Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. července 2024 11:39

viktorka_od splavu jo, to je pravda on to neni ani strach, spis co jsme v bytovem dome, tak se chovam vic preventivne. V dome jsem tohle nemela - muj dum, moje znicene veci.

Offline notna
9608 příspěvků moje polička 18. července 2024 11:55

Lamicka Z vody moc strach nemám. Pracka i přívod vody mají pojistky, případně mame pojištění. Z požáru strach trochu mám. Ale z jiných spotřebičů.

Kamaradce hořelo v pokoji od nabíječky do telefonu. Spala tam se dvěma detma a ji probudil zápach. Už tam fakt hořelo. To mě utvrdilo v tom, ze kupujeme jen originální nabíječky. Dřív jsem trochu vahala, jestli nevyhazujeme víc peněz  zbytečně. I když nekdo mi říkal, ze hoří i ty testované značkové.

Online dorota
1240 příspěvků moje polička 18. července 2024 12:06

notna Tiež sa bojím požiaru z nabíjačiek, preto nikdy nenechávam mobil v nabíjačke v noci.

Offline barbucha blogger
36277 příspěvků moje polička 18. července 2024 12:15
Reakce na Candance:

dorota proc, to musi byt fajn. Minimalne mi prijde upozorneni, ze doprala a ja zavolam dceri, nebo na to JA sama nezapomenu, ze peru

​Až nebudu vědět, že peru/suším/vysávám... bude čas ne na smart, leč na Alzheimer domov.

Offline barbucha blogger
36277 příspěvků moje polička 18. července 2024 12:25
Reakce na Karja:

Samantha Byl u nás opravář z Datartu a říkal mi, že na značku se uz nedá spoléhat, ani na ty Miele a další dražší  Že poměr cena/výkon prostě jednoznačně nahrává těm nejlevnějším, jakože fakt nejlevnějším. Pak je ale otázkou nějaký osobní nastavení, jestli chceš takhle plýtvat a tvořit odpad, tím že budeš kupovat ty levné častěji nebo radši budeš plýtvat vlastními penězi. Ale dvakrát dražší spotřebič nevydrží dvakrát déle. Jo a taky mi ještě říkal, že kolikrát čím dražší, tím je komplikovanejsi a náchylnější k opravě. 

​Z vyjádření teda logicky vyplývá, že kupovat levný spotřebiče častěji než ty drahý nebudeš

Kokoska 

Čas praní můžeš snížit snížením teploty v tom kterým programu. Chci třeba vyprat noční košile (čistý leč zpocený), tak mi místo 40 stačí 30...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. července 2024 12:29

Moj najvacsi strach je zapnuta zehlicka (aj ked ma automaticke vypinanie). Uz som sa raz vratila z prace domov ju skontrolovat . Tak mi dal sambo do zasuvky "adapter", ktorý vie cez mobil vypnut na dialku, aby donho nesla elektrina. 

Offline Kokoska
35267 příspěvků moje polička 18. července 2024 12:52

barbucha já tam mám zvláštní tlačítko na změnu času při stejné teplotě, ale vím, jak to myslíš. Jen u některých věcí těch 30° je podle mě málo, zrovna třeba ty zpocené věci kdybych prala ručně, určitě bych vlažnou vodu nepoužila. Tak v pračce taky 30 nedám.

Offline letfenixa
10979 příspěvků moje polička 18. července 2024 13:26

Mrakoplas ja nezehlim nič

Offline barbucha blogger
36277 příspěvků moje polička 18. července 2024 13:35

Kokoska 

Já tam mám i program na přemáchnutí na půl hoďky, zrovna na těch 30 - jsem myslela že je to právě třeba na ty zpocený hadry nebo program na sportovní věci, taky na 30 - osobně to ale dávám na delší program a snižuju ručně. Se mi to pak zdá dostatečně vypraný, s nějakým tím gelem, když to jinak nemělo fleky apod.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. července 2024 13:36

letfenixa ja som antitalent v skladani veci, vzdy mam tie tricka zo skrine pokrcene, tak rano obcas prezehlim. A strasieho vsetko neozehlene "hryzie"

Offline Mha
příspěvků moje polička 18. července 2024 13:48

Já do sbírky přidám ještě zavařovací hrnec, který píská na konci zavařování SOS

Offline Kokoska
35267 příspěvků moje polička 18. července 2024 13:54

barbucha já mám program Jemné prádlo a ten je právě na těch 30, výchozí čas nějak kolem hodiny, přesně nevím. Většinu stejně peru na 40 a někdy se ta doba i zkrátí, když není moc plná pračka.

Offline andulka01
12889 příspěvků moje polička 18. července 2024 13:56

Mha

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 18. července 2024 14:09

Koupila jsem si hlízy pivoněk. 

Online Lama_z_Lana
6746 příspěvků moje polička 18. července 2024 14:17

Mrakoplas Já si to u tý činnosti musím vždycky říct nahlas - prostě "vytahuju žehličku, zamykám dveře"...atd. Pak jsem schopná si líp vzppomenout, jestli jsem to fakt udělala. 

Já mám na tý svojí kombinaci program na hoďku, za kterej mi to vypere i usuší (pere tuším jen 20 min), používám právě na ty jednou nošený hadry, co nejsou nijak špinavý a funguje to super. Suchý to je úplně v pohodě. Zkoušela jsem na ten refresh (klasika zmačkaná košile a tak) nějaký ten parní program, ale z toho na větvi úplně nejsem (nebo to neumím správně použít).  

Offline Tabea
8390 příspěvků moje polička 18. července 2024 15:09

Lamicka ta hadička ale může prasknout i když pračka zrovna nepere, ne? Pokud teda člověk tu vodu nezavře hned po doprání (jako to dělají moji rodiče )

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 18. července 2024 17:18

Tabea jo ja jsem taky zavírala, ale v tomhle bytě je ten kohout za linkou, kam nejde strčit ruka. Ale tak může prasknout i hadička normálně k baterii...

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 18. července 2024 17:36
Reakce na barbucha:

​Až nebudu vědět, že peru/suším/vysávám... bude čas ne na smart, leč na Alzheimer domov.

​ja vim a asi u me zacina

Ty mas pracku v byte, ja o patro niz, za 3 dvermi ve sklepe. 

Navic dve dcery v puberte, vis, co to je prani?

Casto setrim cas a proste tam neco hodim, kdyz jdu okolo. A pak zapomenu a nejdu i dva dny okolo.

Offline Candance
5637 příspěvků moje polička 18. července 2024 17:40

Mrakoplas a jak se to jmenuje a kde se to kupuje. Zapnuta zehlicka a kulma jsou moje nocni mura

Offline Garfie
28678 příspěvků moje polička 18. července 2024 18:00
Reakce na bublifuk:

Ale tak může prasknout i hadička normálně k baterii...

​To se stalo našemu sousedovi, ráno sešel z patra do kuchyně (spojené s obyvákem) a jezero....jsme v řadovce, proteklo to i k nám do garáže. Jeho žena byla chytře na wellness víkendu s kamarádkama, takže jsme mu pomáhali celý den likvidovat škodu, museli jsme vynést nábytek, vysušit....dělal pak nové podlahy, měl tam plovoučku a byla totálně zničená.