Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Online continuity
43929 příspěvků moje polička 19. ledna 2024 20:19

Evaevaale to je hezká funkce. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. ledna 2024 20:22

continuity jojo, doufám teda, že jsem její fungování pochopila správně

Online continuity
43929 příspěvků moje polička 19. ledna 2024 20:23

Evaeva jo me to tak funguje. 

Offline Karja
45064 příspěvků moje polička 19. ledna 2024 20:27

Evaeva No a ku.va:D. Ale to je blbý, to tam hrozně utratim;:D

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. ledna 2024 20:32

continuity ja to ZL taky nejdriv zavrhla. Ale treba zrovna Ecco a Hogl kupuju vic nez deset let a klidne uplne stejny typ bot. A je vazne rozdil za ne dat do dvou tisic, nebo litr jenom nebo plnou cenu, co je kolikrat za 4k. Moje prvni Ecca staly presne asi 1500 kdysi nove, to uz dneska nesezenu ani nahodou.  Mne se v obchodech nazivo nejak uz nic stejne nelibi. A ty akce jsou casto v nedeli rano, to mi vyhovuje. Plus mor jsou nocni, vzdycky potrebuju nejakou vzpruhu, proc dal zit

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. ledna 2024 20:37

Karja není zač

Online continuity
43929 příspěvků moje polička 19. ledna 2024 20:38

Jos no já jsem si řekl, že už s těmi eshopy skončí, dost jsem toho před Vánocemi vracela. No jenže pak jsem prošla celé centrum, abych koupila dětem blbé pyžamo a toto rozhodnutí jsem přehodnotila. 

Mám jen jedny nervy a času omezeně. Přišly jsme domů bez pyžama, zato o několik tisíc lehčí. 

Offline Karja
45064 příspěvků moje polička 19. ledna 2024 20:43

continuityPřesně, pro mě jsou nákupy fyzické strašná ztráta času. než někam dojedu, po druhém obchodě jsem otrávená. Jako fakt ne no. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. ledna 2024 20:48

Karja no přesně. A kojit se u toho taky nedá

Offline Lama_z_Lana
6746 příspěvků moje polička 19. ledna 2024 20:56

Když mě na tom nejvíc vadí ty neustálý přesuny věcí sem a tam. Kvantum těch kurýrů (aut). 

Offline Pinot Noir
30175 příspěvků moje polička 19. ledna 2024 21:10

Lama_z_Lana mně taky. Vůbec je mi tohle "tak si vezmi dvě velikosti a jednu vrátíš" a "v záchvatu jsem právě objednala stopadesátý šaty, ale už vím, že pojedou zpět" hrozně proti srsti. 90 % těch věčně přesunovaných věcí nikdo reálně nepotřebuje. 

Offline SunEclipse
3519 příspěvků moje polička 19. ledna 2024 21:13

Lama_z_Lana když nakoupíš na eshopu, jedno auto doveze třeba 50 lidem. V čem je lepší, když těch 50 lidí pojede autem do nákupního centra?

Edit: aha, už to vysvětlila Pinot. Princip eshopu mi přijde dobrý,  bohužel jako většina věcí se dá zneužít/ používat nerozumně.

Online continuity
43929 příspěvků moje polička 19. ledna 2024 21:18

Lama_z_Lana jak píše SunEclipse do toho krámu se taky musim nějak dopravit.

Snažím se neobjednávat zbytečně, na ZL teda ani nejde objednat dvě velikosti stejného zboží. Ale občas vracím. Snažím se to alespoň spojit z více balíků do jednoho.

Třeba by mi vyhovovalo, kdyby uměli sloučit objednávky. 

Pro mě je teda takto blbý i objednávání na rohlíku. Já nám jinak samosku pod okny, takto k nám jede auto.

Offline Karja
45064 příspěvků moje polička 19. ledna 2024 21:31

Lama_z_Lana Jj, ale třeba pro mě a přírodu:D, když bydlím v háji, je lepší si to objednat než objet krámy přece, když ten obchod nemám nikde po ruce, určitě bych neušetřila ani km. Mně tohleto přijde takový hodnocení jako hodně z vlastního úhlu pohledu jen. Vzpomenu si většinou pri tomhle hodnocení, jak kolegyně v práci třeba taky říkaly, jak nepotřebují auto, jak ho každý má, je to zbytečne, neekologické...no ale bydlely v Praze a kdykoliv když potřebovaly, tak si ho půjčily od rodičů, i na víkend a tak.

Offline Tabea
8404 příspěvků moje polička 19. ledna 2024 21:33

Lenka22 můžeš si nechat posílat každý den info, co zrovna bude. Ráno to otevřeš v posteli a buď tě to zajímá, nebo ne.

Offline Tabea
8404 příspěvků moje polička 19. ledna 2024 21:41
Reakce na continuity:

Snažím se neobjednávat zbytečně, na ZL teda ani nejde objednat dvě velikosti stejného zboží. 

​já tenhle týden dvě velikosti stejného zboží objednala. Sice se ptal, jestli je to fakt nutný, honit kurýra tam a zpět, ale nechal mě objednat obě. Nutný by to nebylo, kdyby všechny značky dělaly to zboží stejně velký... kdybych objednala jednu, tak jsem to stejně vracela, protože ta druhá velikost byla lepší. 

Offline Pinot Noir
30175 příspěvků moje polička 19. ledna 2024 21:41

Karja já nemám nic proti nákupům na e-shopech, ale to, že vedou k nestřídmosti a nakupování zbytečných kravin je fakt, a i tady je to vidět skoro denně. Viz objednala jsem si sukni a pak zjistila, že jsem si tu stejnou už koupila loni a ještě ji neměla na sobě, nebo našla jsem svetr, na který jsem nikdy neměla na sobě. Mně to připadá dost hrozné. 

Offline Gatita
8744 příspěvků moje polička 19. ledna 2024 21:51

Lama_z_Lana Pinot Noir mne to taky vadi a hodne se krotim, i kdyz samozrejme taky dost nakupuju a taky pres eshopy, a to jsem v Praze a mam vsechno pod nosem. Ale uz dost poznam, co chci/potrebuju a vracim minimalne. 

Jo a nejvic nejhorsi mi prijdou ty cinske eshopy, jak si lidi objednavaji pro deti 1 cetku za 4 kc s postovnym z Ciny zdarma. To je fakt v haji. To jsem si zakazala striktne. 

Offline Lama_z_Lana
6746 příspěvků moje polička 19. ledna 2024 21:53

Karja Tak samožřejmě že je to ovlivněný vlastní optikou :) Mně je jasný, že jsou místa, kde dostupnost zboží je malá, takže sečteno a podtřěno je to lepší řešení. Ale jsou tu pak nákupní návyky, který mně osobně přijdou prostě zhůvěřivý - extrémy jako že než abych ušla 100m, objednám si to. Nevim co vlastně chci, objednám 10 věcí a 9 vrátím. Mně to vadí tak se to já snažím nedělat, není to tu shaming na nikoho konkrétního i nekonkrétního. Hledám svoje rezervy, protože vím, že něco dělám jenom z čistý lenosti. 

Pro letošek jsem si stanovila cíl, že jeden eshop za 1/4 roku. Teď jsem koupila závěs, tak až v dubnu, haha  

Offline Karja
45064 příspěvků moje polička 19. ledna 2024 21:59

Pinot Noir No ono to asi nejde takhle posuzovat, někdo najde svetr, ale třeba je to jeho třetí svetr....a naopak moje kamarádka má mraky věci, ale nepoznala bys to, chodí úplně běžne a 70procent koupených věci nenosí. Ta nestřídmost dnešní je  nějak ve všem, jen na tom online shoppingu oblečení se to asi nejsnaz asi vidi. Já si naopak online ty věci mnohem víc promyslim, tím je i víc užiju, zbytečnosti a ležáky do skříně mi spíš víc vygenerují ty kamenné obchody.