viktorka_od splavu jo, to je pravda
on to neni ani strach, spis co jsme v bytovem dome, tak se chovam vic preventivne. V dome jsem tohle nemela - muj dum, moje znicene veci.
Co jste si dnes koupili/y?
Lamicka Z vody moc strach nemám. Pracka i přívod vody mají pojistky, případně mame pojištění. Z požáru strach trochu mám. Ale z jiných spotřebičů.
Kamaradce hořelo v pokoji od nabíječky do telefonu. Spala tam se dvěma detma a ji probudil zápach. Už tam fakt hořelo. To mě utvrdilo v tom, ze kupujeme jen originální nabíječky. Dřív jsem trochu vahala, jestli nevyhazujeme víc peněz zbytečně. I když nekdo mi říkal, ze hoří i ty testované značkové.
notna Tiež sa bojím požiaru z nabíjačiek, preto nikdy nenechávam mobil v nabíjačke v noci.
dorota proc, to musi byt fajn. Minimalne mi prijde upozorneni, ze doprala a ja zavolam dceri, nebo na to JA sama nezapomenu, ze peru
Až nebudu vědět, že peru/suším/vysávám... bude čas ne na smart, leč na Alzheimer domov.
Samantha Byl u nás opravář z Datartu a říkal mi, že na značku se uz nedá spoléhat, ani na ty Miele a další dražší Že poměr cena/výkon prostě jednoznačně nahrává těm nejlevnějším, jakože fakt nejlevnějším. Pak je ale otázkou nějaký osobní nastavení, jestli chceš takhle plýtvat a tvořit odpad, tím že budeš kupovat ty levné častěji nebo radši budeš plýtvat vlastními penězi. Ale dvakrát dražší spotřebič nevydrží dvakrát déle. Jo a taky mi ještě říkal, že kolikrát čím dražší, tím je komplikovanejsi a náchylnější k opravě.
Z vyjádření teda logicky vyplývá, že kupovat levný spotřebiče častěji než ty drahý nebudeš ![]()
Čas praní můžeš snížit snížením teploty v tom kterým programu. Chci třeba vyprat noční košile (čistý leč zpocený), tak mi místo 40 stačí 30...
Moj najvacsi strach je zapnuta zehlicka (aj ked ma automaticke vypinanie). Uz som sa raz vratila z prace domov ju skontrolovat
. Tak mi dal sambo do zasuvky "adapter", ktorý vie cez mobil vypnut na dialku, aby donho nesla elektrina.
barbucha já tam mám zvláštní tlačítko na změnu času při stejné teplotě, ale vím, jak to myslíš. Jen u některých věcí těch 30° je podle mě málo, zrovna třeba ty zpocené věci kdybych prala ručně, určitě bych vlažnou vodu nepoužila. Tak v pračce taky 30 nedám.
Mrakoplas ja nezehlim nič ![]()
Já tam mám i program na přemáchnutí na půl hoďky, zrovna na těch 30 - jsem myslela že je to právě třeba na ty zpocený hadry
nebo program na sportovní věci, taky na 30 - osobně to ale dávám na delší program a snižuju ručně. Se mi to pak zdá dostatečně vypraný, s nějakým tím gelem, když to jinak nemělo fleky apod.
letfenixa ja som antitalent v skladani veci, vzdy mam tie tricka zo skrine pokrcene, tak rano obcas prezehlim. A strasieho vsetko neozehlene "hryzie" ![]()
Já do sbírky přidám ještě zavařovací hrnec, který píská na konci zavařování SOS ![]()
barbucha já mám program Jemné prádlo a ten je právě na těch 30, výchozí čas nějak kolem hodiny, přesně nevím. Většinu stejně peru na 40 a někdy se ta doba i zkrátí, když není moc plná pračka.
Koupila jsem si hlízy pivoněk. 
Mrakoplas Já si to u tý činnosti musím vždycky říct nahlas - prostě "vytahuju žehličku, zamykám dveře"...atd. Pak jsem schopná si líp vzppomenout, jestli jsem to fakt udělala.
Já mám na tý svojí kombinaci program na hoďku, za kterej mi to vypere i usuší (pere tuším jen 20 min), používám právě na ty jednou nošený hadry, co nejsou nijak špinavý a funguje to super. Suchý to je úplně v pohodě. Zkoušela jsem na ten refresh (klasika zmačkaná košile a tak) nějaký ten parní program, ale z toho na větvi úplně nejsem (nebo to neumím správně použít).
Lamicka ta hadička ale může prasknout i když pračka zrovna nepere, ne? Pokud teda člověk tu vodu nezavře hned po doprání (jako to dělají moji rodiče
)
Tabea jo ja jsem taky zavírala, ale v tomhle bytě je ten kohout za linkou, kam nejde strčit ruka. Ale tak může prasknout i hadička normálně k baterii...
Až nebudu vědět, že peru/suším/vysávám... bude čas ne na smart, leč na Alzheimer domov.
ja vim a asi u me zacina
Ty mas pracku v byte, ja o patro niz, za 3 dvermi ve sklepe.
Navic dve dcery v puberte, vis, co to je prani?
Casto setrim cas a proste tam neco hodim, kdyz jdu okolo. A pak zapomenu a nejdu i dva dny okolo.
Mrakoplas a jak se to jmenuje a kde se to kupuje. Zapnuta zehlicka a kulma jsou moje nocni mura
Ale tak může prasknout i hadička normálně k baterii...
To se stalo našemu sousedovi, ráno sešel z patra do kuchyně (spojené s obyvákem) a jezero....jsme v řadovce, proteklo to i k nám do garáže. Jeho žena byla chytře na wellness víkendu s kamarádkama, takže jsme mu pomáhali celý den likvidovat škodu, museli jsme vynést nábytek, vysušit....dělal pak nové podlahy, měl tam plovoučku a byla totálně zničená.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY