Kazdopdne muzuv kolega sel nedavno na pohotovost (jinde) a vytrhli mu dva zuby! Strasny. Neni to zadny desperat, stacilo vyvrtat kaz
Jos Na pohotovosti se většinou trhá. Úžasnou zkušenost má teď kolega. Pátek večer, malý syn horečka a nafouklá pusa, tak jeli. Na parkovišti stálo v řadě asi třicet lidí, mu se naštěstí nějak podařilo přesvědčit recepční, že dítě je malé a má teplotu, takže je pustila dovnitř, kde seděli v čekarně a z ordinace vycházeli lidi, kterým kapala krev z pusy, někdo tam omdlel, ale jelo to jak na běžícím pásu.
já teda nechápu, jak může zubař vytrhnout někomu zub proti jeho vůli? jakože se pak ty lidi divěj, jsou z toho rozladěný a všude to vyprávěj... tak svéprávnej člověk když nechce tak odmítne, zvedne se a odejde, ne? ![]()
RoSaněkdy tě ten zub bolí tak, že o svéprávnosti se nedá moc mluvit.
Mě jednou zubařka na pohotovosti ještě ve spálený rozřízla dáseň, prý je tam hnis a poslala mě na čelistní chiru na Karláku. Tam doktorka lomila rukama, že příště s nateklou pusou rovnou k nim, že řezat se to nemuselo, navíc teď už s tím nic neudělá, protože jsou poblíž nervy. Vtipné bylo, že muž mě odvezl nejdřív tam, ale vyhodili nás.
Upozorňuji, že jsem tou dobou byla u zubaře pečená, vařená, žádná zanedbaná matka. Taky jsem už byla ve stavu, ať ten zub vytrhnou, je to 14 let.
RoSa no on se zubar pry neptal. Taky to vubec nechapu. Ve zdravotnictvi delam a co neni nekde se souhlasem aspon ustnim a se svedkem to nejde udelat. I kdyz to treba znamena dalsi opeeaci. Myslela jsem, ze je to i se zuby
Tak ja pocitam, te zrovna tenhle clovek si ty zuby nechat chtel. Pracuje ve vyssim managementu, rozumny clovek. A v bezvedomi nebyl. Ono taky zalezi, kdo na te pohotovosti sedi a jak mluvi cesky. Bavila jsem se s primarem naseho zubniho (oblicejova a celistni chirurgie) a rikal, ze byt par hodin v tydnu a nemuzou to obsadit. Plati asi dvojnasobek hodinovky, co mam ja v soukromem sektoru, ale pro zubare to je proste malo. A maji svoje ambulance. Ti jeho maji svuj uvazek a delaji preci jen jine veci, jako jsou urazy skeletu apod.
To jsou hrozne historky![]()
Jos ja mám skúsenosti, že robia s človekom čokoľvek nielen že bez suhlasu, ale aj vez informácie, že čo idú vobec robiť.
Jos jinak moje nova zubarka je opacny extrem. Ta mi sdeli, ze mam kaz, a zepta se, jestli ho chci opravit. Prijde mi, ze to bere hodne obchodne, sdeluje spis financni castky nez nejaky lecebny zamer. Ta stara zubarka si vyhodnotila sama, jestli to je na vrtani nebo ne, a mne se ptala jen, jestli chci vypln na pojistovnu nebo si priplatit za fotokompozit. Jak mne se po ni styska! Ta nova je sikovna, udelala mi to hezky, ale ten pristup mi vubec nesedi a nemuzu si pomoct, ale prijde mi, ze temi vykony nesetri a ze se mi ty zuby brzo rozsypou, jak se do nich porad vrta. Kolega ma ted taky novou mladou zubarku a uz ma naplanovanych 10 vykonu, a to doted problemy se zuby nemel a urcite je nemel nijak zanedbane. To je opacny extrem od te pohotovosti, kde te uz podruhe nechteji videt:)
Gatita presne, stejny pocit, ze jde o obchodni transakce, amma ze sve nove zubarky i ja, vzdycky po tom, kdyz neco objevi, nasleduje castka
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY